Jeg tenkte jeg skulle prøve å bake prinsessebrødet, og gikk derfor drastisk til verks på Ultra for å få tak i alle ingrediensene. To umiddelbare "problemer" støtte jeg på:
Hva er soyaprotein? Menes det soyamel? Jeg spurte på helsekost men de hadde bare soyaprotein med jordbær- eller sjokoladesmak, og det er vel ikke akkurat egnet til brødbaking?
Og hva med hveteKLI? Ultra hadde hveteKIM, kruskakli og havrekli - ingen hvetekli.
Er jeg helt dum, eller har jeg sett feil på oppskriften kanskje? :confused::confused::confused:
soyaprotein finnes som nøytral også. Det er det du skal ha. Det andre egner seg best til proteindrikker vel.
Finnes mye å få kjøpt på nettet, bla via ketolyse sida.
Les bakpå det du fant av kli, kim osv du...velg det med lavest karbeinnhold..jeg har hvetekim.
Ja jeg så jo at det var soyaprotein til shaker det hun viste meg hun i helsekosten. Ikke visste hun om soyaprotein med nøytral smak heller. :rolleyes: Tror jeg må ta meg en tur på en "skikkelig" helsekost i morgen, kanskje Helios har? Var så dårlig utvalg på Solsiden. Kan være de har hvetekli der og. Jeg ser jo av andre brødoppskrifter at det brukes havrekli og kruskakli, det er jo verdt et forsøk å prøve seg frem. Men takk for godt tips om å se på karboinnholdet, det hadde jeg ikke tenkt på engang. :)
Forresten, en ting til: Har de sluttet å produsere flytende Natreen? :confused: De har ikke på min lokale Bunnpris (greit nok, ikke verdens beste utvalg), men jaggu var de ikke tomme på Ultra også! Ikke så jeg noen plass til det i hyllene heller (ingen varetagg liksom). Har de virkelig kuttet det ut? Finnes det annet flytende søtstoff? Jeg kjøpte en pakke Splenda istedet...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.