< Tilbake til oversikten

Fløte, rømme o.l

#1

pernille sa for siden:

dere som har gått ned mange kilo. Har dere virkelig spist mye rømme og fløte. Jeg er veldig glad i løk og sopp surret med rømme. Bruker det masse til kjøtt. Er det helt greit å bruke dette en gang for dagen?


#2

Iset sa for siden:

Mye og mye, det kommer både an på hvilken lavkarbofilosofi man følger (Atkins, Kwasniewski, Lindberg, Skaldeman osv) og sin egen tålegrense. Noen reagerer med å ikke gå ned i vekt, mens andre kan proppe i seg. Fett kjøtt er noe annet, det kan man spise MYE av (såfremt man ikke går på Lindberg da). Jeg tror dessuten flere reagerer på fløte enn rømme, men er ikke sikker. Jeg spiste iallefall MYE av begge deler (gikk en hel kartong av begge om dagen) og raste ned 15 kg på to måneder...
Men alle kan ikke spise så mye altså.

:)


#3

jankph sa for siden:

Jeg legger forsåvidt ingen begrensninger på hverken kaffe eller fløte, og selv om nedgangen har gått sakte (2kg/måned over et halvt år), så føler jeg ikke at rømmen og fløten har hatt noe med det å gjøre.


#4

jankph sa for siden:

Jeg mente selvfølgelig ingen begrensinger på hverken rømme eller fløte...


#5

Georgine sa for siden:

Jeg spiser mye rømme, men fløte stopper vektnedgangen min..


#6

Fjonken sa for siden:

Jeg står stille, men tror ikke rømme og fløte har noe å si for meg. HAr i perioder begrenset inntaket uten at noe store ting har skjedd. Så jeg fortsetter med mitt store inntak.


#7

Grethe sa for siden:

Jeg spiser sopp, litt paprika og purre stekt med rømme hver eneste dag og bruker også rømme som saus/dressing til fisk og har ikke noe problem med vektnedgangen.


#8

Kristian sa for siden:

Første sommeren på Atkins gikk jeg ned 14 kilo ved å drikke proteinpulver blandet med fløte, to måltid for dag.


#9

manikken sa for siden:

Samme her. Etter at jeg kuttet ut fløten ser mitt langvarige platå ut til å løsne. Så Pernille, du får prøve deg fram:):):)


#10

Nille sa for siden:

Det er ikke for ingenting Atkins anbefaler forsiktighet når det gjelder inntak av fløte da. Over 30 års erfaring har gitt noen svar, for å si det sånn ! Det ER mange som tåler det bra. Andre er ikke like heldige ! VELDIG mange får problemer om de spiser for mye fløte !

:klem:


#11

Karin sa for siden:

Se der, enig med Nille igjen gitt. . . :D Så nok en gang: Her må man finne sin egen toleransegrense.

Sånn er det jo med en hel del matvarer!

Jeg kan ikke si jeg overdriver bruk av fløte/rømme, men jeg ligger ikke unna det heller. Jeg bruker det ikke hver dag, men kanskje et par-tre ganger i uken. Og når jeg bruker det, bryr jeg meg ikke så veldig om hvor mye det er. Funker for meg.


#12

mcfrogner sa for siden:

Har en boks proteinpulver stående, og kjøpte 1 l. fløte i dag, må prøve ut dette :) Brukte du bare fløte, eller blandet du ut med vann?


#13

Kristian sa for siden:

Må ikke blande fløte og vann, det smaker:realmad: . Hvis det er kremfløte du har så kan det bli vanskelig å riste ut. Bruk bare halv mengde pulver av hva du ville ha brukt i vann.
Smaken er veldig avhengig av smaken av proteinpulveret. Har du ett godt pulver med vaniljesmak smaker det nesten som vaniljeis. Skulle det ikke smake så kunne du prøve å tilsette litt splenda:)


#14

mcfrogner sa for siden:

Ja kjøpte kremfløte siden det er minst karbohydrater i den. I kaffefløte er det 4,2 %, i matfløte er det 3,8 % og i kremfløte er det 2,9 %. Tenkte ikke på hvor tykk den er før jeg kom hjem. Hvilken fløte brukte du og gikk du på Atkins eller på "jeg" da? ;) Bare lurer i forhold til hvilket stadium av dietten du var på siden det fort blir mye karbohydrater med mye fløte.


#15

nalana sa for siden:

Jeg har også brukt smoothie med proteinpulver og fløte. Hadde ikke problemer med å blande fløte og vann. Jeg brukte mest vann, for det var før jeg virkelig skjønte at fett skal fordrive fett. Så hvis du er redd for usmak, så kan du jo prøve med 50/50 kremfløte og vann. Det må da bli godt nok, og fett nok også vil jeg tro.


#16

Kristian sa for siden:

Jeg brukte den fløten jeg hadde tilgjengelig kald på jobben så da ble det enten fløte med over 40% fett eller mysefløte med ca 20% fett. Mysefløten var lettest å blande ut men jeg vet fortsatt ikke hvor mye karber det var i den.
Det var nok de første månedene jeg brukte fløte og pulver. Senere gikk jeg over på ost. nå blir det mye makrell i tomat eller tunfisk i olje, gjerne med to kopper mysefløte forut.:)


#17

mcfrogner sa for siden:

Nå har jeg prøvd det ut :) Jeg tok litt under halvparten fløte og resten vann og vanlig dose proteinpulver. Gikk helt greit det. Litt lite smak i pulveret, fløten tok litt over (bruker jordbærsmak). Får kjøpe litt vanilje og blande det i neste gang.


#18

wasabi sa for siden:

Det finnes alltid sunnere alternativer :)
Fløten kan byttes ut med soyafløte
rømme (kan ofte) byttes ut med Sans (lett) kesam..


#19

janmesi sa for siden:

Ingenting slår ekte sæterrømme! Men creme fraische inneholder også mye fett, nesten 40 %, men har en litt "lettere" konsistens.

Jeg bruker alltid kremfløte, av og til mat-fløte, men det er mest fett og minst karber i kremfløte - og ikke minst: Det gir et mye bedre resultat i matlagingen! (også er det digg i kaffe! synd at så få kaffebarer har kremfløte ...)

--- god sommer til alle


#20

wasabi sa for siden:

Nei,det er klart at ingen ting slår originalen.Men da dette er et forum for folk som ønsker å gå ned i vekt,er det kanskje ikke dumt å lufte mulige sunne alternativer :)


#21

mcfrogner sa for siden:

Og hvorfor syns du at produktene med mindre fett automatisk er mer sunne?


#22

Siljevanilje sa for siden:

jeg lurer også på dette... :confused:


#23

donjuanwannabe sa for siden:

Da er du dessverre på feil forum :)

For oss her inne så er ekte fløte og rømme osv. det sunneste. Dette er ett forum for sunnhet, helse og velvære i hverdagen, vektnedgangen kommer som en bonus.


#24

Frøya sa for siden:

la oss være litt mer nyanserte. det er viktig at vi er åpne for andre innspill.

takk til Wasabi; for meg som følger lindberg er dette meget gode råd!

og til Donjuanwannabe: sist jeg sjekket hørte fedon også til innunder lavkarbos forum.


#25

mcfrogner sa for siden:

Jeg er bare litt nysgjerrig på konkret hva det er som gjør at man tror at produkter med mindre fett er mer sunne. For 150 år siden hadde de jo ikke lett-produkter, og hjertesykdom var nesten ikke-eksisterende. Jeg har klokketro på at det ikke er fettet som er problemet, men sukker, fint mel osv., eg. det meste av det som ikke finnes i naturen.


#26

Goggen sa for siden:

Heisann!
Jeg spiser fettrik kost, flesk, rømme, creme freshe, bacon og annet fett snadder. Også fløte. Men jeg ble litt urolig i magen av fløte, så den har jeg nærmest kuttet ut. Men for vektnedgang så det ikke ut som det gjorde noe. Rømme på salat. Taco(uten wraps eller skjell) med rømme går fint. Jeg har spist fett, feit mat og trives med det. Pusten er vesentlig bedre etter at jeg kuttet karbohydrater. Den generelle formen er vesentlig forbedret. Muskulaturen er intakt, og utholdenheten med tungt arbeid er veldig bra. Men det viktigste er kanskje at blodsukkersvingningene jeg har slitt med gjennom år er forduftet 100%. Når jeg forsøkte å spise som ernæringsrådet sier ble jeg syk. Voldsomme skjelvinger på hendene og hele kroppen ble slapp og hodet tomt. Og ikke fant de spor av sukkersyke heller.

Men til ditt egentlige spørsmål. Begrens antall matvarer til å begynne med. Hvis du går ned i vekt i passe tempo, kan du ta inn nye matvarer. Slik har jeg holdt på i et halvt år og nå spiser jeg grønnsaker, salat, dressinger, mye ost osv. Jeg har forsøkt vanlig pizza, men ble uvel av det. Oppblåst i magen og det var ikke verdt det. Jeg kan drikke vin/øl fortrinnsvis rødvin/lavkarbo-øl, men har også drukket vanlig øl uten at det virket særlig inn.

Det blir altså det vankelige svaret jeg ser flere har kommet med. Du må finne ut hva Du tåler, det finnes ingen fasit.

Lykke til!


#27

donjuanwannabe sa for siden:

andre innspill som er det motsatte av det som er sunt? Nei takk!

Fedon er mer lavkarbo light/medium karbo, ikke ekte lavkarbo. Og Wasabi er heller ikke noen Fedon tilhenger hvis du har lest de andre innleggene hennes. Hvis du må takke for gode råd om å kutte ut rømme til fordel for Sans lett kesam bør du lese Fedon boka en gang til seriøst.


#28

Anitra sa for siden:

Jeg har brukt Creme Fraiche jeg. Men det var fordi jeg var tom for seterrømme i kjøleskapet. Brukte også litt fløte i blomkål mosen idag, men det er ikke mye fløte jeg burker.


#29

mcfrogner sa for siden:

Rådene Wasabi gav er nok ganske samsvarende med Fedon-kosthold, i hvert fall mer enn med Atkins. Fedon er jo ikke like positivt innstilt til dyrefett. F.eks. har han jo valgt en burger med mye mindre fett enn vanlig til Fedon-burgeren på Burger King.

Ellers syns jeg kanskje at enkelte burde trekke inn klørne littegrann;)


#30

Iset sa for siden:

Ja jeg tror nok faktisk Lindberg godt kunne anbefalt mager kesam foran rømme, selv om han sier at mettet fett ikke er farlig. Det siste der er jo bra, endelig er han på glid han og. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.