Fjonken sa for siden:
Hvor selges det? Prisen og næringsinnholdet?
Fjonken sa for siden:
Hvor selges det? Prisen og næringsinnholdet?
Nille sa for siden:
Helsekost og Helgø har det iallefall (i helsekosthylla).
[color=purple][/color]
Næringsinnhold:
Kokt har den netto 32 karber i en kopp. Rå 110 netto karber i en kopp. Du koker 1 kopp villris i 4 kopper vann og den må koke i ca 1 time. 1 kopp rå er nok til 4 personer !!! (i følge pakken).
[color=#800080][/color]
Det er ikke noe å spise mye av altså. Ikke syns jeg det smaker godt heller.....
jankph sa for siden:
Mulig jeg tar feil, men den eneste fordelen med villris må jo være at den kanskje har noe mer fiber enn polert hvit ris. Husker også at min mor pleide å lage risgrøt med villris, en langdryg affære, den må jo koke mye mye lenger en vanlig ris, men veldig god og mettende.
Nille sa for siden:
Fordelen er at den har lav GI og ikke påvirker blodsukkeret i nevneverdig grad. Det er ikke ris heller. Det er en slags kornplante. Det er ikke korn/frø, men ser ut som brune barnåler ! Rå ser den slik ut:
Kokt ser den slik ut:
Visste ikke at det gikk an å lage grøt av den, for konsistensen er jo litt anderledes en ris og det brune "skallet" blir ikke helt mykt liksom. Husker du hva hun hadde oppi ?
jankph sa for siden:
Døøøøh...det blir 30 år siden minst, og hukommelsen min er ikke helt god, men det er mulig at hun spedde den ut med vanlig ris, selv om risgrøten slik jeg husker den likner veldig på den kokte risen din. Såvidt jeg husker brukte hun den vanlige måten med å koke risen i litt vann først, og så spe på med litt og litt melk til det blir grøt ut av det.
Merete A sa for siden:
Ahhh ... ekte villris! Jeg ELSKER det! Både varm til kjøtt eller fisk, eller kald i en salat med grønt, tomat og avocado ... ummmmm ... vet hva jeg skal mekke til helga!
Fjonken sa for siden:
Nei, altså jeg bare sondrer terrenget jeg.. Har på meg forskerfrakken igjen.. :D
jglen-b sa for siden:
Villris er ikke ris. Det er et frø som vokser i vann og har ikke den negative effekten som ris har. Kan spises raw, bløtlegges i 3 døgn.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.