Jeg elsker asiatisk mat, alt fra indisk til japansk; via indonesisk, vietnamesisk, kinesisk, thai-mat..... I tillegg til å være god er den som regel sunn også. Og inneholder masse krydder som stimulerer fordøyelsen og forbrenningen.
Problemet mitt er å være oppfinnsom i forhold til å kutte bla risen. Så jeg tenkte jeg skulle lage denne tråden hvor vi kan utveksle våre beste lav-kabo varianter av asiatiske oppskrifter. Ordet er herved fritt! :)
Jeg trodde ikke det krevde oppfinnsomhet for å ikke koke ris til maten. :p Asiatisk mat kan fint spises uten ris. (Kanskje litt vanskelig å bli mett av sushi uten ris men...) I Kina blir ris sett på som fattigmannskost. Å be om ris til maten i et kinesisk selskap blir sett på som en fornærmelse. Jeg synes ikke det er noe behov for å erstatte risen med noe. Man kan bare kutte det helt ut.
Slenger inn denne også: (som jeg skal prøve når jeg har god tid)
[size=3][/size]
Indisk smakfull, lavkalori storfegryte [url="http://matmons.net/printoppskrift.asp?id=489"][/url] Indisk lavkalori oksegryte med ingefær, meget smaksfull og god (ikke veldig sterk) ca 4 porsjoner.Pr porsjon ca: Kalorier 500, Karbohydrat 9g, Protein 39g, Fett 34g, Fiber 2g.
Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid: 90 min.
Ingredienser:
800 g oksekjøtt, helst benfri høyrygg
2 løk
2 hvitløksfedd
4 cm frisk ingefær
2 ss smør eller margarin
3 ts spisskum
2 ss karri
1 ts salt
1/2 l vann
3 tomater
1 dl yoghurt naturell
Eventuelt: 1 knippe frisk koriander
Tilberedning:
(Tips: skjær av en 4 cm stor bit av ingefæren, og skrell den. Deretter skjærer du biten på langs i så tynne skiver som mulig. Skjær opp skivene i fyrstikk store strimler, så kan de tilsettes gryten)
1)Tørk av kjøttet, og skjær det i 2-3 cm store terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell ingefæren, og skjær den i fine strimler.
2)Smelt smøret i en stor gryte, og brun kjøttet. Ta det opp av gryten. Fres løk, hvitløk og ingefær i fettet som er igjen i gryten i ca 5 min. Rør uavbrutt. Tilsett krydder, og la det surre 1 min.
3)Legg kjøttet i gryten sammen med stekesjyen og hell over ca 1/2 liter vann. Legg på lokk, og la kjøttet trekke på svak varme ca 1 time.
4)Skåld tomatene i kokende vann, og fjern skallet. Del hver tomat i fire, og fjerne stilk partiet. Tilsett tomatene når gryten har kokt i 1 time. La gryten koke med lokk i ytterligere 30 min.
5)Bland inn yoghurt og pynt med etter smak og behag med koriander. Serveres med ris og eventuelt extra yoghurt og agurk skiver.
Dette lager jeg ofte - blir litt sånn "man tager hva man haver" - men jeg MÅ ha kyllingfileter, fersk ingefær, sitrongress, løk, chili og kokosmelk (fet)
Så jakter i kjøleskap, fryser og hyller i håp om å finne bambusskudd, vannkastanjer, frosne/ferske bønner, sopp, brokkoli og gulrøtter.
Alt dette er absolutt ikke nødvendig.
Skjærer kyllingen i meget tynne skiver mens den er halvtint. Likedan med gulrøttene (ha de sist i gryta, kokes toppen 1 min.) Det smaker best om grønnsakene gir litt tyggemotstand.....vel - løken er bedre gjennomstekt (litt store biter av denne) Prøv dere fram - men for all del, dette skal IKKE stå og putre i 10-15 min
Med en god, varm panne er dette klart på 5 min
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.