Her har jeg to forskjellige bilder. En viser hvor mange karbohydrater jeg har spist med og uten net carbs. Jeg skjønner at net carbs er karbohydrater utenkostfiber, men hvordan i huleste kan jeg spise en hel plate og ikke telle det på net carbs, altså holde meg under 20 net carbs om dagen, men hvis jeg har på vanlige carbs, spist mange karbohydrater? Jeg har klødd meg i hodet i en time nå, og trenger at noen forteller meg med teskje hva som skjer her, for jeg tror ikke jeg kan spise en hel plate uten at det har noe som helst innvirkning på meg. En hel plate er 85 gram forresten, men regnet ut per 100g.
I Norge er karbohydrater karbohydrater. F.eks. så vil du se at linfrø har 1,6g karbohydrater og 26g fiber, mens det i USA vil oppgi 27,6g karbohydrater derav 26g fiber. Det er derfor viktig å etablere om verdiene er inkludert fiber eller ikke siden fiber går rett igjennom uten å påvirke blodsukker eller tilføre noe energi. Ergo 100g linfrø har 1,6g karbohydrater.
Det finnes sukkeralkoholer, noen ganger oppgitt som polyoler, og de kan ofte sees bort ifra også, men det er en sannhet med modifikasjoner. F.eks. så vil Maltitol, noe som ofte er brukt i sjokolader, ha 1/3 eller mer påvirkning. Dvs. selv om de skriver at kroppen din vil behandle det som fiber så blir noe opptatt. Det beste er å begrense inntaket til slike produkter, spesielt hvis det påvirker ønsket vektnedgang. Jeg pleier å spise en rute sjokolade hver dag som blir ca. 10g sjokolade per dag, derav 8g kakao og maks 2g maltitol. Jeg hadde trolig ikke reagert selv om det var sjokolade med 2g sukker og jeg føler ingen ubehag selv om den inneholder Maltitol, men det gjør jeg hvis jeg spiser en halv plate på 50g eller mer. For ordens skyld gjør jeg det og iblandt, f.eks. Halloween... Promper godt da :-p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.