< Tilbake til oversikten

Fisk i hvit saus

#1

Fjonken sa for siden:

2-3 porsjoner

1 pakke gourmet torsk
1 purre
1/2 grønn paprika
1/2 rød paprika
Brokkolidusker

Legges rå og lagvis i lav form.

Hvit saus:
1 kartong fløte
1 Tine kremost naturell
Salt og pepper og muskat etter smak
Reven gulost

Kokk opp fløten, ha i kremosten og krydderet. Røres ut. Ha så i nok reven gulost til sausen får passende konsistens.

Sausen helles over formen og formen settes lavt i forvarmet ovn på 175 grader i 40 min.

Bon Appetitt!!


#2

Melania sa for siden:

Høres fantstisk godt ut :D
Dette må jeg prøve, definitivt en rett for meg.


#3

Fjonken sa for siden:

Vett du.. sausen ble faktisk overraskende god. Helt sånn som jeg forbinder med fiskesaus og fiskebollesaus.. Gubben lurte faktisk på om jeg hadde juksa og laget helt ordniær meljevnet saus. Men det hadde jeg jo ikke da..


#4

nomma sa for siden:

kan denne sausen bli god i fiskegrateng??? har lovet å lage det..
Det må jo være makaroni i ellers så er det ikke fiskegrateng.. men jeg kan kansje prøve denne sausen i stedet for vanlig hvitsaus.. da sparer jeg inn noe karber der.. kan jo prøve å pille ut makaronien..:p


#5

nomma sa for siden:

denne sausen må bare prøves Folkens.. helt fantastisk..

jeg laget fiskegrateng idag.. med rester av lettsaltet torsk, fullkorns makaroni og denne fantastiske ostehvitsausen.. Sambo åt og åt.. han sier det er den beste fiskegrateng han har smakt.. hadde brødrasp på halve formen..

jeg ser for meg at denne sausen må være god til mange ting feks.. til lasangne uten pasta :)


#6

thomiks sa for siden:

Er 1 kartong fløte det samme som en liter eller 1/3 liter?


#7

Adriane sa for siden:

Jeg vil tro at det er den med 3 dl:) Ellers blir det veldig mye saus.


#8

isabella sa for siden:

FISKEGRATENG!!! Det har jeg savnet.

Dette skal prøves i uken som kommer - så flott med dere som prøver og feiler og lar oss andre få ferdigprøvde oppskrifter.

Skal også lage fisk i form, også det høres nydelig ut.


#9

Chunky sa for siden:

Fikk oppskrift på en lignende variant av en kollega. Jeg syntes det hørtes litt merkelig ut, men vet at han lager sykt mye god mat så jeg bestemte meg for å prøve. Gud bedre for en saus! Det var en av de beste fiskerettene jeg har spist på veldig lenge.

Jeg brukte torsk som jeg hadde frosset fersk selv, men det går sikkert greit med frosne fileter også:

Torskesnadder
1 boks rekeost
700g til 1 kg torskefilet (frossen)
2 dl fløte
Sopp og litt friske grønnsaker
Ferske reker
Litt meierismør

Alt legges i ildfast form i nevnte rekkefølge. 30 min i ovnen med folie og 20 min uten. 200 grader. Ungene fikk ris til.

Tar 10 min å lage, men uker å glemme :)


#10

Adriane sa for siden:

Den er hermed kopiert og skal prøves:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.