2 store modne avocadoer
5 dl hønse eller grønnsaksbuljong
2 dl creme fraiche
salt
nymalt pepper
Del avocadoene, og grav ut fruktkjøttet. Mos det i foodprocessor. Tilsett buljong og creme fraiche, og smak til med salt og pepper.
Avkjøl eller varm opp.
Suppen pyntes ved servering med sitronskiver, avocadobåter, evt. rød rogn, hakket gressløk eller dill.
Ikke hver dag?? Det har jeg ikke fått med meg... På side 129 i DANDR står det:
"Each day you can eat ten to twenty olives, half a small avocado, one ounce of sour cream or three ounces of unsweetened whipping cream, as well as two to three tablespoons of lemon juice or lime juice. But be aware that these foods occasionally slow down weight loss in some people, and may need to be avoided in the first two weeks.""
Lurer forresten på om det er 1/2 avocado ELLER 10-20 oliven ELLER rømme/fløte som er tillatt, eller om det er alt sammen (skjønner jo at det er rømme ELLER fløte) - jeg synes det er uklart formulert... Jeg for min del spiste som regel avocado med rømme og reker til frokost på induksjonen.
Avocado er forresten på tilbud på Rimi for tida - fem kroner stykket ut neste uke. JEG skal ihverfall lage avocadosuppe! Mmmmm.... :sikle:
Det er en av de tingene hver dag, så rømme - ingen avokado, 15 olivner - ingen avokado... ;) Der står at disse tingene kan bremse vekttapet, så derfor sier jeg ikke hver dag de første 14 dagene... :p
Nå er det lenge siden jeg har skrevet dette: Det er bare 14 dager! :stortsmil
De begrensningene der går på at alle disse tingene kan virke inn på vekttapet og at en derfor skal være forsiktig. En er friere om en ikke gjøre det "by the book" da, men lettere å feile også da... :p
Oljer og smør begrenser seg selv... ;) Men Atkins anbefaler maks 30% mettet fett.
Joa'... men hvis man IKKE har problemer med vekttap, vil jeg tro at det går greit jeg da... logisk sett. Men jeg antar at du vet mer om hva Atkins mener enn det jeg gjør - det er derfor jeg spør! Det handler ikke om at man ikke greier å holde ut 14 dager :snill:
Av og til synes jeg for øvrig at "by the book" er vanskelig - for eksempel når induksjonsmenyen på side 232 inneholder både wraps, cottage cheese, crispbreads, nøtter og bønner... Men noen glipper må man jo regne med. :D
Er enig med deg der Scilla. Tror nok de retter det opp i neste utgave !
Courgette nut bread er laget at squash og mandler (bl.a) og hører ikke til under induksjons meny. Skjønner godt folk blir forvirra.
Cottage cheese er garantert ikke tillatt på induksjonen, - det står det flere steder - så her har de heller ikke lest korrektur.
men de andre:
Wraps: Her står det tydelig Smoked salmon and creme cheese wraps. Det betyr at du skal bruke røkelaksen som wraps rundt cremosten. Det en er gjenganger i Atkins oppskriftene ! Du skal altså IKKE ha røkelask og kremost inni en wraps !!
Crispbreads er laget av det samme som fiber rik. De er lovlige på induksjon. Inneholder stort sett bare fiber.
Green beans er ikke bønner som på boks, men de lange grønne du kjøper friske i grønnsaksdisken. Asparges bønner ?? De er iallefall lovlige på induksjonen.
For å rydde noen misforståelser av veien:
Du kan spise ti til tolv oliven OG en halv avocado OG rømme/ELLER kremfløte, i tillegg til to til tre spiseskjeer sitron eller limejuice.......Dvs. du må velge mellom rømme eller kremfløte ! Og dette kommer i tillegg til de andre tillatte varene/mengdene. Dette er bekreftet av Atkins Support.
Noen tåler alt dette uten problem. Andre har store problemer med alle meieriprodukter....
Åååå ja!! Oppskriften sto ikke i boka, så da har jeg misforstått. Det høres for øvrig veldig godt ut!!
OK - trodde det var Rugsprø... :rolleyes:
My bad... :o
Gode nyheter!!! :D
Takk for et grundig, flott og oppklarende svar, Nille! Du er en knupp!! :love:
PS: Iset skulle bare sett hva en uskyldig oppskrift ble til... Sorry Iset :o :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.