75 g meierismør
1 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 1/2 ss bearnaiseessens (selges i velassorterte dagligvareforretninger)
saft av ½ sitron
1/2 ts estragon, finhakket
1 ss kruspersille, finhakket
Bland alt i en kjele og rør mens sausen tykner over svak varme. Hold sausen varm i vannbad.
Ja det skal det være. Jeg bruker 2 ss til 100 gr smør, 1 1/2 dl fløte og 3 eggeplommer....osv....Så da vet jeg ikke hva du har gjort eller hva slags ss du har:D Du må nok bare prøve igjen, og heller ha i litt mindre da vet du. Kanskje dere ikke liker den sånn-kort og godt. Oppskriften er ihvertfall riktig og jeg har brukt den myyyyye:D
Jeg har hatt litt problemer med denne i det siste, den skiller seg. Jeg har brukt melk noen ganger fordi jeg ikke har planlagt godt nok, er det det som er problemet?
Neida, Guro. Ikke melken tenker jeg, men det kan hende du skal ta en eggeplomme mindre ....og den går fint sammen igjen hvis du tar en ss kaldt vann og rører i...:)
Prøvde å lage denne til middag idag da jeg skulle ha ytrfilet og blomkålstappe til, men sausen gikk rett i vasken...Da jeg lagde den,blandet den seg og ble tykk og fin,så ut som skikkelig saus..Jeg satt den til side et par minutter for å ordne det andre og da hadde den skilt seg,smøret lå på toppen og det andre lå på bunn..Fikk ikke blandet det sammen igjen, noen som kan hjelpe meg???? Kunne tenkt meg å lage den en annen gang, men når det ikke skal mer til en et halvt minutt uten røring så er det umulig....
Håper noen ser hva jeg har gjort galt, er nemlig ingen kløpper på å lage mat...
Hmm jeg får den perfekt til hver gang. Men et tips når sausen har skilt seg; ha en ss iskaldt vann oppi og rør kraftig. Vips så er sausen god som ny. :)
Jeg lagde denne i kveld, og jeg fikk den til! :) Men eddikken ble litt sterk for min smak også... Skal prøve å lage den igjen en annen gang og se om den blir bedre da.
Se Isets andre bearnaiseoppskrift her, kanskje den faller bedre i smak hos noen :).
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.