< Tilbake til oversikten

Atkins eller Ketolyse?

#1

Merete A sa for siden:

Folkens! Jeg vil gjerne ha deres råd! Som dere vet, har jeg spist lavkarbomat inspirert av Skaldeman de siste to månedene. Jeg er veldig fornøyd med måten kroppen (og ikke minst psyken!) min har respondert på lavkarbo-maten. Likevel begynner jeg nå å lure på om det ville være smart av meg å gå litt mer systematisk til verks enn jeg har gjort hittil.

Jeg har liksom øvd meg på å kjenne etter hvordan kroppen responderer, og det funker jo :). Jeg har krympa betraktelige cm både her og der, og det SYNES virkelig at jeg har mista en god del kroppsfett. Likevel: Jeg har kommet til et punkt nå hvor jeg faktisk kunne tenke meg å "rase ned i vekt" - som jeg ser andre gjør når de følger et litt mer ordna opplegg enn det jeg gjør. Selv om jeg ikke veier meg, så vil jeg anta at jeg fortsatt har omtrent 40 kilo å gå ned før jeg nærmer meg normalvekt. (Jeg kunne jo ha veid meg akkurat nå og sjekka det ut, men batteriet på badevekta er flatt - og jeg gidder ikke klatre opp og låne røykvarslerbatteriet, hehe.)

Så mitt spørsmål er: Skal jeg velge Atkins eller Ketolysekuren?

Ser jo at det er en del tråder som handler om nettopp forskjeller og likheter mellom disse to alternativene, men nå har jeg altså bare så vanskelig for å ta en avgjørelse. Hjelp?


#2

Nille sa for siden:

Råder deg til å lese litt HER om forskjellene/likhetene mellom de to.
[color=purple][/color]
Hvilken du velger er hipp som happ, - du må velge den som passer deg best. Ketolysekuren er litt "lettere" å følge - da den i praksis er som Atkins tilrettelagt norske forhold. Og kanskje heller ikke så rigid som Atkins. Er du vant til Skaldeman er Atkins f.eks. lett å følge. Det betyr bare litt mer grønnsaker og småjusteringer.
[color=purple][/color]
På begge bør du telle karber - iallefall i begynnelsen. Det er lett å "plutselig" oppdage at en har spist for mye !
[color=purple][/color]
Er du komfortabel med engelsk vil jeg absolutt anbefale deg å lese den engelske utgaven av Dr. Atkins New Diet Revolution. Ikke eldre utgave enn 2002. Da får du den siste reviderte korrekte. Den fås i de fleste bokhandlere og på nettet. Den norske utgaven er basert på 1992/1998 utgaven av Atkins, og er full av direkte feil og mangler. Dessverre er det denne de fleste norske "rikssynsere" baserer seg på...:rolleyes: Etter min mening er den best egnet som brensel.....
Du kan også lese litt her:
Reglene for induksjonen
Tillatte matvarer på Atkins Induksjon
[color=purple][/color]
Du bør også lese "Slank med Ketolysekuren". Den kan lånes på bibliotek, kjøpes i bokhandel eller bestilles på www.ketolyse.no.


#3

Merete A sa for siden:

Takk for svar, Nille :) Jeg har ikke lest noen av bøkene, men har tenkt å kjøpe begge. Fint at du minner meg på hvilken versjon av Atkins som er dugelig. Jeg leser den like godt på engelsk, tror jeg. Jeg har lest veldig mye om begge tilnærmingene her på lavkarbo.no, og har altså bare et problem med å ta et valg. Kanskje jeg rett og slett må lese begge bøkene først og deretter bestemme meg. Det er jo litt kult at Torkil er medlem her inne, for da går det jo an å få svar på evt spørsmål direkte fra forfatteren ... Likevel har jeg muligens en bedre magafølelse for Atkins. (No offence, Torkil :) )

Sukk. Det skakke værra lett :(

Kanskje jeg skulle ta en Nille - og se hva som skjer? Hihi :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.