Etter at jeg kom hjem fra sykehuset synes jeg det har vært vanskelig å komme inn i de gamle vanene igjen. Det hjelper litt med dette Wasa fiber dittendatten med 4 karbo pr til frokost, men jeg synes plutselig det er vanskelig å følge dietten. I vår har det gått så bra fordi jeg har hatt studier hele tiden, men nå er det brått slik at man skal andre ting på dagtid, og det er ikke alltid like lett å få kjøpt en god salat. Det er ikke noe problem å ta det med seg, men på stranden er den ikke alltid like god når det nærmer seg lunsjtid.
Jeg er rett og slett litt lei av hele kuren, og ønsker meg å spise normalt igjen. Det som er, er at det fortsatt er et stykke igjen til målet mitt, og jeg vil og skal ikke gi meg. Jeg tror denne sommeren kommer til å bli en utfordring, men jeg skal nok klare det!
Noen dager er jeg lei, lei av å leve på 20 karber, lei av å lage mat fordi det ikke bare er å stikke innom en bensinstasjon for å kjøpe seg noe å bite i.
Samtidig så er jeg innstilt på at lavkarbo er min nye livsstil, det er det beste for kroppen min og jeg synes det er utrolig deilig å ikke være sukkerslave lenger...
Jeg gleder meg til jeg kan spise noen flere karber hver dag, mulighetene virker nesten uendelig bare det å doble til 40 per dag :D
Ja, innimellom er jeg lei, men det er definitivt verdt det når jeg ser på vekta og ser meg selv i speilet, det er det som driver meg...
Når vi drar til stranden har vi ofte med engangsgrill. Har du tenkt på å begynne å bruke kjølebag?
Ellers, så kan du jo enkelt ha med omelett med agurk og tomat ( de er ikke så påvirkelige av varmen). En frokostpannekake med lit blåbær på pakket inn i plastfolie er også godt. Og knekkebrødsak med tubeost.
Lei ?? Spise "normalt" igjen ? :p
[color=purple][/color]
Det handler om valg og muligheter - ikke om offer.
[color=purple][/color]
Må le litt, for du høres akkurat ut som svigers. De lurer fælt på når jeg skal begynne å spise "normalt" (dvs. brød, ris, pasta og poteter) igjen. De la ikke merke til at jeg alltid har spist veldig lite av det. Men når jeg IKKE spiser det i det hele tatt - ja da kommenteres det. Samtidig skryter de av hvor flott jeg har blitt og hvor flink jeg har vært. De forstår ikke at jeg aldri kan gå tilbake til å spise slik jeg gjorde før. Gjør jeg det ender jeg opp ved utgangspunktet igjen. Med en overvektig kropp jeg ikke trives med. Hvorfor begynne å spise det som gjorde meg feit og i tillegg sjuk ! ?
[color=purple][/color]
Ketolysekuren er en kur, - hvor man kan (og det er meningen at man skal) gå gradvis over til enten Atkins vedlikehold, Fedon Lindberg eller Grete R kosthold etterpå - for å vedlikeholde vekten og holde kroppen i balanse (hvordan man gjør det med Grete R, har jeg ikkehelt klart å finne ut. Det overlater jeg til andre). Atkins er en kostomlegging hvor man gradvis legger til mer og mer karber, slik at man til slutt ender opp på vedlikehold (der jeg er nå) som er så og si det samme som et Lindberg kosthold.
[color=purple][/color]
Jeg har levd lavkarbo i mange år, flere enn de fleste her inne. På grunn av ytre omstendigheter som sykdom og andre viderverdigheter, har jeg falt av noen ganger. Men nå er det snart fire år siden sist og jeg er ikke lei enda. Jeg spiser mat jeg liker, som kroppen min vil ha og liker. Jeg har store helsemessige fordeler ved å spise som jeg gjør. Så hvorfor skal jeg spise mat andre vil jeg skal spise ? For å glede dem ? Jeg har gjort en vellykket kostomlegging - det er det det handler om.
[color=purple][/color]
Men da er det jo viktig at man liker maten man spiser, - at man ser muligheter istedenfor hindringer/problemer og at man føler på kroppen at dette er det rette.
[color=purple][/color]
Og når jeg ser meg selv i speilet ser jeg at det er verdt det, at jeg har valgt riktig. Og valget var enkelt...... :D
[color=#800080][/color]
Nei....... jeg begynner ikke å bli lei !
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]
Normalt for meg vil si ca et vedlikeholdskosthold. Før jeg begynte på Ketolyse kunne jeg spise to knekkebrød til frokost, salatlunsj evt brødskiver til lunsj, frukt til mellommåltid og middag med masse grønnsaker, kjøtt/fisk/kylling og litt karbo a la poteter, pasta, ris uten å legge på meg. Grunnen til at jeg har lagt på meg, er at jeg har spedd på med uante mengder godteri, altså veldig mye sukker (fikk vanvittig søtsug, og var konstant sulten pga noen medisiner jeg gikk på - Risperdal), og jeg må si at det er helt fantastisk å ikke være sugen på noe søtt hele tiden. Bortsett fra godteri i bøtter og spann, kan jeg nok gå gradvis tilbake til mitt gamle kosthold (Som egentlig hadde begrenset mengde karbo, minus godteriet). Det vil si; overspising og oppkast skal jeg ikke tilbake til, men det har heldigvis blitt bedre og bedre det siste året.
Når jeg er ferdig med kuren kommer jeg nok til å være forsiktig for all fremtid, jeg vil for all del ikke opp i vekt igjen, men jeg kommer ikke til å ha et kosthold som er drastisk endret fra det jeg hadde før.
Så lenge du går over til lavkarbokosthold, så er det jo ikke noe problem. Det kan være slitsomt å gå lenge på så lite karber som i ketolysekuren. :) Du kjenner jo litt på hva som veier mest. Og om det å spise litt mer karber gir gjenklang hos deg, og du ikke går opp i vekt av det, så er kansje det det som er det riktige for deg akkurat nå?
Jeg tror noe av problemet også er at jeg ikke er i form etter gallesteinsoperasjon (12 juni). I dag viste det seg at det har blitt infeksjon i det ene såret, dvs det har dannet seg en abscess (En slags lomme som inneholder puss og blod under huden) over såret. Det er smertefullt, og jeg er veldig sliten etter tre uker med mye smerter. Nå er det antibiotika som står på tapetet (det er en spesiell type antibiotika som bare skal skrives ut av spesialist, og som man blir helt slått ut av i tillegg til at man ikke skal oppholde seg i sollys når man går på den), men dersom det ikke har blitt bedre innen i morgen kveld, må jeg tilbake til sykehuset for å drenere det hele.
Jeg er sliten og lei av å være syk, og da er det vanskelig å ha energien til å planlegge måltidene nøye også, for ikke å si lage mat. Matlysten er ikke på topp, så det ender med at jeg ikke spiser før jeg plutselig er sulten, og da krever det mye viljestyrke for ikke å bare dukke rett ned i brødskuffen. Huff, jeg klager visst i kveld. Jaja, jeg lover å komme tilbake med positiv enn før:)
Etter diverse utskeielser er det vanskelig å komme på rett kjøl igjen, spesielt når en ikke er i form eller har vondt. Men etter noen dager så føles det enkelt igjen å holde dietten.
Etter kveldsmaten syns jeg du skal unne deg en kopp te som du skal sette deg ned med. Det har du fortjent etter en hel dag med bare 15-20 karber.:)
Mock Danishen, har du prøvd den? Den er dødsgod, og jeg blir aaldri lei av den. Nå trenger jeg ikke ha søtstoff i den heller, så alt (unntatt proteinpulveret, men pytt pytt) er naturlig i den. Egg, ost, vaniljeproteinpulver, kanel og blåbær. Og maaasse smør på toppen når den er ferdig, som smelter utover. :mmmmm:
En ting jeg har oppdaget (og som jo Nille også sier) er at man blir lei om man ikke bruker fantasien og virkelig ser hva man kan spise. De fleste som blir lei har kun holdt seg til få matvarer (feks altfor mye egg, egg og atter egg!!), de har fokusert altfor mye på hva de IKKE kan spise og de har kun sett seg blind på vekta istedetfor på omkrets, helse og trivsel.
Et godt tips er å virkelig sette seg ned en kveld, tråle alle oppskriftene her på forumet, skrive ned de du liker best og kommer til å prøve og ha alt i en spesiell lavkarboperm. Der har du KUN de oppskriftene du LIKER, tips til frokost, lunsj, middager, mellommåltider, kvelds og snacks/kaker som DU og familien din liker! Blir du lei, slå opp i den og se på alle de lekre rettene du kan lage. :)
Lag også en plan søndags kveld over hele uka, iallefall middager. Bare spis middager du LIKER. Ikke spis omelett fordi "det er lite karber i den". Da blir du fort lei. Spis det du liker! :Iset liker å gjenta seg selv: :lol:
Godt å komme inn på sidene her igjen og få litt "pepping"...jeg har nemlig vert litt demotivert selv i det siste, lei av å alltid måtte tenke nøye på hva jeg skal spise...og selv om vekta ikke beveger seg så mye, går jeg nå inn i alle buksene jeg ikke har kommet inn i de siste par årene:) :) :) ! Og favorittskjørtet mitt fra ifjor sommer datt rett og slett ned over hoftene forledene dag når jeg skulle ta det på...I love it!!!
Men, jeg må gjøre som Iset sier, gå inn og skrive opp alle oppskriftene som frister, for jeg gjentar menyene litt for ofte....
Ja, det samme har jeg erfart. Dersom menyen blir den samme dag ut og dag inn mister i allefall jeg motivasjonen og blir temmelig matlei. Derfor viktig å søke rundt og finne ny mat hver dag.. Ny mat er spennende og utfordrende og pirrer kreativiteten på kjøkkenet. Dessuten er ny mat også ny matmotivasjon. Det er i grunnen masse vi kan spise, bare vi evner å sette det sammen på stadig nye og spennende måter. Og blir vi ekstremt matleie kan vi gå litt utenom det oppsatte lovelige matbudsjettet og spe på med litt friske bær og litt nøtter hist og pist.. Ja, så lenge det ikke utarter seg altså.
siden du foelger ketolyse saa er det mere begrensninger naa enn naar du skal over paa vedvarende... da kan du jo velge i litt lindbergbroed, og en del andre ting som du naa ikke kan spise, men som de andre sier, saa henger man seg kanskje litt opp i en spesiell sort til feks frokost, og da blir man kanskje lei ogsaa...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.