Studentene fra foreningen "Ernæringsstudentenes MatOpplysning" tar til motmæle i Aftenposten Aften i går, i et svar til Skaldemans kronikk "Frankenstein som matekspert"
(www.aftenposten.no/meninger/debatt/article1341653.ece)
Jeg oppfordrer alle til å skrive inn et kort innlegg til Aftenposten!!
Skal legge ut hele innlegget til studentene i løpet av dagen, det er fullt av klisjeer om å spise margarin - ikke smør, fett er farlig for hjertet osv.
Det var kanskje noen andre som leste det i aften aften i går?
Hherregud. Jeg tror ikke jeg klarer å lese studentenes svar engang, jeg blir så provosert. Å kalle høyst oppegående mennesker, leger, professorer osv for SINNSSYKE fordi de syns naturlig mat er bedre for kroppen er kjemisk mat er jo nesten litt latterlig. Tror ikke selv de er helt klar over hva de skriver. :eek:
Jeg må prøve å få til et svar, men har så dårlig erfaring med avisene, de tar aldri inn innleggene mine uansett hvor velskrevet og saklige de er. :sukk:
De påstår overhode ikke at Skaldeman, Atkins, Lutz og Lindberg er sinnsyke.
Det de viser til, er de forskerene Skaldeman omtaler/insinuerer er sinnyke professorer.
Sitat;
"...Inntaket av mettet fett har, i likhet med forekomsten av hjerte- og karsykdommer, vært høy i Norge. Gjennom målrettet arbeid har imidlertid ernæringsfysiologer, professorer og leger greid å snu denne trenden... (her følger en konkretisering fra forfatterene)... Dette er verket til de sinnsyke professorene som Skaldeman omtaler..."
de siterer altså bare Skaldemans utsagn om ernæringsfysiologene mv., så dette er ikke så mye å ta av for.
Skriver man som Skaldeman, så får man tåle såpass. Vil man være med på leken, får man tåle steken, er det noe som heter... ;)
Joda, den har vært på vei ned, der har de helt rett... men kontrollerer man samtidig forbruket av relaterte medikamenter for samme periode, så kan man kanskje øyne en større sammenheng her enn den studentene viser til i sitt debattinnlegg... :p
Ja, herlighet!!! Hvorfor "glemmer" de å se på det?? ALLE blir jo omtrent satt på kolesterol-, blodtrykks- og hjertemedisiner for tiden! Svigerfar går på sterke blodtrykkssenkende medisiner og sier han ikke forstår hvorfor han har høyt blodtrykk når han aldri spiser fett. :råll:
Uansett hva jeg sier om lavkarbo så skjønner han det ikke!
Ziggy: kan ikke du skrive et innlegg og henvise til all medikament-bruken? Du er jo så god til å skrive!!
Jeg blir snart ernæringsstudent jeg og.. Men jeg tror ikke jeg skal melde meg inn i den foreningen.. Litt for mye skylappeholdninger ute å går.. Melder jeg meg inn der blir jeg sikkert betegnet som en kverulant som påstår at lavkarbolivet er helsebringende..
Hei ziggy .. jo, det er fanget opp. Jeg var imidlertid ikke den eneste som tolket det slik, ettersom kronikken til skaldeman omhandlet én gal professor og ikke flertall. Men du har jo rett. Jeg aner at studentene har måttet forkorte innlegget sitt og at det har vært noen flere avsnitt her. 1500 tegn inkl mellomrom, som er maks i aften aften, er ikke så veldig mye.
Flott Jan! Var litt engstelig for at dere i iveren lett overså akkurat dette... for det hadde jo vært en ønskesituasjon for et godt motsvar akkurat det der... :p
Flott å se så mye bra engasjement.
Men kan noen kommentere det gruppen påstår statistisk, nemlig at antall hjerteinfarkt for menn er sunket med over 70% siden 1970-tallet?
Er dette korrekt, og i tilfellet hvorfor?
Alt jeg har lest av amerikansk statistikk forteller jo det motsatte.
Pedro: om det stemmer så kommer det vel av at 70 % av menn over 50 går på hjertemedisiner, kolesterolsenkende og blodtrykkesenkende, vil jeg tro. :snill:
Et lite sidespor:
[color=purple][/color]
En tidligere kollega var innlagt på Feiring klinikken for en større bypass operasjon. Ved måltidene satt han ved bordet sitt og spiste slik ernæringsrådet hevder er det beste. Da legger han merke til at spesialisten som hadde operert ham satt ved et bord lenger borte. Ikke alene, men sammen med mange andre leger/sykepleiere etc. Og der på bordet sto meierismøret fremme. Og ikke bare det, - de fikk til og med smeltet smør på torsken sin. Min kollega var ikke verre enn at han spurte. Om det smeltede smøret også var meierismør og om han kunne få litt på sin fisk. Klart han kunne ! "Men hvorfor serverer dere oss pasienter "hjertegod" margarinen mens dere selv sitter med meierismør ?", sa min kollega. "Joda", var svaret. "Vi må servere dere den margarinen, men VI vil iallefall IKKE spise den", - var svaret......
[color=purple][/color]
Lurer på hvorfor jeg dere.....:)
Kjenne han ikke personlig, altså...mistenke han må være en kompis av Dag Viljen Politzinsky, som er med i Mat & Helse-redaksjonen, samt foreleser på Høgskolen i Harstad....
årsak er enkelt; medisiner og sykehus som Kristian sier.
Men til debatt. Hvorfor bry seg mer om dette. Kommer jo ingen vei uansett. La de få mene det de vil, vi vet ihvertfall hva som er riktig. Det blir som å snakke til den berømte veggen, en dårlig opplyst sådan.
Selvsagt skal de få mene det de vil, men det provoserer jo at folk innen ernæring skal sitte og spre tullballpropaganda til folket. Jeg klarer desverre ikke å holde meg upåvirket. :P
Før eller siden kommer lyset til disse feilinformerte også.. men om de tørr å innrømme det i ettertid er jo en annen sak. Det er ofte vondt å få skjegget ut av postkassa vett dere...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.