< Tilbake til oversikten

Freekeh (ristet, grønn hvete) - 0 karbohydrater??

#1

Scania sa for siden:

Noen som har vært borte i freekah? (Ristet, grønn hvete). Hadde en pakke stående i skapet, i følge innholdsfortegnelsen er det 0 g karbohydrat pr 100g!?! Riktignok står det 2,5 gram sukker, men det er jo ikke all verdens!
Ville derfor høre om noen hadde erfaring med det her?

Googlet det nå, i følge en nettside er det 72 gram karbohdrater pr 100 gram! 😳
Kan man ikke stole på innholdsfortegnelsen på matvarer med utenlandsk opprinnelse? (Eller er det jeg som leser det feil?) Det var jo en vesentlig forskjell karbohydratinnhold fra den ene til den andre..

Prøvde å legge til bilder 🤔


#2

Yonah sa for siden:

Nei, ikke stol på det som står på pakka. Korn har ingenting på ketogent kosthold å gjøre. Er du i tvil om matvarer, så sjekk matvaretabellen.


#3

sylwester sa for siden:

Hvis det er 2,5g sukkerarter må det være minst 2,5g karbohydrater siden alle sukkerarter er karbohydrater. De er jo de verste karbohydrater i et lavkarbokosthold.

Freekeh er jo såkalt "supermat". Bare det skal få deg til å løpe den andre veien siden det er et synonym for "dyr mat". Det er jo korn og som alt annet korn er det gjerne nærmest 100% karbohydrater. Siden denne skilter med 70% så er det derfor mer proteiner og fiber i dette enn andre, men siden vi kun bryr oss om karbohydratene og det er 70g/100g vare så er det helt uaktuelt. I Lindbergdietten kan man jo spise litt paste og potet og jeg gjetter dette kan fungerer like godt, men alle andre kostholdsfilosofier er dette nei nei.

I praksis føler jeg det er litt som kaloriredusert potetgull. Du lurer deg selv.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.