< Tilbake til oversikten

Skolemat

#1

janmesi sa for siden:

Jeg synes det er et flott tiltak med skolemat, det har mye for seg. Men hva skal maten bestå av? Brødmat? Det er nok det det kommer til å ende med ... uten smør, og med magert pålegg ... Så jeg grep pennen og sendte et kort innlegg til Dagsavisen (som virker TOTALT fraværende i alt som har med ernæringsdebatt å gjøre, men det er jo lov å håpe at det kommer inn...)

  • Skolematen må monne!
    [size=2][/size]
    Det diskuteres i disse dager "gratis" skolemat. Enkelte av forslagene som ligger på bordet, gir imidlertid ingen grunn til begeistring. Skolematen må være sunn og naturlig, med riktig balanse mellom fett-proteiner-karbohydrater. Da kan man ikke satse utelukkende på kun frukt, eller lunsj dominert av brødmat. Dette er godt dokumentert, og det er på tide at politikerne tar hensyn til dette når de vurderer de ulike forslagene som ligger på bordet.
    [size=2][/size]
    Gi elevene kunnskap og skap interesse for mat på skolen! Dette kan man oppnå dersom man satser på varm lunsj, tilberedt av skolebarna selv. Samtidig får vi mer variert mat på bordet enn de tørre (og lite næringsrike) brødskivene.
    [size=2][/size]
    Det var store ord under valgkampen om mat på skolen fra de rødgrønne. Det er ingen tvil om at en skolematordning som baserer seg på varm mat vil ha en positiv sosial effekt og gir samfunnet inntjening på investeringen.
    [size=2][/size]
    [size=2][/size]
    Jan Mesicek

#2

Iset sa for siden:

Flott. :D :D


#3

mcfrogner sa for siden:

Jamie Olivers skolemat virker ikke så ille. Mye grønnsaker, kylling, osv. A/S Norge bør kanskje leie inn han? ;) Ev. Fedon Lindberg. Hvis det bare blir frukt kan man liksom ikke bygge noe opplæringsopplegg om mat slik Jamie Oliver gjorde i England. Da kommer det bare til å bli slik at de som liker frukt spiser det, de andre fortsetter som før. Men i Norge er det jo mange små skoler, så administrativt kan dette bli litt vanskelig å få i gang.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.