< Tilbake til oversikten

Ny og undrende!

#1

Gorwst sa for siden:

Hei, etter å ha ingått ett lite veddemål har jeg plutselig funnet ut å prøve meg på lavkarbo. Så etter en liten spontan google runde som ikke gjorde meg så mye mer klokere, men hentet inn noen innstikk her og der.

Etter utallige, tidligere forsøk på å gjøre noe med vekten som ikke har gitt noe utslag på verken motivasjon eller forbedret kosthold, så ble jeg innstilt på å gjøre noe med kostholdet først og fremst for å se om dette var noe jeg kunne tenke meg å fortsette med.
Har gått inn i dette med åpent sinn og godt mot.

Og ettersom kosthold var første del av tanken, fant jeg fram til "lavkarbo".
For å unngå å miste noen form for motivasjon den første uka/ukene har jeg da unngått å veie meg, IOM at jeg har fått nyss at dette ikke vil gi noe større utslag den/de første uka/ukene.

Så da har jeg straks fullført min første uke med lavkarbo, hvor jeg har fått fjernet brød/bakverk, ris, poteter og diverse daglige matvarer som for meg så ut til å være den vanskeligste delen å ta seg av til å begynne med.

Så ettersom jeg føler at min første uke har gått meget bra og funnet ut at dette virker rimelig simpelt ønsker jeg da gjerne tips og tilbakemeldinger på hva jeg gjør bra og hva jeg burde gjøre bedre!

Ettersom min uke startet på Tirsdag den 21.08 så har mitt kosthold vært som så (fra husk vel og merke).

EDIT: Når jeg sir salat mener jeg altså Isbergsalat, agurk, litt paprika og litt løk. Prøver å fylle meg mest opp på Kjøtt/fisk/fugl og har resten som litt tilbehør. Alt av kjøtt/fisk/fugl er naturlig. Er glad i hvitløk så går fort ett fedd i lag med smøret (ekte smør). Ingenting har blitt veiet eller målt ettersom dette er tilvenningsfase.

Tirsdag: Frokost besto av en liten salat med litt løk og paprika. Lunsj: Liten salat med renskåret kyllingbryst(Mer kylling enn salat). Middag: Taco med kjøttdeig med tacokrydder, salat, løk, agurk, paprika, ost og rømme. (Ingen lefse/mais/salsa).

Onsdag: Salat med sardiner i olje. Lunsj stekt sei og litt salat. Middag: Biff fløtegratinert blomkål og brokkoli med ost.

Torsdag: Salat med ost og skinke. Lunsj: Stekt laks med salat. Middag: Stekt Elgskav med fløtegratinert blomkål og brokkoli med ost (og rømme).

Fredag: Frokost ble en liten tine yoghurt uten tilsatt sukker og noe hasselnøtt kjerner. Lunsj: Stekt sei med salat. Middag: Taco som tidligere.

Lørdag: Frokost: Salat med en boks hermetisk tunfisk i olje. Ingen lunsj. Middag kylling og salat.

Søndag: Frokost salat med rester fra gårdagens kylling. Lunsj: Stekt sei med salat. Middag: Biff og salat.

Spiser kun når jeg er sulten, spiser relativt store mengder med kjøtt/fisk/fugl med resten som tilbehør. Knasker litt hasselnøtter innimellom måltidene for å unngå kaffegodt (kjeks og diverse). Noe som slo meg plutselig er at jeg ikke har tenkt over kaffen, men drikker ikke mye kaffe til vanlig.

Går lang tid mellom måltidene ettersom jeg ikke føler meg sulten. Middagen er oftest mellom 18:00-20:00. Føler stort overskudd av energi på kveldene hvor jeg ofte har gått meg en tur på 30-40minutter i frykt for å bli liggende våken utover natten.

Jeg har fått "headrush" en del de siste dagen, noe jeg sjeldent har vært plaget med. Tørst hele tiden uansett hvor mye vann jeg får i meg.

Kommer ikke på noe mer å skrive i denne stund.

Ønsker da å finne ut litt mer tips og triks evt tanker på mitt så langt.
Spør gjerne om hva som helst som kan forbedre min framgang!

Allergener: Egg, Mandel og Valnøtter.


#2

sylwester sa for siden:

Nå står det bare "lavkarbo" på kostholdsfilosofien din, men hvis du ikke spiser karbohydrater i det heletatt unntatt det i salat så burde du få i deg over 40g med fett i hvert måltid. Jeg pleier å ha på 4ss olivenolje i salatene mine så sant ikke jeg har noe annet fett i, da holder det med 2.

Det er ikke farlig å spise slik du gjør, men jeg er redd du muligens vil ende opp med å være sulten hvis du har "fettskrekk". Bearnaise og Hollandaise er fine sauser du til og med kan kjøpe ferdig fra butikken hvis de er laget riktig.

Tacokrydder pleier å innholde en del sukker og desto mer salt. Helt sikkert grei tom du bruker usaltet kjøtt, men jeg bruker det billigste på Rema og mekker da mine egne meksikanske krydder. For taco bruker jeg chillipulver og spisskumin og da kan du også velge hvor mye salt du ønsker at det skal være. For meg hoder det med saltet kjøttet allerede har er tilsatt siden jeg skal spise ost i tillegg. Jeg lager min egen tacosaus og guacemole og koser meg med seterrømme.

Prøv å spise hvis det går over 7 timer. Jeg spiser 11 og 18.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.