Peanøtter er oppført først, med 95 %, så kommer dextrose....
Det er to ingredienser til - planteolje og salt - så det er vel bare snakk om noen få gram/100 g. Dessuten er det vel lenge til jeg dytter i meg 100 gram på rappen, liksom...
Øhrmmm....jeg er neppe den rette til å savre på det for jeg mer enn gjerne dytte i meg både 100g og 200g og mere g peanøttsmør på rappen...bare gi meg et glass og en skje, så er jeg happy resten av den dagen...
Nå har peanøtter også karber, +/- 10g/100g, litt avhengig av hvilken tabell/bok/nettside du sjekker, så jeg tipper at det peanøttsmøret har 15-20g kbh/100g, og det passer med hva som står på Mills grovt, som jo har jo 15g kbh/100g.
Kan trygt spises, bare du husker å regne det med i det totale karbeantallet per dag.
De selger jo økologisk peanøttsmør i butikkene.. Tror det er bare peanøtter som er most med havsalt. Jeg har ihvertfall sett det på ICA. Tror jeg har sett det på Meny også.
Dextrose og druesukker er såvidt jeg vet andre ord for glukose og har høyere GI enn sukker. "At det bare virker raskere" som Jan sier betyr jo at blodsukkeret øker mer om du får i deg 10 gram karbo fra dextrose enn om du får i deg 10 gram karbo fra sukker. Om du skal lempe det eller ikke kommer både an på karber, GI og mengden du forbruker.
Trolljenta har litt der. Om du skal lempe eller ikke kommer litt an på. Om det bare er lavkarbo du er ute etter, så er det nok helt greitt. Er rask blodsukkerstigning (pga høy GI) et problem, så bør du nok unngå det...og i ettermiddag skal jeg sjekke ut om Meny'en min her i byen har det smøret som Trolljenta snakker om.
Hehe...skjønner hva du mener, men neida, det går så bra så. Før lavkarbo kunne jeg faktisk gjøre det samme med Nugatti...nammenam...
Jeg kjenner ingen merkbar forskjell mellom en teskje peanøttsmør og en håndfull peanøtter, dvs. smøret er vel faktisk noe mindre salt, men med 15g kbh/100g blir jo karbekvoten brukt opp ganske fort...
Sånn sett enig - ikke så stor forskjell på nøttene og smæret straks nøttene er litt tygget, egentlig. Til info så fant jeg et glass med PS UTEN tilsatt sukker et par dager etter - så dextrose-greiene gikk i søpla. Jepp - så dekadent er JEG ;).
Ellers har jeg bare vel en uke igjen i utlandighet (utLENDIGhet) og så er det hjem til vante varer, normer og ikke minst - KJØKKEN, der jeg faktisk kan lage noe mat. Gleder meg som et barn på julaften - nå har det gått i despo-lavkarbo-matpakke og kaldmat i fire uker i strekk - jeg skal lage prinsessebrød og grille kylling og lage deilige salater og brokkoli med ostesaus og mokka creme-poudding med cc og mmmmmm....
Nå ble jeg sulten :(. Får spise den KJIPE skinken jeg har i matpakken.:(
I og med at det er tilsatt dextrose i et produkt som inneholder mye fett.Vil dette påvirke og man vil ikke få et hopp i blodsukkeret.
Spiser man karbohydrater (som alt sukker er)sammen med fett og eller proteiner kan man spise det med litt bedre samvittighet iallefall...
Ehrmm...karbohydrater bør vel nettopp ikke spises sammen med fett, ihvertfall ikke store mengder karber sammen med store mengder fett, men her er forholdet karber:fett omtrent 1:5, så samvittigheten min er litt bedre, men ikke mye, for det går an å få i seg for mye karber her også.
Alt i moderate mengder selvfølgelig..:) og når jeg snakker fett mener jeg i hovedsak umettet fett (oljer,fettsyrer)
Store mengder fett og store mengder karbs er jo i seg selv no no,og ennå verre kombinert.
Proteiner derimot kan man spise i større mengder enn overnevnte.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.