2 stoore paprika, de røde er best
1/2 beger seterrømme
1 pakke kjøttdeig (kan bruke mindre og, men vi bruker alltid en pakke på 2)
Krydder, revet ost og masse hvitløk.
Stek kjøttdeigen med masse hvitløk og krydder.
Del paprikaene i 2 på tvers og skrap ut innholdet.
Bland et halvt beger rømme i kjøttdeigen og la det putre i et par minutter.
Stek paprika-delene i en ildfast form med litt olje i bunnen (eller dynk dem i litt olje og legg dem på papirkledd stekeplate) i ca. 15-20 minutter.
Ta ut paprikaene, fyll kjøttsausen i dem, strø over revet ost og stek videre til osten er smeltet og litt brun på toppen. Ca. 225 grader.
[center]......Å guri......[/center]
[center][color=yellowgreen][/color] [/center]
[center]Det der må jeg prøve. I morgen den dag! [/center]
[center]Ser/høres så godt ut at jeg nesten ikke tror det er lov til å spise det.....[/center]
[center][color=#9acd32][/color] [/center]
[center]----slurpe-slafse-slurpe----[/center]
Heite bekk... det hørtes godt ut Iset!! Man trenger sånne påminnelser av og til og så går plutselig hjernen i fullgir igjen med fantasi, om fyllte tomater, fyllte squash og auberginer... blande tacokrydder i kjøttet, og masse, masse hvitløk. Dette skal jeg lage!!
Du er en knupp!!
klem
Vi hadde ikke karbonadedeig - så jeg lagde det med kyllingkjøttdeig i steden. Ble godt det også. Veldig. Men var litt forsiktig med krydringa, og det trenger jeg ikke være neste gang.
[color=green][/color] Har akkurat spist en halv nå også. Til frokost. Var igjen fra i går kveld. Godt å varme opp også - og det syns jeg var spesielt lurt. Da går det jo an å pakke inn en kald i folie - ta med hvorsomhelst og varme opp. Vældi lurt!
Takk for maten. Takket være deg har jeg nå forspist meg og ser ut som jeg er gravid i 9 mnd. Er så stappa at jeg knapt kan bevege meg!!!!:D
Brukte tacokrydder, sopp og løk oppi og stekte dem så paprikaen var så vidt mør men ennå noe å bite i.... og jøje meg.. det var jaggu godt!!!! Og sambo elsket den også!! Ikke verst, for han er kresen!!
Og jeg får ikke gitt deg noen flere ryktepoeng nå, noe jeg synes er veldig dumt. For med så mye jobb du har hatt, og lagt ut så mange gode oppskrifter, så synes jeg det måtte vært lov å plusse på et titalls poeng til Iset fra meg! Hører du det SJEFEN ????
Hehehe tuuuusen takk :rødme:
Jeg er en skikkelig kokkelure, elsker å eksperimentere med mat, kan AAALDRI følge en oppskrift, om det så er gryterett på pose fra Toro, må alltid finne på noe extra. Men det er så gøy, og det er jo kjempegøy å dele oppskriftene med andre, spesielt her inne, for jeg vet at mange Atkinsere sliter litt med matvalg, spesielt de ferskeste.
Ingen tvil om at dette er godt, men siden oppskriften ligger under "Mat på induksjonen" er det kanskje greit å være klar over at røde paprikaer har karboinnhold på 6,4 mens de grønne bare har 2,6.
Oj er det sant??
Dumt, da de røde er nemlig rikest på C vitamin. Men jeg spiser jo rundt 1000 gram C vitaminer om dagen uansett, så,.... Forresten så kan jo jeg spise dem, siden jeg går på Lindberg. :)
De lærde ser ut til å strides hvor mye karber det er i rød, grønn og gul. Lurer på om det er forskjell fra land til land. I www.fitday.com som jeg fører maten min i, har rød og grønn likt og gul mest. I matvaretabellen er det forskjell, men ikke så stor... Jeg veide mine da jeg lagde dem. De blir nødvendigvis ikke så tunge. Paprika er av og til tjukke og av og til tynne. Sandrine har helt rett i at rundt 7 karber i et måltid kanskje kan være i overkant, men det går fint på induksjon... Jeg holdt meg under 20 den dagen jeg lagde denne retten.
Det var et godt tips forresten. Ligger du tynt an med karbene en dag er det best å bruke grønn... selv om den ikke smaker like godt.....:p
Jeg må også få lov å blande meg inn her,for jeg mener bestemt at rød paprika faktisk har lavere innhold av netto karbohydrater enn grønn. Tror det er rundt 3.5 eller noe i rød.
Husk at all Atkins karber regnes etter at fiberinnholdet er trukket fra.
Men jeg ser at det er store forskjeller ute og går,men etterhvert er det blitt mer vanlig og skrive innholdet av kostfiber i en vare:)
Dersom du leser bak på en pakke frosse broccoli f.eks. står det 7.5 gram karbohydrater,men vi på atkins regner 1.8 gram pr 100 gram.
Så værsegod å bli forvirret:confused: men det blir en vane etterhvert.
Det fine utklippet mitt inneholdt mer informasjon. Karboinnholdet som er oppgitt er uten kostfiber. Kostfiberinnholdet for de forskjellige typene er ganske likt, grønn og gul = 2, rød er 1,9.Jeg gir meg gjerne og tror at den røde inneholder minst karber, for som Iset sier: Den røde er best!
Så var diskusjonen i gang igjen. Med fare for å pådra meg saftige minuspoeng: På norske innholdsfortegnelser/næringsinnhold er fiber spesifisert, men allerede trukket i fra karbohydrat tallet. (Alle husker vel meg og klipappen !). I Matvaretabellen jeg sitter med her er også fiber allerede trukket fra.
I min Matvaretabell (2. utgave 2001) side 48 - finner vi Paprika, rød. Næringsinnhold pr 100 gram - 5,2 gram karb - 89 gram spiselig vare er 4.62 gram karbohydrat (allerede minus kostfiber). Paprika grønn, Næringsinnhold pr 100 gram 3,3 gram karb - 83 gram spiselig vare = 2,73 gram karbohydrat. (forklaring på hvordan man beregner spiselig del står foran i tabellen). Jeg veier alltid etter at jeg har fjernet kjerner etc. så jeg bruker det høyeste tallet. I min står ikke gul....
Som nevnt sier Fitday noe annet. Atkins sin tabell en tredje og andre tabeller på nettet spriker i alle retninger.
Tror nok Sandrine har rett. Vi er i Norge og bør vel bruke næringsinnholdet "Statens råd for ernæring og fysisk akrivitet", "Statens Næringsmiddeltilsyn" OG "Institutt for ernæringsforskning, Universitetet i Oslo"
har gitt oss i tabellen.
Trist men leitt.....og jeg som stolte på Fitday :o
Det har du jammen rett i,og vi må også ta i betraktning dyrkningsforhold og jordsmonn, og variasjoner er det alltid plass til der;) Nå er vel paprika for det meste dyrket i drivhus, men en vet jo aldri hva som tilsettes av gjødsel ol.
Og når jeg har sett på to like maizennapakker som jo er maissrivelse,variere fra 85 til 92gram karbohydrat pr. 100 gram,bare fordi de ikke er kjøpt samme år, så er det rom for litt slingringsmonn så jeg velger å si som sandrine:) vi later som om den røde har minst ,for den er best:D
Jeg lagde disse her i går, og de ble kjempegode. Kunne sikkert hatt i litt mer krydder eller noe for mer smak, men uansett: knallgodt :ja:Tusen takk Iset! :blomster:
Det har du helt rett i, og det skal jeg skrive i hovedinnlegget nå for det er faktisk det jeg har gjort de siste årene, hver gang. Jeg forsteker ALLTID paprikaene i 15-20 minutter først for jeg liker dem myke og litt sorte i kantene, slik som når jeg også steker dem i strimler og bruker dem som tilbehør. Nydelig.
Hadde dette til middag (og kvelds) i går :sikle: Knallgodt! Men jeg liker paprikaen litt fast, så jeg anbefaler IKKE forsteking, gjorde ikke det og synes det var nyyyyydelig, fortsatt litt tyggemotstand.
Men blir det ikke veldig mye karber? Jeg glemte å veie papriken, men det gikk nesten en hel paprika på meg. Jaja, nå er jeg jo på trappas første steg og skal ha i meg 10 krb mer fra grønnsaker hver dag, så det er sikkert helt greit;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.