< Tilbake til oversikten

Periodisk faste

#1

Yonah sa for siden:

Ja, siden det er så stille her, så får jeg dra i gang en tråd. Det blir ikke liv i forumet uten at vi gjør det sjøl:D

Jeg bedriver periodisk faste for å holde insulinnivået nede og ikke gå i fettlagringsmodus hele dagen, slik en gjør når en spiser hele dagen.
Ingen mellommåltider, ikke snack, desserter er evt en del av middagen.

Dagene mine varierer, men jeg faster som regel 18timer i døgnet og har et spisevindu på 6 timer hvor jeg spiser to måltider. Jeg spiser frokost en gang mellom 11 og 14 og middag kl 16-17.30.

Nå varierer dagene, er jeg sulten kl 9 , så blir det ikke periodisk fasting den dagen, men som regel blir det 5-6 dager i uka med 18 timer fasting.

Etter at jeg begynte med dette fikk jeg mye bedre kontroll på søtsug og matsug. Jeg spiser meg mett til mine to måltider, holder ikke igjen på maten.

Er det flere som bedriver periodisk faste av og til eller på fast basis?#3

kamp sa for siden:

Psykiater min mener jeg bør droppe middag og kvelds innimellom for jeg trenger å «resette» magen litt


#4

Yonah sa for siden:

Magen min har definitivt best av få måltider. Men jeg må fortsatt være forsiktig med for mye løk og blomkål, må fortsatt passe på fodmaps. Så periodisk fasting passer meg supert.

Forresten , veldig hyggelig å se deg igjen!


#5

StineK sa for siden:

Jeg driver også med periodisk faste på ca 18 timer de fleste dager. Men ikke alle dager.

Fører ikke noen logg eller statistikk - men merker at det hjelper på vekten hvis jeg er flink til både å passe på hva jeg spiser og når.


#6

Yonah sa for siden:

Fører ikke noen statistikk jeg heller, jeg bare legger merke til når jeg spiser og ikke spiser. Jeg er mye mere mett og fornøyd på to litt energirike måltider enn 4 små. Småspising gir fort vekk søtsug.

Her er en artikkel fra kostdoktorn, verdt å lese. www.dietdoctor.com/se/periodisk-fasta
Google gjerne på Jason Fung også. Dette med autofagy er spennende saker.


#7

kamp sa for siden:

Når jeg bare blir utskrevet fra sykehuset blir det mer system i spisingen igjen. Nå er alt bare kaos :(


#8

Yonah sa for siden:

Uff, er det noe alvorlig? Magen igjen? Vet du har slitt i mange år. :klem:


#9

kamp sa for siden:

Schizofreni dessverre :mad: men magen er heller ikke god.. oppblåst, vond, forstoppelse.


#10

Carisma sa for siden:

Jeg er veldig skeptisk til faste ift å trigge spiseforstyrrelser... Den følelsen av å være flink når man ikke spiser noe. Noen erfaring med det ift periodisk faste?


#11

Yonah sa for siden:

Det fungerer bra for meg. Men det krever mye å ikke gå sulten. Kaloritellingstrollet kommer fort om jeg fokuserer for mye på spisetider og mengde.

Det å gå overtid periodisk faste er vel noe som bør komme gradvis. Du hopper inne bare rett på 20/4. Du starter gradvis med å utsette frokost feks en time. Og spiser deg mett til hvert måltid, spiser du for lite, så blir du sulten for fort. Og da ender du fort med mellommåltider og er i fettlagringsmodus hele dagen.


#12

Carisma sa for siden:

Jeg kjenner som regel aldri sult. Har fra tenårene fint kunnet gå 3-4 dager uten å spise, og de få gangene jeg kjenner sult går den over i løpet av en halvtimes tid. Det er blodsukkeret som er det jeg evt merker det på, og hvis jeg er i ketose blir jeg bare enormt kvalm en stund etter jeg burde ha spist.
Spiser 3 måltider daglig nå, frokost, lunsj og middag. Eller, "spiser" sjelden frokost siden jeg for det meste drikker fettkaffe :o Men det er jo næring så det bryter fasten (selv om jeg ser mange på f.eks instagram og lavkarbo-snappen påstår de faster til lunsj selv om de drikker bpc til frokost. :rolleyes: )

Hva med vanlig kaffe, regner dere den som fastebryter?

Uansett, etter svangerskapet er kroppen min fullstendig håpløs å ha med å gjøre, når jeg tror noe fungere så er det plutselig helt feil. Gått opp og ned de samme 3 kg'ene i snart åtte år nå, men det verste er energimangelen. Skal begynnne på progesterontabletter i dag, så skal la kroppen få vende seg til dem før jeg gjør noen andre drastisk tiltak tror jeg.


#13

Yonah sa for siden:

Jeg regner ikke svart kaffevsom fastebryter. Jeg har prøvd med og uten fett for å kjenne forskjellen og jeg er temmelig sikker på svart kaffe ikke bryter fasten for meg, snarere hjelper meg å holde fasten en time eller to ekstra. Men samtidig om jeg drikker BPC, så kan jeg være mett i timevis og da blir dagens første og siste måltid med proteiner middag. Det hender jeg drikker BPC om vi skal bort en tur(feks sykehustime el.l. I nærmeste by) slik at jeg slipper å klikke på sjokolade på første bensinstasjon( ME er møkkasjukdomen som ikke gir deg superenergi tross ketose, den der fri tilgang på energi i ketose kan jeg bare glemme).

Vet at det diskuteres i USA dette med BPC og faste og de fleste mener den bryter fasten.


#14

StineK sa for siden:

Kan ikke skjønne at det gjør noen forskjell for kroppen om fett/kalorier drikkes eller spises. Så vil tro BPC bryter fasten.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.