Vil anbefale deg www.fitday.com. Den er på engelsk, men du kan legge inn dine egne matvarer og da blir det jo på norsk allikevel. Jeg har brukt denne en stund nå og føler at jeg har lært hvor store mengder som jeg kan spise og ca hvor mye karber det er i de enkelte tingene.
Jeg har faktisk aldri telt med karber fra salat jeg.. Bruker Ruccola eller hjertesalat og det blir så lite karber at jeg ikke gidder å telle det.. det samme gjelder oliven..
Da deg en tur innom fiday.. og om du lurer på noe, send meg en PM så skal jeg hjelpe deg :)
Jeg bruker ikke fitday, veidde litt i begynnelsen , hvor mye salat er egentlig 100 g , og fant på den måten ut hvor mye jeg kunne spise . Har nå noen faste oppskrifter som jeg bruker der jeg vet at jeg ikke går ut av ketose. Når du først kommer skikkelig igang vil den verste sultfølelsen forsvinne, det gjelder bare å holde ut. Jeg er av de heldige som tåler litt kremfløte, lightsaft o.s.v. så jeg tok den verste sulte ved å ta en stor kopp koffeinfri kaffe med en slump fløte i, ei skål gele med krem, eller noen nøtter.
Men som sagt, alt blir enklere når ketosen begynner. På meg tok det tre dager
Går du på Ketolysekuren og har tenkt å lykke MÅ du lære deg å telle. Det er ikke vanskelig uten disse programmene heller. Ikke lær andres (u)vaner. Gjør det skikkelig fra starten av, da har du større sjanse for å lykkes !
[color=purple][/color]
Skaff deg en liten digital kjøkken vekt (det regner jeg med at du allerede har siden du skriver hvor mange gram det er i det du har laget salaten av), kjøp DEN STORE MATVARETABELLEN - eller bruk den vi har å forsiden vår HER og bruk papir og blyant.
[color=purple][/color]
Dette tok meg ikke mange minuttene:
[color=purple][/color]
200g isbergsalat = 3 karber (de som sier du ikke behøver å telle tar feil!)
50g ruccola = 0,75 karber
100g agurk = 1,2 karber
150g rød paprika = 7.8 karber
100g kyllingfilet =0
100g skinke = 0
[color=purple][/color]
Det er totalt: 12 - 13 karber. Det sier seg selv at du ikke kan spise så mye du vil av denne ! De som sier du ikke behøver å telle tar feil ! Du lærer fort hvor mye det er i det du spiser. Men jeg vet (av egen og andres erfaring) at så lenge du skal gå NED i vekt bør du veie og telle hele tiden. Porsjonene har nemlig med å øke - og plutselig spiser du mer enn det du tror !
[color=purple][/color]
Fetaost har 1,5 karber pr 100 gram. Det er en av de med "mest" i, men 1,5 er ikke mye da ! Som en tommelfingerregel bør du regne 1 karb pr 100 gram ost, uansett type. Bruker du mye ost er det lett å gå i baret. mange bekker små vet du !
[color=purple][/color]
Brokkoli har 3,1 karber pr 100 gram - en god grønnsak å spise !
Blomkål har 2,9 karber pr 100 gram. Begge disse fyller godt i magen.
[color=purple][/color]
Isbergsalat er vann & grønnfarge og lite næringsverdi. Hjertesalat har mye mindre karber og mer næring. Ikke mye magefyll.
[color=purple][/color]
Agurk er også mest vann (96%) og er også lite næring i forhold til mengde. Lite magefyll.
[color=purple][/color]
Grønn paprika har 3,3 karber pr 100 gram. Gul har 4,4 og rød har 5,2 - hint hint !
[color=purple][/color]
Bruk næringstabellen og sett samme salat fra grønnsakene du finner der. Dess mindre karber pr 100 gram dess bedre - og dess mer kan du spise.
[color=purple][/color]
Det er veldig enkelt !!
Pst Nille.. det er ingen som sier at hun ikke behøver å telle salat... jeg sier at jeg ikke gjør det ;) Men så har jeg aldri spist 200 gram salat i ett måltid noen gang heller...
Enig med Nille her.. Det er ingen kunst å regne karber. Det blir etterhvert en vane også og når du har fått oversikten kan du slappe litt mer av med veiingen og tellingen. Men i starten er det høyst nødvendig. En matvaretabell, blyant og papir og litt hoderegning/kalkis og en matvekt er alt du behøver.. Og et tips til.. Regn ut karbene før du spiser dem, ikke etterpå.. Det kan nemlig slå veldig uheldig ut..
Tusen tak for svar (Nille du er bare et fantastisk)
Da er det avgjort. I morgen spiser jeg ingenting uten å TELLE karbene.
Spiste ikke hele salaten jeg lagde da.... ca 1/3 så da fikk jeg ca 5 karber Men nå vet jeg det til i morgen. Så kan jeg spise 1/3 til sånn ca. Og neste gang skal jeg IKKE ha i så mye rød paprika
For å gjøre det enkelte, iallefall i begynnelsen, så kan du jo skrive ned middager og retter du finner her på oppskriftsforumet der karbene er skrevet opp, så har du jo styringen da. :)
Sett deg ned en kveld og ha word (eller et ark) foran deg! Skriv opp mat du liker, mat du vil spise mye av på ketolysekuren, og sånn ca hvor mye du spiser i ett måltid. Skriv opp karboantallet i den mengden ved siden av matvaren.
Skriv også opp middager du liker og vil bruke mye, og skriv karboantallet per porsjon ved siden av.
I dag har jeg i hvertfall gjort det bedre.
Men det er nok ikke heeeelt exakt telling desverre
Til nå
Frokost Salaten fra i går (plukket ut de fleste røde paprikabitene) ca 3Kh
MM: ca30-40gram valnøtter ca 3Kh
MM: 1 cafelatte (var på byn med ei veninne) ca??Kh... Regner 1Kh jeg
Middag omelett med 2 egg 2 ssfløte løk og skinke ca5Kh (skal ikke ha i løk neste gang, heller purre som har mindre Kh
Til nå ca 12Kh
tenkte å gratinere 100-120g brokoli til kvelds Det blir 3-4Kh Altså 15-16 Kh i dag hvis jeg har regnet riktig da...
Er kanskje ikke helt på bærtur med tellingen for jeg var i ketose i går kveld... Fargen var lys rosa, men siden fargen ikke har særlig å si så er jeg strålende fornøyd.
Flott Susanna !
Bare pass på å få i deg nok proteiner (til hvert måltid) hver dag så går dette helt kjempeflott !
:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.