Blesha sa for siden:
Er det andre med reaktiv hypoglykemi her? Noen som er mer erfarne enn meg når det gjelder hensyn man bør ta, hva man bør og ikke bør spise osv. ?
Blesha sa for siden:
Er det andre med reaktiv hypoglykemi her? Noen som er mer erfarne enn meg når det gjelder hensyn man bør ta, hva man bør og ikke bør spise osv. ?
Tidligere bruker sa for siden:
Hva er det for noe?:o
Borealis sa for siden:
Reaktiv hypoglykemi er antakelig den vanligste årsaken til hypoglykemi hos personer som ikke har diabetes. Reaktiv hypoglykemi forårsakes av at bukspyttkjertelen skiller ut en stor mengde insulin ved et karbohydratrikt måltid, der insulinmengden i blodet holder seg høy lenge etter at måltidet er inntatt. Personer som ”normalt” har et stort behov for insulin (for eksempel overvektige og personer som har aldersdiabetes i familien) er spesielt disponert for reaktiv hypoglykemi. Ved utskilling av store mengder insulin, vil blodsukkeret synke raskere og mer uttalt, slik at man kan få symptomer på hypoglykemi. Ved reaktiv hypoglykemi er endring av kostvaner den viktigste behandlingen. Kosten bør inneholde matvarer som gir liten insulinrespons i kroppen etter måltidet. De matvarene som gir høy insulinrespons er matvarer med karbohydrater, særlig såkalte ”raske” karbohydrater – dvs. sukker, hvitt mel, pasta osv. Matvarer som består av lite karbohydrater men mer protein og fett (for eksempel kjøtt, fisk, nøtter, olje, egg) gir liten insulinstigning og et stabilt blodsukker. Måltidene bør inntas ofte men i mindre porsjoner for å unngå for stor utskilling av insulin fra bukspyttkjertelen.
Borealis sa for siden:
Mao, du er på rette sted, Blesha!;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.