< Tilbake til oversikten

Karber og fiber...?

#1

Hvitveis sa for siden:

Hei!

Lenge siden jeg har vært her inne nå :-)

Det dukket opp et spørsmål som jeg håper noen kan hjelpe meg litt med.
Sånn som jeg har forstått det skal vi trekke fiberet fra karbene når vi skal regne ut antall nettokarber i en matvare, setmmer?

Nå fant jeg noen helseklibrød i butikken her som har 33g karber per 100g. Det er jo nokså mye selv om det ikke blir særlig mye karber per klibrød. Ca. 3-4 karber per stk sånn rundt regnet.
Men så har jo disse faktisk MER fiber enn karber totalt, 34g fiber per 100g. Betyr det at det i praksis er 0g nettokarber i disse klibrødene?

Og betyr DET at jeg kan spise disse nokså fritt? Eller? Det er jo tross alt laget av hvete og havrekli?

Jeg er ferdig med induksjoner og den slags, men prøver fremdeles å gå ned i vekt.


#2

mcfrogner sa for siden:

I Norge er dette regnet ut for deg. Dvs. at det eg. er 67 g karbohydrat pr. 100 g i det brødet. Men siden over halvparten er fiber blir det som du sier få netto karber per skive.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.