< Tilbake til oversikten

Paibunn, - kan man ...

#1

Summer sa for siden:

... bruke hvilket som helst mel til det?


#2

Huldr sa for siden:

Jeg tror det :ja: Det blir bare litt løst uten gluten, for det er det som binder padeigen sammen...

Har du sett at jeg har lagd blåbærpai med mandelmel-bunn? Lagde mandelmel i kaffekverna, og knadde sammen med smør og splenda. Stekte med blåbær oppi på 180-200 i 20 min. Det ble så godt! :) Men ganske løs bunn ble det.


#3

Summer sa for siden:

Ja, jeg så det, det så veldig godt og fristende ut! :)

Jeg har et spørsmål til: Er det forskjell på butterdeig og paideig? (i så fall hva? jeg mener å huske at vi lagde noen sånne boller på konditoriet der jeg var utplassert i åttende klasse, der vi kjevlet en deig i mange tynn-tynne lefser og la oppå hverandre før vi stekte eller noe?)


#4

guro sa for siden:

Paideig er en smuldre deig gjerne, hvor smørret er smuldret i. Butterdeig; da er smørret kjevlet inn, mye bretting og kjevling, slik at deigen og kakene blir flakete.


#5

Fjonken sa for siden:

Du kan vel bruke en klassisk mandelbunn til pai.. Malte mandler, søtning og stivpisket eggehvite? Lag grop i deigen når du har den i formen og legg litt ekstra deig rundt kanten av forma. Da får du paibunn med kanter. Stekes. Ha så i det fyllet du vil ha og smør en ny porsjon mandebunndeig over det hele som et lokk. Stekes videre..


#6

Iset sa for siden:

Jaa, mandelbunnen holder jo kjempegodt sammen om du har stivpisket eggehvite i, det er jo samme bunnen som til suksesskake. :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.