Legger inn dette tipset her også, jeg, selv om jeg har svart i en annen tråd med samme oppskrift:
Kjøp medisterfarse og kjøttdeig på tilbud. Kjøp inn MENGDER! og sett av en dag til å steke en drøss med burgere :-) Bland medisterfarsen med kjøttdeigen (jeg bruker to deler farse til en del deig), krydre med pepper og hvitløk og muskat (eller hva du liker best) og stek i meierismør. Jeg lager meg burgere på ca 125 g stk, og pakker to og to og putter i fryseren. Da har jeg noen ukers lettvint mat på lager.
En fettburger pakket inn med skivet tomat og tre blad issalat på hver side: NAM!
Ja, vi har hatt endel diskusjoner om de kjøttkakene hehe. :D
Jeg laget noen med hvitløk og litt løk, samt bacon i for noen måneder siden. Vesla på 2,5 har vel aldri spist så mye i hele sitt liv hehe. De er veldig gode, men jeg ble så lei av baconsmaken at jeg ikke orket de kjøttkakene på flere uker etterpå. Dessuten hadde jeg småhakket spekk i dem, så jeg ble litt kvalm. Er ikke så glad i fett kjøtt, pleier heller å fete opp maten med oljer, majones, sauser osv. Vet det ikke blir OTPMALT, men jeg kan jo ikke tvinge i meg mat jeg ikke takler heller, da blir det en heller kort affære. :P
Men ja, de kjøttkakene er geniale! Greit å ha med på tur også. :D
Var ikke så mange som jeg trodde, men jeg fikk opp mange dagbøker og diskusjoner om annet der kjøttkake-diskutering kanskje har sneket seg inn hehe, gadd ikke å lese gjennom alt. Men fant iallefall dette:
Vet ikke hvor vits det er å legge inn disse linkene, men kanskje du kan snappe opp noen tips for å få variasjon etc? Jeg liker ikke kjøttkakene for fete (vet det er dumt, men... Må kanskje ta en gradvis tilvenning) så jeg lager ofte en fet tzatziki eller annen dressing basert på seterrømme eller majones til å dyppe kjøttkakene i. Snadder!!!
hehe...når vi snakker om feite kjøttkaker skulle dere ha smakt kjøttkakene til oldemora mi, de skulle ha hett fleskekaker, ikke kjøttkaker! Hun er iallfall svææært tradisjonell i matveien, skulle ha posta oppskriften om jeg hadde hatt den her.
Men er det ikke rart da, at oldemors oppskrift kanskje nå er helt politisk korrekt igjen?
Du antyder at den er fet - men nå er det jo helt greit det for oss som går på Atkins. Etter alle disse årene med at vi har blitt pumpet ørene fulle med lavfett og lavkalori. . .
Heia oldemor!!
(Jeg har også noen nedarvede oppskrifter fra oldemor og tippoldemor - men de fleste er kaker og småkaker, bare noe er middagsretter, og de er ikke så annerledes enn det man ville ha lagd i dag, bortsett fra at de er veldig tradisjonelle, og at de ikke er redd for fett - men de er ikke i utgangspunktet så veldig fete, da.)
Politisk korrekt er vi ikke enda, myndightene våre vil jo fortsatt ha oss til å spise lite fett osv. Vi lavkarboere er foreløbig bare en rebelsk gerilja som prøver å ta over etter de utdaterte myndighetene våre. En klok mann sa en gang at alle sannheter går igjennom tre faser:
Først blir den latterligjort.
Så blir den aggresivt nedkjempet.
Til slutt blir den allment akseptert.
Vi har jo allerede sett våre myndigheter være helt ufrivillige til å diskutere noe om temaet i debatter på tv o.l., og enda skriver de fleste ukeblader at lite fett er bra for deg osv..Men vi er nok kommer i fase 2
Jeg lager også burgere/kjøttkaker av og til, men har bare brukt vanlig kjøttdeig. Trodde nemlig at farsen som er et blandingsprodukt var full av f.eks. hvetemel eller potetmel! Stemmer ikke det eller?:confused:
Ren medisterfarse er fett svinekjøtt som er svært finmalt. (Finnes også i grovmalte varianter - jeg liker egentlig den best.) Ofte er farsen satt til krydder, blant annet muskat. Medisterfarse skal ikke inneholde karbohydrater. Spør i butikken, dersom produktet ikke er skikkelig merket (det skal det være).
dette må jeg prøve ut!!! jeg har kun spiste reine medister kaker eller kjøttdeigkaker....men aldri kombinasjonen....så dette skal bli spennendes å prøve:)
Er det ikke hverken karbo eller sukker i medisterfarse? Ser de er dårlig merket i butikken
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.