SOS-dietten er en forkortelse for Satisfaction Of all Senses. Det er noe med å holde kroppens blodsukkernivå jevnt og du slipper søtbehovet.
I stedet for å regne kalorier er matens sammensetning det viktigste... På den måten tilfredsstilles hele smaksspekteret og du lengter ikke etter en viss type mat... Den skal hjelpe deg til å bli kvitt søtsuget etter kaker og godterier...
Denne dietten har jeg ikke hørt om, men det å holde kroppens blodsukkernivå jevnt (normalt, ikke bergogdalbane, som ved karbospising), oppnår vi jo nettopp ved å spise lavkarbomat!
Min erfaring er at jeg ikke lengter ett sekund etter søte saker så lenge jeg holder meg laaaaangt unna. Jeg er karboholiker, og kan ikke spise "litt" søtt. Jeg holder meg rett og slett unna, og savner det overhodet ikke. Så enkelt er det for meg. Men så er vi kanskje ulikt skrudd sammen, vi mennesker. Og vi er sikkert ulikt preget av ulike slankehistorier og kostregimer vi har utsatt oss for gjennom tidene :)
Når det gjelder å tilfredsstille alle sanser, så mener jeg det er VEL så viktig å tilfredsstille også de sansene som ikke har noe med mat å gjøre. Ga du synet ditt en god sanseopplevelse i dag? Hørselen? Strøk noen deg over huden? Ga du noen en klem? Har du ledd? Grått? Blitt sinna? Frydet deg over livet i sin alminnelighet?
I mitt liv er det tre M-er som danner grunnmuren i tilværelsen: Mat, Mosjon og Mening. I menings-grunnsteinen ligger blant annet behovet for å tilfredsstille sanseopplevelser (utenom smaksløkene) samt å holde sjelekraften levende :)
Til min store fortvilelse, så jeg at utbrytere fra Fedon har dannet 4M-klinikken som står for Mat, Medisin, Mestring, Mosjon. Sukk ... de har "stjålet" grunnmuren min, og lagt til medisin! Hehe, neida, det er heldigvis plass til flere som tenker likt i verden. Jeg får vel bare ønske dem hjertelig velkommen med sitt nye tilbud :)
Jeg gled kanskje litt vekk fra trådstarters spørsmål her nå, men skitt au: Jeg hadde det på hjertet. Nå står det her.
Jeg har lest noe om det med å stimulere alle smaksløkene da. Hvis en fortsatt er sugen på ting om en holder blodsukkeret stabilt med lavkarbo, så kunne det hende at en ikke får dekket smaksløkenes behov. Husker ikke helt hvilke smaker, men det er vel både bløtt og sprøtt og kalt og varmt, og salt og søtt og syrlig og bittert og snerpet eller noe i den duren... Husker løsningen ofte kunne være så enkel som å avslutte middagsmåltidet med en ss lett tyttebærsyltetøy siden en der fikk dekket det det som oftest var mangel på i maten til folk. :)
Huff! Leste artikkelen om denne dietten, og følgende tekst holder for meg:
"Det er også viktig at du ikke hopper over mellommåltid og spiser seks ganger daglig. Da holdes kroppens blodsukkernivå jevnt og du slipper søtbehovet." [font=Arial][/font]
Skrekk & gru! Dette forteller meg at blodsukkernivået sannsynligvis er jevnt HØYT, og vi er atter tilbake til "får ikke gjort annet enn å tenke på mat"-stadiet.
Nei, takk. Jeg er happy med Skaldeman og mine tre M-er :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.