< Tilbake til oversikten

Asiatisk!

#1

Carisma sa for siden:

Jeg elsker asiatisk mat, alt fra indisk til japansk; via indonesisk, vietnamesisk, kinesisk, thai-mat..... I tillegg til å være god er den som regel sunn også. Og inneholder masse krydder som stimulerer fordøyelsen og forbrenningen.
Problemet mitt er å være oppfinnsom i forhold til å kutte bla risen. Så jeg tenkte jeg skulle lage denne tråden hvor vi kan utveksle våre beste lav-kabo varianter av asiatiske oppskrifter. Ordet er herved fritt! :)



#3

Carisma sa for siden:

Sulten nå! :D Men hva er "Blomkålris"?


#4

themonk sa for siden:

Jeg trodde ikke det krevde oppfinnsomhet for å ikke koke ris til maten. :p Asiatisk mat kan fint spises uten ris. (Kanskje litt vanskelig å bli mett av sushi uten ris men...) I Kina blir ris sett på som fattigmannskost. Å be om ris til maten i et kinesisk selskap blir sett på som en fornærmelse. Jeg synes ikke det er noe behov for å erstatte risen med noe. Man kan bare kutte det helt ut.


#5

Nille sa for siden:

HER er min, dvs. Karen B's, versjon av blomkålris/jukseris. Knallgodt !
[color=#800080][/color]
:sikle:


#6

Carisma sa for siden:

Slenger inn denne også: (som jeg skal prøve når jeg har god tid)
[size=3][/size]
Indisk smakfull, lavkalori storfegryte [url="http://matmons.net/printoppskrift.asp?id=489"][/url]
Indisk lavkalori oksegryte med ingefær, meget smaksfull og god (ikke veldig sterk) ca 4 porsjoner.Pr porsjon ca: Kalorier 500, Karbohydrat 9g, Protein 39g, Fett 34g, Fiber 2g.
Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid: 90 min.

Ingredienser:
800 g oksekjøtt, helst benfri høyrygg
2 løk
2 hvitløksfedd
4 cm frisk ingefær
2 ss smør eller margarin
3 ts spisskum
2 ss karri
1 ts salt
1/2 l vann
3 tomater
1 dl yoghurt naturell
Eventuelt: 1 knippe frisk koriander

Tilberedning:
(Tips: skjær av en 4 cm stor bit av ingefæren, og skrell den. Deretter skjærer du biten på langs i så tynne skiver som mulig. Skjær opp skivene i fyrstikk store strimler, så kan de tilsettes gryten)

1)Tørk av kjøttet, og skjær det i 2-3 cm store terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell ingefæren, og skjær den i fine strimler.

2)Smelt smøret i en stor gryte, og brun kjøttet. Ta det opp av gryten. Fres løk, hvitløk og ingefær i fettet som er igjen i gryten i ca 5 min. Rør uavbrutt. Tilsett krydder, og la det surre 1 min.

3)Legg kjøttet i gryten sammen med stekesjyen og hell over ca 1/2 liter vann. Legg på lokk, og la kjøttet trekke på svak varme ca 1 time.

4)Skåld tomatene i kokende vann, og fjern skallet. Del hver tomat i fire, og fjerne stilk partiet. Tilsett tomatene når gryten har kokt i 1 time. La gryten koke med lokk i ytterligere 30 min.

5)Bland inn yoghurt og pynt med etter smak og behag med koriander. Serveres med ris og eventuelt extra yoghurt og agurk skiver.

Fra Matmons.net


#7

Iset sa for siden:

Flere? Jeg ELSKER asiatisk mat!


#8

aveline sa for siden:

Dette lager jeg ofte - blir litt sånn "man tager hva man haver" - men jeg MÅ ha kyllingfileter, fersk ingefær, sitrongress, løk, chili og kokosmelk (fet)

Så jakter i kjøleskap, fryser og hyller i håp om å finne bambusskudd, vannkastanjer, frosne/ferske bønner, sopp, brokkoli og gulrøtter.
Alt dette er absolutt ikke nødvendig.

Skjærer kyllingen i meget tynne skiver mens den er halvtint. Likedan med gulrøttene (ha de sist i gryta, kokes toppen 1 min.) Det smaker best om grønnsakene gir litt tyggemotstand.....vel - løken er bedre gjennomstekt (litt store biter av denne) Prøv dere fram - men for all del, dette skal IKKE stå og putre i 10-15 min

Med en god, varm panne er dette klart på 5 min


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.