Trommehvirvel.....tamtatatamtatatamtamtamtamtammmm!!
Jeg er meget stolt over å kunne presentere Carbokillers/Snuppelines (en og samme person) kakebunn!! Eller rullekake hvis du vil!! Totalt innhold i hele kaken når fiber i mandlene er tatt ifra er 9 karbohydrater. Et i veg folkens!!
Veldig enkel og smaker godt
Kakebunn
3 egg
70 g mandler
2-3 ss Natreen
Pisk eggene til tykk eggedosis
Mal mandlene eller kjør dem i hurtigmikser til mel
bland mandler og Natreen forsiktig i røren.
Smør en LITEN form med smør eller bakepapir. Hell røren i. (Ser veldig mye ut) og settes i forvarmet ovn i 200 grader i 10 min.
Avkjøles I FORMEN med lokk over seg. Da blir den saftig, fuktig og seig. Faller sammen.
Skal du ha bløtekake ville jeg gjort dette to omganger, fordi bunnen blir tynn. Å lage dobbelt porsjon har jeg ikke forsøkt og innbiller meg at det vil bli mislykket, for du må ha lengre steketid, og faren er at dette blir tørt eller rå i midten.
Mandler kan byttes ut med hasselnøtter eller lavkarbosjokoladebiter??
Rullekake
Samme fremgangsmåte. Tilsett evt. kakao for sjokoladesmak. Smøres utover liten langpanne. REduser evt. steketid. Avkjøles under lokk. Legg på fyll (min favoritt er smørkrem....) og rull sammen.
Skal bli ikveld tror jeg...lenge siden forrige kake....eee må kanskje vente til i morgen. Da er 14 dg. ketose over....Kan vel ikke spise nøtter før det? .... og lørdag er det konfirmasjon...Jaja.
Jeg har bare smørkrem a la ikke-Atkins, og har ikke forsøkt meg frem ennå med Natreen. Den jeg pleide å bruke før var jo med smør og vaniljesukker og melis, samt rosiner som hadde trukket i cocnac... Ikke akkurat atkins-vennlig. Nå må jeg jo finne på noe med meierismør, natreenpulver, vaniljedråper. Må forsøke meg frem, men først skal jeg nyte noen flere kakeskiver. Har pisket krem og tilsatt masse bringbær og Natreen og sitter å gaffler innpå her. Perfekt for en dame med tante Rød på besøk.
Hehehe. Jeg er redd jeg spiser opp hele kaken jeg... Jeg lider nemlig av en ting som heter "å ikke kunne stoppe når man først har begynt". Tror det er et velkjent og utbredt syndrom. :P
Du er jo UR-SMART!!! At jeg ikke har tenkt på det. Å blande Heistad vaniljesaus med krem feks. Det er jo ikke 0 gram karbo i den, men allikevel ikke mye. :)
Nøtteparfait blir det :D :D Nam
Kakebunn nederst, la ligge i formen og lag hjemmelaget is og hell over....Frys!
I isen kan du blande det du vil...fra litt nøtter til "lovlig" sjokolade eller bær i eller ved siden av....
Det var det jeg også lurte på..må vel helst være ei firkanta/rektangulær for, om man skal lage rullekake..?
Har ei lita form...ca 15 x 20 cm..passe?:rolleyes:
tenker jeg prøver meg på en suksessterte av denne bunnen.. med eggekrem og revet 75% sjokolade på toppen.. nam...nam.. gleder meg til det blir helg.. da skal den testes.... kan nesten ikke vente..
Denne ble ikke så værst, kan ha i litt vaniljesukker men jeg droppet det.. kansje noen vanlije essens dråper gjør susen??? Og så brukte jeg natreeen i stedet for splenda.. var fri for splenda..
bland sammen eggeplommer, fløte og splenda.. Sil blandingen for å få bort hinnene i egget.. varm blandingen forsiktig opp på svak varme mens du heletiden rører.. når massen tykner.. den skal ikke koke.. avkjøler du den litt og rører inn smøret.. og vips så har du knall god eggekrem..
Tips: Bruk stålkaserolle og ikke aluminium.. og tre eller plast redskap til å røre med.. Første gangen jeg skulle lage kremen brukte jeg aluminiums kasserolle og vanlig stålvisp.. den ble helt grå og smakte jern.. jækgikk rett i søpla.. vet ikke helt hva som skjer men ikke godt i hvertfall..
Flottings!!!
Begge barna har bursdag i februar... Kan være greit å ha en kake eller to som både jeg og gubben kan ete litt av... Greit å ha i fryseren...
Nå har jeg laget denne.. dobblet oppskriften og brukte en form på 25 x 37 cm.
da ble den en litt tykk rullekakebunn.. sammme teperatur og tid.. Lagde eggekremen jeg har lagt inn oppskrift på tidligere i tråden.. rullet den sammen og smeltet 50 g 75% sjokolade, hadde den i en kakepyntepose og stripet kaken med sjokolanden.. se bilde.. Dette er den mest vellykkede lav-karbo kaken jeg har bakt til nå.. snadder..
Nå er jeg jo tilbake her i forumet så da kan jeg svare hvis jeg ennå husker det da...hihi:D
Jeg tror jeg mente den formen jeg har i skapet som er 20 x 30 cm.:)
Mel... Hvor fint skal det være?
Jeg har prøvd med den "dimsen" som er med stavmikseren min, men syns ikke det bliver mel...
Hvordan kan en ellers gjør det?
Jeg prøvde meg på nøttekake med sjokolade topp, der brukte jeg 1/3 fløte pisket den til nesten ferdig og da puttet jeg oppi en pakke av heistad, sjokoladepudding pulver(8KH) og pisket dette til det ble en tykk sjokolade krem. tenkte dette måtte være en perfekt sjokolade krem til rullekake.. det skal prøves neste gang! :) om man lager en liten rullekake(halv stekebrett), trenger man sikkert ikke mer en en halv papp med fløte for det ble mye krem.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.