< Tilbake til oversikten

Iskrem-oppskrifter?

#1

Blesha sa for siden:

Jeg trenger ideer til hva slags iskrem som kan være ålreit å lage, uten tilsatt sukker. Splenda er det søtningsmiddelet jeg har tilgang på. Tar gjerne imot tips til hva slags frukt som passer bra å lage is av også. Går det bra med pærer/epler?



#3

donjuanwannabe sa for siden:

Jeg kunne tenkt meg å hatt en slik ismaskin de har på McDOnald's. Tenk å lage hjemmelaget vanilje softis på den da!

Men den ismaskinen er vel i dyreste laget ja.


#4

Blesha sa for siden:

Ser at det er en oppskrift med bringebær i. Hvordan gjør man med bringebærene? Knuser man dem med mikser først, har dem oppi blandingen hele, eller hva?


#5

firth sa for siden:

Jeg kjører bringebærene med stavmikser og rører det inn i isen "siste røring", altså rett før isen er kald nok til å spises.

Dere som har ismaskin: Får det ikke til å funke jeg? Lar ismaskinen gå, heller i røren, men det går et halv minutt og så stivner "røre-bladet" fast i kanten. Har dere noen tips?

Ikke for det - det går rimelig greit å lage den for hånd:)


#6

Nille sa for siden:

Om det er Fedon kaka med mandelbunn du mener, så har jeg hatt dem i hurtigmixer først - så blanda i det andre. Kan godt hende at andre har gjort det annerledes :D


#7

Blesha sa for siden:

Nille: Det er iskrem-oppskriften jeg mener.


#8

Nille sa for siden:

Om det er hjemmelaget iskrem bringebær isen, må man om man bruker iskremmaskin tine bærene først, ellers fryser det altfor fort. Om du skal bruke "røreforhånd" metoden er det nok å knuse dem i hurtigmixer og blande det andre oppi når mixeren går. Hva type mixer du har avgjør fremgangsmåten, - så dumå nok prøve deg frem !


#9

Blesha sa for siden:

Har man kun en stavmikser, går det da an å knuse halvtinte bær med den, tror dere?


#10

guro sa for siden:

Det går helt fint!


#11

firth sa for siden:

Vel, ISKREM er kanskje noe av det beste som finnes på denne jord, og siden jeg har sykla en LANG fin tur i Østmarka i dag, fortjente jeg noe digg. Tenkte nyte den til "Evas Øye" på Nrk senere i dag.

Lager selvsagt iskremen selv...

Smakstilsetning

kjør 300gram peanøtter, 150gram macadamianøtter og 50gram hasselnøtter, litt salt, litt chili (ja, chilipulver ja) og ca 1dl olje (jeg brukte raps) i hurtigmikser til de er skikkelig mushy:)
Deretter brekker du opp i en plate (100gram) Lindt 85% sjokolade og kjører mikseren litt til, men ikke så lenge at all sjokoladen knuses og blandes.

Dette nøtte- og sjokoladesmøret blander du inn i passe mengde RETT før iskremen er klar:)

Du vil ikke TRO hvor god denne isen er;-)

Redigert: altså - bruker ikke alt nøtte-sjokolade-smøret i isen da...:) Det blir litt mye.


#12

nalana sa for siden:

Hvor gjør du av resten hen da Firth, er den god å "maule", som vi sier på sørlandet;)

Hvis jeg gidder å prøve å lage is en gang, så blir det nok denne først. (Har aldri gjort det før:o )


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.