< Tilbake til oversikten

Ketose og ketostiks

#1

Bonia sa for siden:

Er nybegynner på lavkarbo. Har gått på det i 4 uker nå.
Har hele denne perioden "testet" varierende grader av postivt på ketosestix. Men helst i den nedre delen av skalaen. Jeg følger et ganske striks opplegg, og har ikke overstridet 20 karbs en eneste dag. Hvorfor kan da stiksen være så lite utslag på?


#2

HP sa for siden:

Så lenge det er utslag så er du i ketose. Ketostix viser ketose eller ikke, de er ikke nyttig til å vise "nivå" av ketose. Hvor stort utslag du får har med hvor konsentrert urinen er, feks om du har drukket mye eller lite.

Hvis du vil ha nøyaktig måling av ketoner så må du måle i blod (på samme måte som man måler blodsukker). Om det er nyttig å vite ketoner i mmol er individuelt, om du føler deg vel og det fungerer så ville jeg spart de pengene.


#3

Bonia sa for siden:

Tusen takk for svar, det var veldig greit å vite. Nei, tenker ikke jeg trenger blodstiks.


#4

Knallhard sa for siden:

Har selv vurdert å skaffe blodmåler, har gått på keto nå i 6 uker, men kom til den beslutning at så lenge man har nogenlunde koll på hva man spiser så har man egentlig ikke behov for det, i går hadde jeg for første gang en ketostix som ikke viste noe, vemmelig, ettersom jeg var 100% på hva jeg hadde spist, prøvde igjen like etter, og joda, jeg var fortsatt i ketose, kan stemme som HP sier her, har merket at stixen ikke blir like mørk lenger, kan ha noe med at jeg drikker mye mer vann nå enn i starten.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.