Ketolyseboka er lest og ketostix er kjøpt, jeg starter ketolysekuren i morgen tidlig. (skal ikke ta ketolysetablettene sidenjeg fortsatt ammer ei jente på 8 måneder)
Må kjøpe masse egg, rømme, cottagecheece grønnsaker "og sånnt" i morgen.
Både gleder meg og gruer meg, er redd jeg skal gå lei av omelett og egg etter bare noen dager, vet det er masse annet å lage men jeg er litt kresen i matveien :rolleyes: Kyllingfile kommer derimot til å gå ned på høykant. Og slater. Hvilke salat/kål er best å bruke i salat? Jeg har plaid å bruke isberg salat men er den grei i ift karber?
Jaja, jeg starter med friskt mot i morgen......
Ønsker meg selv lykke til å håper jeg kommer raskt i ketose
Har allerede gått ned en del men føler motivasjonen er forsvunnet og vekta har gått LITT opp. Er nå 173 høy og veier 81kg, vil ned 10-12kg men føler det er laang vei. Skal ta 1 og 1 kg om gangen
Isberg salat er den minst næringsrike salattypen som finnes. Det er mer vann i den enn noe annet.
[color=purple][/color]
Dess mørkere og grønnere salaten er dess bedre er den. Kinakål er bedre enn isberg ! Det finnes massevis av salater å velge i nå. Bland og smak deg frem til en type du liker. Alle salater er OK i forhold til karber.
[color=purple][/color]
En god ide kan være å bruke Atkins sin tillatte matvareliste for induksjon. Bruker du de grønnsakene bruker du iallefall ikke feil typer !
Du har littegran friere tøyler på Ketolyse. Men spør etterhvert npr du lurer på noe....
[color=purple][/color]
Her er lista: Tillatte matvarer på Atkins Induksjon - som sagt, bare som en begynnelse, et grunnlag....
[color=#800080][/color]
Nå i sommer er det jo perfekt med grillede grønnsaker også...... :sikle:
Dette er ikke noe problem spør du meg... min eks.kone gikk på ketogen kost under hele svangerskapet og ammeperioden, og vi fikk 2 fantastiske, vidunderlige barn som scoret topp på alle testene legene bruker å utføre. Melkeproduksjonen var heller ikke noe problem... den var feit nok i massevis... det var ikke vanskelig å se når glassene med ekstra morsmelk ble stående etter at pumpa måtte tas i bruk for å "lette på trykket". Det var oss dengang (for 4 og 2 år siden...), hva du selv velger, må du helt og holdent bestemme selv. ;)
Hadde ikke fått handlet inn noe lavkarb mat så frokosten ble en yoplait 0,1% med linfrø og solsikker kjerner, og vips var vel ca halve dagsrasjonen for karber oppbrukt...
skal handle så snart ungene er klar.
Ang amming så er jenta mi 8 måneder nå å får både grøt og middag utenom så jeg er ikke bekymret for det nå (men ammingen er grunnen til at jeg ikke har begynnt for lenge siden)
Grunnen til at man ikke skulle amme når man var i ketose trodde jeg var at "noe kroppen skiller ut, går over i melken? " - og at det ikke er så bra for babyen. Kansje noen kan supplere meg?. Nå har jeg slanket meg med lavkarbo tidligere når jeg har ammet med meget gått resultat. Jeg har riktignok ikke vært i ketose (spiste bla litt flere langsomme karbohydrater), men hadde flott vektnedgang for det :)
Grunnen til at det ikke er anbefalt å amme i ketose er at ketose er at en ikke vet hvrdan det påvirker ammingen/melken og hva stoffer som går over i melken og OM de er skadelige. Det finnes ingen forskning på dette. I tillegg er ketose en kostbar forbrenning for kroppen og at vi trenger den næringen vi får igjennom maten selv. Av samme grunn er det anbefalt å øke karbenivået noe, dvs. gå ut av ketose om man er gravid.
[color=purple][/color]
Jeg kjenner mange som har vært i ketose både gjennom graviditet og amming uten noen problem, - store friske barn har de fått og fornøyde er de. Men det var dette med forskningen da......
Jeg begynte lørdag, så vi kan jo heie litt på hverandre :)
Når det gjelder salat/kål så er det lurt å sjekke boka godt. Der står det lister over karboinnhold (på sidene før oppskriftene starter). Jeg har skrevet ned på et ark (som jeg alltid har med meg i veska) hvor mye karber det er i grønnsaker jeg liker.
Og på den står det bl.a. at isbergsalat har 1,5 karber pr 100 gram. Av andre salater så står f.eks. hodesalat med 1,1, hodekål med 5,2 og kinakål med 1,8 (alt pr. 100 gram).
Jeg vil tro det er greit å være i ketose om man er frisk og normalvektig (eller har gått ned mye og fått bra helse) i utgangspunktet, for da er jo kroppen vandt med å være der. Men jeg tror ikke det er så bra om man er syk og overvektig og går rett i ketose når man blir gravid eller ammer, for kroppen skiller jo ut MYE "giftstoffer" og reduserer fettvevet veldig fort, så da er det kanskje mer gunstig å ligge på et litt høyere karbenivå slik at det går litt saktere?
Om jeg blir gravid nå, så tør jeg ikke være i ketose siden jeg sikkert skiller ut mye slagg nå, men om jeg klarer å holde meg i ketose i noen måneder, går ned mye og får veldig god helse, så er det sikkert helt ok. :)
Jeg er vel ikke normalvektig akkurat. Bmi er på 27 for øyeblikket og har slanket meg over en periode nå så jeg tror ikke jeg skille ut store mengder slagg.
Enig med deg Iset at dersom du blir gravid NÅ vile jeg holdt meg litt unna ketosen. Men forstår tankegangen om at det nok er ok dersom du er godt igang. Jeg er vel kanskje litt overnervøs i gravid tilstand jeg så personlig hadde jeg ikke gjort det (men så har jeg desverre en erfaring jeg gjerne skulle vært foruten også på det punktet, og det forklarer vel min nervøsitet for å gjøre noe som helt jeg ikke er 100%sikker på når jeg er gravid)
Jeg fikk svangerskapsforgiftning sist og det holdt på å gå gale med både meg og barnet, fødte i uke 34, men heldigvis gikk alt strålende. Men jeg er overbevist om at jeg fikk det pga mitt dårlige, nei ELENDIGE, kosthold i svangerskapet, derfor er det nesten blitt en slags fanesak for meg - altså temaet Ernæring under svangerskapet.
Jeg kommer absolutt til å følge et lavkarbokosthold i neste svangerskap for å unngå forgiftning igjen, men om jeg kommer til å være i ketose tviler jeg på. Kommer nok ikke til å telle karber, men holde meg konsekvent unna sukker, ris, pasta, poteter og brød, og spise mye grønnsaker og litt belgfrukter.
Hørtes kjempefornuftig ut, hadde ikke vært redd fro det jeg heller. Go for it
Karbofråtsing i svangeskap er IKKE bra det heller nei, kan føre til f.eks svangerskapsdiabetes og det som "værre" er. Kjempebalastning for kropp, nyrer og ikke minst babyen
Vi har ca samme utgangspunkt, jeg er 83 kg. Greit å ha en som har ca samme mål, så kan man sammenligne litt å se om man går ned "det man skal". Selv om det er individuelle forskjeller :rolleyes:
hei på dere nye..Jag begynte for 2 uker sedan. Tiden går fort!!!! Syns ikke dette har vart vanskligt i hele tatt..bare de 3 første dagerne då..Då va jag sugen på gotteri..Men nå finns ikke det suget i hele tatt...
Forskjellen på uke 1 å uke 2 for min del har vart stor..Denne uken har jag vart så slapp..orker nesten ikke å gå opp for en 15 m lang oppførsbakke engang...Har ikke haft noen matlust,er kvalm av tanken på mat.. Igår spiste jag 1 stekt egg å 3 skiver bacon till frukost og 4 st små kyllingvinger till middag:eek: ..ikke noe mer..Så då tvivlar jag på att jag kommer å gå ned denne uken.. Men det er ju bare å ta nye tag..så lenge man ikke spiser før mye karb så går jag vell ikke opp vartfall ..(håper jag)
Men vi må heie på varandre, å spørre mye her på forumet,det finns ju så mange flinke som sitter inne med svarene på det vi nye lurer på..:D
:syklubb:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.