Jeg legger denne her, for det er vel ingen forbudte matvarer i denne? Dessuten inneholder HELE kaka kun 20 gram karbo. (Men mange kcal da hehe).
1 boks seterrømme/creme fraiche
1 pk kremfløte (1/3 l)
1 pakke confecta limegele, med halv mengde vann (kan bruke andre smaker og, jeg har prøvd med jordbær fra Heistad, ble godt det og).
1 pk philadelphia kremost
Visp krem. Ha i rømme og ost.
Kok gele og la den avkjøles litt. Hell den i en tynn stråle i ostekremen mens du visper. Smak det hele til med natreen/stevia.
Hell i en kakeform og la den stivne i kjøleskapet. (4-5 timer).
Til vanlig ostekake lager man kjeksbunn, men til denne kan man enten sløyfe bunnen, lage kjeksbunn og selv spise bare fyllet, eller lage en deilig nøttebunn av malte nøtter + smeltet smør trykket ut i en form.
Den selges i de fleste dagligvarer. :) Den står ved de andre geleene. Er i 4 smaker, sitron, ananas, lime og jordbær. Sitron har jeg imidlertid ikke sett noe sted, men Nille sa de har den på Helgø her i Stavanger. Så bare let. :)
Og fortsette å sikle!!!
Dette hørtes vanvittig godt ut. Har jo lagd tilsvarende tidligere med sukker og kjeksbunn - men dette blir menyen neste gang det er min tur til å ha med "digg" til teammøtet på jobb! Slafs!
Jeg tar meg den frihet å legge inn bilder av min ostekake som er laget etter din oppskrift. Har bare brukt Heistads bringebær i stedet for Confectas lime siden jeg ikke fant den. Bunnen er denne med malte mandler, smør og splenda. Har også brukt litt frukt til pynt siden jeg ikke orket å lage gelelokk i går. Ble veldig sent på kvelden dette skjønner du:p
Ble veldig god forresten.:D Har en sønn som elsker ostekake, og han var mer enn fornøyd, bortsett fra at han ikke syntes noe særlig om bunnen. Jeg syns den var helt grei da, men for å tekkes barna også lager jeg nok med kjeksbunn neste gang.:o
Har visst ikke fått blitzen til å virke på begge bildene, og som sagt var dette sent på kvelden, så det ble så som så:rolleyes:
jeg har kjøpt cavaliers kanelkjeks som jeg tenkte å bruke til bunn...
Men...når jeg smuldrer disse...bunnen vil jo ikke henge sammen...
Kanskje om jeg kjører det i en mikser, eller blander med litt smelta smør?...
Noen ideer?
Jeg pleier å gjøre det så enkelt som å ha kjeksene i en food processor og kjøre dem helt malte. Så heller jeg i smeltet smør mens maskinen går. Når det er blitt en slags deig (litt løs masse, men allikevel sammenhengende) så har jeg massen i en papirkledd rund kakeform (24-26 cm) og presser den utover med fingrene. Så setter jeg den i kjøkeskapet mens jeg lager ostekremen. Da stivner bunnen og blander seg ikke med kremen. :)
Går fint med nøtter og. Samme fremgangsmåte og jo mye sunnere.
man trenger ikke smelte smøret heller....bare sørge for at d er romtemperert...da smuldrer man kjeks og "knar" i smøret,da blir ikke bunnen så hard,men fortsatt like god :)
kan man spise denne kaka på 1 del av atkins??? nesten for godt te å være sant....har også en sjokolade me 70%kakao og uten sukker, er d noe?????:)
Hvis du bruker 100 gram malte mandler og 100 gram malte valnøtter blanda med litt Splenda, litt kanel og smelta smør, får du en "lovlig" atkins bunn. Ikke onoe problem på Induksjon.
Men er man fortsatt på induksjon om man spiser nøtter? Trodde nøtter skulle spises på vedvarende og utover. Du er jo eksperten altså hehe, men jeg bare syns jeg husker at noen (du?) sa at man godt kan spise lavkarbo-matvarer som feks bær og nøtter, men da er man på vedvarende, ikke induksjon? Jeg misforstår sikkert hele greia jeg altså, det er så lenge siden jeg har lest Atkins-bøkene nå.
Min feil, ikke meningen å forvirre. Du har helt rett at nøtter eller mandler står på tillatte lista på Induksjon. Og selv ville jeg ikke akkurat anbefale de de første 14 dagene. Men det jeg mente var at her er det ikke snakk om å spisenøtter. Det kommer an på hvor mange stykker av kaka man spiser da... Som regel blir det 12 stk. ut av en kake. Det blir ca. 17 gram nøtter pr stykke. Det er så lite at det ikke bør være noe problem. Men kan ikke henge seg opp i 17 gram ...... Da blir det litt hysterisk.
He he, hva holder på med her da, dobbelpostet gitt...ja ja, på tide å finne senga si kanskje ;)
Jeg får se hva det blir til da...er det virkelig så lett altså ;)
Jeg lager ofte gele av saft og gelatin, det tar bare 5 minutter og smaker MYE bedre enn Heistad sin. Jeg synes Heistad-geleene har en besk og kunstig (etter)smak.
Synd vi ikke får tak i Fun light med sitronsmak her til lands, men jeg mener å ha sett sitron/lime? Dessuten er det vel andre merker. Men jeg liker godt å bruke Concfecta ananas- eller limegele i ostekake. Den er jo sukkerfri.
Men åssen praktisk gjør vi detta da ;)
Hvor mye væske når man skal lage gele og ikke saft?
Jeg har noen pakker JA-saft (fra forrige GR-kurs), de har sitronsmak...
Jeg synes forresten Heistad sin gele er rågod med bær oppi jeg da ;)
Denne ostekaken er 10 ganger bedre enn vanlig ostekake. Har aldri likt det jeg, men denne smelter på tungen. En i klassen bakte og tok med til meg forrige uke.. Naaammm..... :p Himmelsk!
Kiwi og ananas gjør at den ikke stivner ja. Jeg lager helst uten gelelokk og dekorerer heller med frukt eller bær. Her har jeg laget to like kaker, men med litt forskjellig smak på geleen inni, og med forskjellig topping:
Denne var helt utrolig god! Jeg brukte nøtter og smør som bunn og fikk ingen kommentarer fra noen om at bunnen var annerledes enn vanlig. Mannen min som er stor ostekake-fan, elsker den!!
Tusen takk for oppskriften!
Har akkurat satt en halv porsjon av denne i kjøleskapet. Brukte Fun granateple og gelatinplater i stedet for gele. Prøvesmakte litt på kremen, den smakte meget lovende! Siden jeg er en stk person, og ikke stoler helt på meg med kake i hus, så halverte jeg oppskriften. Lagde vanlig mengde gele (5 dl), og brukte 2/3 i kremen og resten som lokk. Gleder meg til i morgen :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.