< Tilbake til oversikten

Peppersaus

#1

Iset sa for siden:

1-2 ss hel grønn eller rosa pepper
3 dl fløte
2 ts soyasaus
2 dråper tabasco
salt

Ha pepper, fløte, soya, tabasco i en kjele. La det få koke opp og trekke til sausen tykner. Rør hele tiden, ca. 5 minutter.


#2

Tasja sa for siden:

Denne var veldig god! Jeg hadde bare rød pepper i og syntes den var litt parfymert i smaken. Neste gang tror jeg det blir en blanding. Stekte også litt champinjong og hadde i. NAM :)


#3

Iset sa for siden:

Rosépepper smaker parfyme ja, så det må begrenses, hehe.


#4

Anarko sa for siden:

Smaker dette som vanlig peppersaus? Jeg tenkte å bruke vanlig sort hel pepper. Da blir det vel sånn ca :)


#5

marjusen sa for siden:

Jeg bruker denne OFTE. Smaker vel ikke heelt peppersaus, men den er så uuutrolig knallgod altså. Jeg bruker pepperblanding jeg da, så blir det litt forskjellige peppersorter;)

Kan fint halvere oppskrifta om det er til 1 pers du skal lage;) Men denne anbefales virkelig. Samboern min som ikke spiser lavkarbo synes den minner litt mer om fløtesaus enn peppersaus, men utrolig digg.

Marius


#6

Anarko sa for siden:

Da skal det testes :)


#7

Tasja sa for siden:

Jeg synes denne er veldig god! :o Til biff synes jeg det er kjempegodt med sopp som jeg har stekt på forhånd oppi sausen. Jeg har brukte litt sort og litt rød pepper, og synes at halve porsjonen er nok til to personer :)


#8

swimzy sa for siden:

høres godt ut, må prøves.


#9

Jabba sa for siden:

Har prøvd denne og smaken er god. Men min saus blir aldri tykk...Hvor lenge lar dere sausen koke slik at den blir tykk nok ?


#10

marjusen sa for siden:

Hvis man koker den i 5-10 min blir den ikke tykk nei. Da må du nok koke den i værtfall 40 min tipper jeg. Min står alltid og småkoker i 40-50 min. Ikke fosskoker, men småkoker. Da blir den veldig tjukk og fin:)

Du kan event bruke litt JBK om du synes den fungerer. Jeg er ikke så glad i JBK, men vet mange bruker den i sauser:)


#11

Jabba sa for siden:

OK. Takk for svar. Jeg synes også den smaker litt "parfyme" - bruker kun Rosepepper....blir den bedre med kun sort pepper i ??? Hva m hvit pepper - er d brukanes?


#12

marjusen sa for siden:

Jeg bruker ikke hele pepperkorn, men bare kverner opp frisk svart pepper oppi sausen:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.