Et tips når man lager majones er å ikke bruke kaldpresset olivenolje... Jeg prøvde det....Den har en ganske skarp smak, og helt ærlig: Det smakte skikkelig dritt! :D
Visstnok skal rapsolje være bedre, men jeg har ikke fått testet det enda.
Noen andre som vet om kaldpressede oljer som ikke smaker så mye?
Kaldpresset avokado-olje skal visstnok være godt å lage majones av. Jeg liker oljen, men har ikke testet i majones. Tror MHM har gjort det - og anbefaler den. :)
Ellers så var vi på Linbergkost-kurs Sunn Matglede med kokken Per ...etternavnet borte et øyeblikk fra min tåkete hjerne... Han anbefalte uansett å tilsette basis majonesen et eller annet.
Enten krydderurter (baslikum, timian, bladpersille, estragon osv...)og /eller
finhakket hvitløk, chilisaus, og til og med 1 beger med kesam....
Skal legge inn oppskrift i Majonestråd.....:D
Jeg jobbet på et restaurantkjøkken tidligere og kokken der lagde majones til en salat hver kveld!
Han brukte 2 egg, 1-2 fedd hvitløk, 1 ts dijonsennep og litt rosepepper. Olivenolje til konsistensen ble riktig (ikke extra virgin, blir litt mye smak), smakte til med sitron til slutt! Dette ble en god majones med masse smak!
Det går fint med hele egg, kjøkkenmaskin/blender er en stor fordel...
Kjøpe vanlig majones :confused::confused::confused: Litt av poenget er vel å vite hva man får? I hvert fall er det det for meg! Og så synes jeg hjemmelagd er mye bedre! :)
Jeg tenkte mest på smaken nå! Synes at det blir en litt rar smak av bare extra virgin. Jeg har som regel litt extra virgin, men mest vanlig.
Jeg spurte etter avokadoolje hos sunkost på Gunerius i dag, de hadde ikke, Helios (?) som de bestilte varer fra hadde ikke det på lista! Tenkte på rapsolje... Får prøve det! 80 kr for 25 ml synes jeg var mye! Vi får holde utkikk og se om vi finner noe billigere, Carisma!
Trodde jeg hadde en innmari god ide her, - isteden for den dyre avocadoolja - og så koster extra virgin oljen min det samme !! For 250 ml. 25 ml må være trykkfeil - Det finnes ikke så små flasker med olje !! Men den er god på smak og passer godt i majones den også.
L'uliveto de Daunia -Olio Extra Vergine di Oliva - Gusto delicato (anbefalt av MHM og best i test i et eller annet ukeblad)
Hvis man først skal lage majones selv mener jeg man bør spandere på en skikkelig god olje. Og den MÅ iallefall være kaldpresset, ellers kan man like godt kjøpe ferdig majones ! :p
Poenget er at ingen burde spise varmebehandlede eller på annen måte raffinerte oljer, det dannes transfett i prosessen og det er ikke serlig sundt. I tilegg kan det finnes rester av kjemikalier som benyttes i rafineringsprosessen. Og kjøpemajones, margaring etc er laget med slike 'ødelagte' oljer.
Selv har jeg laget majones med avokadoolje. Den blir god og litt spesiell med sin grønne farge. Oljen har jeg kjøpt på Ultra!
Kom på noe her.
Spørsmål: Hvis man da har valget mellom kjøpemajones og majones laget med "vanlig" olivenolje, begge inneholder transfett, vil det ikke da være bedre med den du lager selv, fordi den vil være uten tilsetningsstoffer og annet ymse, som ikke kroppen har godt av?
Det var vel det jeg prøvde å si! Tenkte litt på andre tilsetningsstoffer i kjøpemajonesen, det er vel andre ting enn transfett som ikke er så bra! Jeg vet i hvert fall at min kropp har det bedre, desto mindre helfabrikata jeg får i meg! Så jeg prøver å lage mest mulig fra bunnen av.
Men jeg skal absoltt prøve med andre kaldpressede oljer, altså, nå som jeg har lært at det er bedre :D
Tips fra Anne Karin
Jeg har laget majones/ remulade i åresvis og jeg har kommet fram til at kaldpresset tistelojle er helt suverent. Oljen har en mild og god smak, den fås på helsekosten. Holdbarheten på ferdig vare er flere uker. For ordens skyld kan jeg nevne at jeg bruker helt ferske eggeplommer fra egne frittgående høner og gjess.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.