Dette syns jag er litt rart... Jag kjøpte Kims Baconsnakks og det stod 0 karb...men det står att den innehåller sukker..???Har jag fattat dette helt feil eller regnes ikke sukker som karb?Har lest hele boken ca 3 gr denne sista uken og jag føler att jag skjønner denne dieten nå..men jag kansje har misset noe..:(
Om jeg har forstått det rett så kan produsenten skrive 0 karbo om det er under 1 per 100 gram. Derfor skal man alltid telle 1 karbo per 100 gram om det ikke står noe :)
Anbefaler å kjøpe baconsnacks på europris. den synes jeg er best, og billigst. Jeg kjøpte meg Gammeldags Baconsvor, men det var ikke noe godt. Som å spise smør... var alt for mye fett på "undersiden". Fisj...:mad:
Det har de :D
Det var null karber i den jeg kjøpte hvertfall. Er sånn blank pose, som er lik den som de baconsnacks i. Den snacksen er det karber i, men ikke i den det er svor i.
Hei
Ehh. Kjøtt inneholder 0 gram KH pr 100 gram. I prinsippet.
Protein nedbrytes i kroppen til ca 22 forskjellige aminosyrer som benyttes til å bygge nytt protein med. Overskuddet forbrennes. Ønsker man å være i ketose kan man ikke spise ubegrenset med protein. Overskuddet av protein nedbrytes nemlig til aminosyrer og i leveren forbrennes disse. Alle aminosyrer har et glukosemolekyl som "ryggrad". Det er årsaken til at kroppen aldri går tom for glukose når man er i ketose. Den nedbryter proteinets aminosyrer for å skaffe kroppen det minimum av glukose som trengs for normal kroppsfunksjon. Spiser man alt for mye protein vil det bli så mye glukose at kroppen slår over til normal forbrenning og slutter med å være i ketose.
Ønsker man å være i ketose kan man bare spise minimalt med karbohydrat og ikke ubegrenset med protein (kjøtt og fisk) hva er igjen? FETT!. altså er det viktig å spise mye fett når du ønsker å være i ketose og ikke for mye protein.
flæskesvor uten fett er overvejende protein. Med "fettet på undersiden" opprettholder man en høy fettandel i kosten og sikrer fortsatt ketose.
av samme grunn, spis fet fisk frem for mager ( laks for torsk) nakkekoteletter frem for skinkebiff. seterrømme fremfor lettrømme etc.
Takk Torkil for en herlig og lettfordøyelig forklaring på hvorfor fettet er så viktig i kosten. Nå satte du ting litt mer i perspektiv for meg i allefall.:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.