Jeg er på Atkins sin introduksjonsfase. Det står i boka at jeg må unngå naturlige søtstoffer som slutter på -ose, som betyr bla. glukose. Var på butikken, og det viser seg at alt kjøttpålegget inneholder glukose (men kun 1-2G karbo), som betyr at jeg ikke kan spise dette.
Hva med etter introduksjonsfasen, kan jeg da spise mat med glukose innhold?
Hva med fruktose etter introduksjonsfasen, Linberg mener jo det er ok?
Med de små mengder glucose det er i kjøttpålegg kan du godt spise det. 1-2 gram karbo pr 100 gram er jo å regne som ikkeno ! Spis i vei med god samvittighet du (innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig!).
[color=purple][/color]
Når et gjelder hva du kan/ikke kan spise etter induksjonsfasen er det helst antall karber og hva din kropp tåler som betyr noe. Ikke heng deg opp i om det inneholder glucose eller ikke. Om karbe innholdet er lavt spiller det liten rolle. Det blir for komplisert i lengden om du skal finlese innholdsfortegnelser resten av livet. Du kan ikke unngå små mengder av disse tingene i hverdagen. Så lenge vekta går ned og du tåler det er det helt OK !
Fruktose er ikke anbefalt på Atkins i det hele tatt, - iallefall ikke før du er i vedlikeholdsfasen. Du kan godt bruke de i små mengder/prøve deg frem når du er på vedvarende og pre-vedlikehold. Men det anbefales ikke såpass tidlig i prosessen. Når du har kommet et godt stykke oppover vedvarende stigen har du lært litt om hva DIN kropp tåler. Og det er det som er cluet med Atkins.... at du finner ut av slike ting. Vi er alle forskjellige og det finnes ikke noe fasit svar !
Glukose er vel noe av det verste for blodsukkernivået? Vet noen hvorfor det tilsettes glukose til kjøttpålegget? På Prior sine pakker stod det bare "Sukker".
Hvis man spør en produsent hvorfor de tilsetter noe, så svarer de alltid at det er pga smaken.
Vet ikke hvor mye glukose og sukker som egentlig er i, men skulle ikke forundre meg om de tenker på å øke apetitten for å få folk til å spise mer skinke..
Glukose har GI på 105 og sukker noe rundt 60 hvis jeg husker riktig, men det kommer jo også an på mengden som er tilsatt.
Jo, sukkeret i skinken har med konservering og smak å gjøre. Trist men leitt !
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.