< Tilbake til oversikten

Telling av kalorier/fett som er igjen i stekepanna

#1

Mate sa for siden:

Hei!

Jeg følger endel youtubere som holder på med lavkarbo/ketolyse alt ettersom. Flere av disse trekker i fra fettet som er igjen i panna etter steking når de gjør opp næringsinnhold og makroer for dagen. Jeg er litt skeptisk til dette, særlig fordi mye av kjøttet jeg spiser avgir væske under steking, slik at dette tallet som blir trukket fra må være ganske unøyaktig når det kommer til stykket. Samtidig innser jeg at jeg nok ikke spiser alt fettet jeg legger inn i Myfitnesspal, siden endel blir igjen i panna (jeg syns det er udelikat å helle dette over på slutten når en ser alt blodet og halv-koagulert væske som renner av visse kjøttstykker).

Hva pleier dere andre å gjøre? :)

(PS: jeg er nødt til å også telle kalorier for å kunne gå ned i vekt)


#2

kamp sa for siden:

Steker jeg et egg i en ss olje så teller jeg med det fettet


#3

Mate sa for siden:

Ja jeg regner med alt smøret osv. jeg bruker, og det selv om jeg ikke tømmer panna over maten til slutt. Men det ser ut til at endel trekker fra den væsken som er i panna etter steking, og regner alt som fett. Er ikke det litt pussig?

Nå blir det jo unøyaktig for meg også når jeg ikke rensker panna for væske, men det blir jo iallfall ikke til at jeg spiser mer enn jeg tror, snarere mindre. Ble bare nysgjerrig på hva andre gjør.


#4

kamp sa for siden:

Det kommer an på hva jeg lager. I eks kjøttdeig er det en del væske i form av vann som kommee ut fremfor en eks stange kyllinglår


#5

Sofagubben sa for siden:

Jeg brukte etterhvert kun meg selv og mine egne data for å finne ut hva som virket. Til å begynne med benyttet jeg den vanlige lavkarbo-malen og de vedtatte sannheter og gikk ned endel kilo inntil det ble bråstopp etter kun 14 kilos nedgang selv om jeg holdt meg strikt til kostholdet og LCHF og jeg var jo langt unna målvekta fortsatt. Da skjønte jeg etterhvert at skulle jeg videre ned så måtte jeg telle kalorier, ingen vei utenom det. Jeg regnet ut hvor mange kalorier mitt BMR var på og la meg godt under det (ca 500-700 kcal i minus hver dag), men jeg har alltid regnet omtrentlig og ikke pinlig nøyaktig (for uansett blir det aldri nøyaktig likevel). Jeg veide meg på samme tid hver dag og så da at plutselig så forsvant kiloene i rask fart og så korrigerte jeg antall kcal ettersom jeg ble lettere og lettere og trengte mindre og mindre kalorier, hele tida på LCHF-kosthold. Så dermed var det mine egne data som opplyste meg om jeg gjorde rett eller ikke og litt ekstra fett i panna var uvesentlig så lenge kiloene forsvant. I tillegg til dette benyttet jeg daglige blodsukkermålinger for å motivere meg, da de målingene hele tida ble bedre og bedre.

Så mitt klare råd er bruk deg selv og de data du måler på deg for å finne rett vei og ikke se så mye på hva andre gjør og ikke gjør. Før nøye dagbok på det meste, det både motiverer og det gjør at du med en gang vet hvorfor du går ned eller opp i vekt.

Det er etpar år siden dette, men fortsatt holder jeg meg på lavkarbo (ikke LCHF lenger) og jeg holder kontroll på kaloriene, om ikke så sklir det fort ut og jeg må korrigere meg ned igjen.


#6

StineK sa for siden:

Slår enten stekefettet over maten - eller kaster det.

I begge tilfeller fører jeg opp alle kcal i regnestykket mitt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.