Du ser hvor artikkelen er sakset fra sant ?? Det er et blad for kroppsbyggere. www.musclemedia.no/ Får ikke lastet ned siden deres nå....
[color=#800080][/color]
Tror kanskje Torkil er bedre rustet til å lage et tilsvar på denne. Det er en del sannheter i det de kommer med, men også en del feil - som dette med hva som skjer med kroppen i ketose.
[color=#800080][/color]
Jeg skulle gjerne ha skrevet et tilsvar jeg, men uten bøkene mine og litteraturhenvisninger/forskning rapporter å vise til ville mitt tilsvar blitt like omtrentlig om artikkelen det handler om !
[color=#800080][/color]
Send en PM til Torkil du !
[color=#800080][/color]
"...hunger etter karbohydrater kan være så kraftig når en er på en lav-karb diett..."
Dette sitatet er også fra den artikkelen. Høres uriktig ut syns jeg, man har da mye mindre lyst på karbohydrater når man er i ketose!
Og hva med muskelnedbrytningen de snakker om:
"Fordi det ikke er direkte glykoselagre igjen, blir kroppen nødt til å danne glykose av protein.
Muskler brytes ned for å kunne gi protein til å skape gykose for hjernen, noe som betyr at du mister muskler samtidig med fett."
Er dette riktig? Og i så fall hvor mye muskelnedbrytning er det snakk om?
Dett er først og fremst riktig på en (høykarb/normalkarb) lavkalori-diett, fordi når kroppen må bruke av seg selv for å skape energi/glykose er det lettere å bryte ned muskler enn fett. På en lavkarb-diett er kroppen allerede innstilt på å bruke fett som energikilde og lar musklene være i fred. Ingen grunn til bekymring her. Jeg driver selv med vekttrening på lavkarb-diett i 4 måneder nå og har ikke merket noe til at musklene blir mindre eller svakere...heller tvert om, faktisk så er de fastere, selv når jeg ikke trener.
Hei
Jeg lurer på om det er noen vits å diskutere med forfatteren som sannsynligvis har brygget sammen sine meninger ut fra enkel logik. Slik som " Antallet barnefødsler i Danmark synker, og det blir stadig færre storke i Danmark, nok et bevis på at storken kommer med barna"
Jegere og samlere er ikke karbohydratspisere, i hvert tilfelle ikke på den Nordlige halvkule. Her spiste man sjømat og kjøtt samt i visse deler av året bær og ville plantefrø med mye protein og komplekse fettstoffer samt karbohydrat. Disse villfrø kan ikke sammenliknes med dagens foredlede korn som inneholder mye simpel stivelse. ( en årsak til at spelt er blitt moderne er proteininnholdet).
I ketose må kroppen skaffe seg en minimumsmengde av sukker til "nødbruk" fra protein. Faster man tas proteinet fra musklene ( farlig og usunt) Ved kostindusert ketose spiser man så mye protein at kroppen skaffer glukosen ved å nedbryte proteints bestanddeler nemlig aminosyrene fra maten.
De store mengder protein forhindrer nedbrytning av kroppens muskler
( noe som jo hadde vært katastrofe for "samlere og jegere" )
Spiser man for mye protein "magert" på ketolysekuren/Atkins induksjon
vil kroppen kunne få tilgang på så mye glukose fra nedbrytningen at man kan komme ut av ketose. Rådet ved manglende utslag på stix er derfor
spis mere fett og mindre protein.
Ikke bruk for mye energi på tilsvar på artikkelen.:)
Jeg diskuterer ikke med forfatteren, men en bruker la ut denne artikkelen på et annet forum og spurte meg direkte om hva JEG syntes, og siden innlegget var til meg direkte så syns jeg jeg burde komme med et svar, men så er jeg ikke så flink til å ordlegge meg som dere.
Har du bygget opp en viss muskelatur før du begynner på lavkarbodiett vil du oppleve at musklene minker i starten. Det som skjer er at du bruker opp glukogenlagrene som ligger inni i musklene og dermed så får musklene mindre volum. Men dette går over fordi du får en effektiv muskelbygging av dietten.:)
Det er også verdt å merke seg at artikkelen omtaler "høy-protein/lav-karb" dietter. I tillegg er dette sakset fra et bodybuildingblad. Jeg synes litt synd på de som sluker sånne artikler rått. Heldigvis er vi litt lurere her inne. ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.