< Tilbake til oversikten

Her skjer det fint lite!

#1

finka sa for siden:

Og jeg er ikke akkurat den som skriver mest, men jeg kan jo forsøke meg på å starte en tråd. Mest av alt for å høre hvordan andre 30+´ere har det, men også for å vise frem min oppdaterte ticker!

Jeg har gått to uker på spis deg slank, det var veldig bra saker, men så fikk jeg smaksforsterkeren i halsen. Nå går jeg på Ketolysekuren og det har jeg gjort i en uke. Jeg nærmer meg de magiske hundre og er hei hoppende glad for at noe endelig funker! Har gått ned 5,5kg.

Hvordan står det til med dere andre? Er det noen som har omtrent samme mål som kunne tenke seg å finne en felles veiedag?


#2

nalana sa for siden:

Jeg er også en 30+. Går nedover i vekt. Ikke veldig fort denne gangen, men så er jeg ikke veldig streng lenger heller. Nå lever jeg slik som jeg føler jeg kan ha det resten av livet, og da er jeg ikke redd for å få flere tilbakefall til karbo-kosthold. Har et par kilo igjen til jeg kryper under nitti.
Har også vært på Ketolysekuren. Funka veldig fint, men jeg holder ikke ut så veldig lenge på de strenge variantene. Derfor har jeg funnet min middelvei, eller etterpå-levevei kanskje jeg skal kalle det.
Jeg veier meg mandags morgen hver uke, men glemte det i dag siden jeg har vært på nattevakt.
Nå har jeg jo både drukket og spist, så jeg får vente til i morgen eller neste mandag. Kan godt være veiekompiser vi:)

Fin ticker forresten :))

PS: Hva var det du fikk i halsen sa du!? :o


#3

Torkil sa for siden:

Hei
Gratulerer med det flotte vekttap og effekten på ditt humør!!!
Gled deg til å bli tosifret og gå sommeren i møte vel vitene at du kan spise mye god mat.
Vennlig Hilsen
Torkil:)


#4

finka sa for siden:

Maten fra "spis deg slank" var veldig god, men etterhvert smakte det det samme av alle rettene. De må ha hatt i overkant mye smaksforsterker i. Men nå skal det sies at jeg blir fort lei av ting!

Mandager er stressende, men jeg kan prøve. (jeg veide meg jo i dag).

Takk for hilsen Torkil! Tosiffret har jeg ikke vært på 14 år, det blir litt av en seier!


#5

Fjonken sa for siden:

For å unngå matleihet må du søker litt rundt og finne nye matretter og mye oppskrifter. Går du hele tiden i samme sporet blir du temmelig fort lei og da mister du også motivasjonen. Det er farlig. Så ta et dypdykk ned i oppskriftsforumet og finn deg noe digg å sette tenna i..


#6

finka sa for siden:

Jammen, det har jeg allerede gjort ser du! Den siste uka har jeg laget de deiligste ting :) Det eneste jeg ikke får til og som jeg virkelig savner er brød. Foreløpig smaker det omelett!


#7

Fjonken sa for siden:

Prøv enten brødoppskriften min eller prinsessebrødet. Min oppskrift heter Solabrødet og ligger under den store brødlenken på oppskriftsforum. Og husk en ting at i starten smaker det meste av lavkarbobaksten noe rart og for enkelte vemmelig. Men etter en stund vender man seg til det og kan ikke tenke å spise noe annet. Jeg prøvde meg med noen Sabla Sabeltannskiver i helgen,altså vanlig kneipbrød, og det smakte rart etter 4 måneder på lavkarbo. Smaken endrer seg jo lengre du har spist lavkarbomat. Søte ting blir ekstremt søtt etter en stund. Test deg sjøl med en Atkinssjokkis nå og om 2 måneder, så vil du forstå hva jeg mener.. Og sånn er det med det meste av maten. Ting du før syntes smakte lite godt og var lite spennende smaksmessig, blir om en stund skikkelig digg.. Tro meg.. !


#8

Fjonken sa for siden:

Solabrødet smaker garantert ikke omelett.. Du har kjørt soyabrød tenker jeg.. og det smaker drit! Svært få som får helt sansen for det brødet.
Soyabrød egner seg kun til en ting.. nemlig som brødkurtonger stekt i olivenolje og masse hvitløk.. Da blir det digg til suppa!.


#9

Carisma sa for siden:

Det går egentlig ikke så inmari bra med maten for min del.... :( Men det går veldig bra med aktiviteten derimot!

Har vært mye stress for tida i forbindelse med jobbsøking og sånn, + endel andre ting... Har i det minste klart å identifisere at stress gjør at jeg tyr til enkle løsninger og evt trøstespiser! :o om ikke annet liksom... Is er min verste fiende fortsatt.

Håper jeg klarer å stabilisere meg litt framover nå, ikke minst fordi jeg i den nye jobben må ha med matpakke. Ganske så ny opplevelse for meg som har vært vant til kantiner fra alle jobber jeg har hatt. Men det gir meg jo mye bedre kontroll med for eksempel at jeg hver dag har tilgjengelig det jeg trenger, og ikke må ty til løsninger fordi de har droppa bønner til salaten en dag f.eks... og i stedet kan man velge i poteter, pasta, ris, en annen type pasta, eller annen type poteter.... Noen burde kanskje fortelle de ett og annet om kosthold? :rolleyes: mais, grønn salat og 5 typer kabohydratbomber er vel strengt tatt ikke god variasjon i kosten.... Har vært ganske flink til å ta med 2 skiver hjemmebakt fedon brød, og spist egg og laks og sånn. Men som sagt, heretter blir det full kontroll! :D Må bare komme meg gjennom de par første ukene med nye kolleger... virkelig hater å spise sammen med folk så det er alltid en utfordring, og særlig hvos man da er litt "sær i matveien". Utolig så mye rart de finner på å spørre om!

Forøvrig har jeg reservert ketolyseboka på biblioteket og venter i spenning på at den blir ledig! Skal se om den passer meg bedre siden den kanskje er mer strukturert enn å forsøke å mekke sitt eget fedonopplegg.


#10

finka sa for siden:

Jeg skal handle inn rare ingredienser og lage mystiske brød i dag. Jeg har sånn atkins bakemiks, kan jeg erstatte proteinpulveret med det?

Carisma, løsningen for meg var å lage store former med mat til middag og spise rester til lunsj dagen etter. Har aldri ork til noe om morgenen, b-menneske totalis. Jeg har gjennoppdget brokkoli denne uken og eksperimenterer med brokkoli, løk, fløte, hvitløk, div andre grønnsaker og forskjellige typer kjøtt. Ellers er jeg pannekakefrelst, frokostpannekakene mine blir nydelige!

Blir spennende å høre hvordan du takler matpakketilværelsen. Med kantinemat går det jo ikke!


#11

Fjonken sa for siden:

Det spørs hvilken oppskrift du skal bruke. Skal du bake Solabrød og bruke bakemix må du kutte ut eller redusere bakepulvermengden kraftig. Men da kan også brødet bli mislykket. Vil du være sikker på at brødet blir vellykket bør du følge oppskriften slavisk. Med bakemix er det forøvrig stor fare for at brødet blir kakeaktig i konsitens. Jeg vil råde deg til å følge oppskriften slavisk de første gangene du baker det. Etterhvert kan du sjonglere litt og lage egne varianter.
En annen ting er at når du bruker bakemix i steden for proteinpulver så vil karbohydratnivået øke endel pr prosjon. En ting du alltid må ha i bakhodet når du er på lavkarbo. Endrer du oppskriften, endrer du også karbohydratnivået.


#12

Carisma sa for siden:

Ja, må prøve å begynne med det. Og bli flinkere til å si nei til samboer'ns sniking i kjøleskapet på kvelden. Har forsøkt et par ganger, og det ender alltid opp med å bli spist... Er litt for ettergivende når han kommer med "hundeøyne" og spør om han kan smake "litt" på restene.... :rolleyes:


#13

finka sa for siden:

Kjent fenomen, meget velkjent :rulleøyne
Her nytter det bare å være streng!


#14

Fjonken sa for siden:

Kjør trippelprosjon da og gjem den ene langt innerst og unders i kjøleskapet.. Eller skriv hundemat på boksen!!:D Det holder ungene mine unna rester som er reservert.


#15

finka sa for siden:

:cool: All right da! Men soyaprotein til baking, hvor får jeg det i dag? (er i Oslo sentrum) Noen som vet? Eller må jeg bestille på nett og leve enda noen dager uten brød?


#16

Carisma sa for siden:

Eller troll i eske under lokket på resteboksen? :rolleyes: Hadde vært gøy å prøve en gang! Tror det ville gitt klar beskjed hvertfall!! :D


#17

Fjonken sa for siden:

De fleste helsekostbutikkene har det. Kjøp med nøytral smak og sjekk karbeinnholdet på boksen. Kan også bruke nøytralt myseproteinpulver.


#18

finka sa for siden:

Takk! Jeg har spurt i noen helsekostbutikker, men har sikkert bare vært uheldig. Skal ikke komme tomhendt hjem i dag :D


#19

Fjonken sa for siden:

Vege Fuel er det samme som soyaproteinpulver. Spør etter det.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.