< Tilbake til oversikten

forskjellen på splenda og andre søtningsstoffer??????

#1

snoopygirl sa for siden:

hva er egentlig forskjellen på splenda og de andre søtnings stoffene man får kjøpt egentlig???????
[color=#ff00ff][/color]
har alltid brukt natren og er veldig fornøyd med den....
[color=#ff00ff][/color]
men blir jo alltid nyskjerrig når det kommer noe nytt.....var ihvertfall veeeeeldig lett den pakninga med splenda......


#2

Nille sa for siden:

Det er ikke store forksjeller på søtstoffene. I små mengder er de ikke skadelige, i store mengder er de like skadelige alle sammen - de er tross alt kjemisk fremstilt.
[color=purple][/color]
Karbo innhold i forhold til søtningsgrad er det heller ikke store forskjellen på.
[color=purple][/color]
Det er igrunnen en smakssak. Noen liker smaken på den ene - noen liker det andre. Torkil syns Splenda smakte bittert, - jeg har brukt det i mange år og kjenner ikke noen som helst ettersmak. Men bruker man for mye har vel alt en "kunstig smak".
[color=purple][/color]
Du må prøve deg frem, - hva kroppen din liker best og hva ganen din liker best !
[color=purple][/color]
Om du vil ha et naturlig søtstoff med lite karber så er vel Stevia det basolutt beste. Men det har jeg ikke smakt....

:)


#3

jeef-micro sa for siden:

Jeg reagerer ikke på selve smaken, men får fryktelig vondt i magen av de fleste kunstige søtningsstoffer (aspartam, natren, canderell) men kan godt spise splenda, så etter at Cola light ble søtet med splenda så har jeg kunne drukket brus (noe som ike er bare positivt da :rolleyes: ) har ikke reagert på splenda enda i allefall... men jeg bruker ikke så mye av det heller da...


#4

Ulvemor sa for siden:

Sukralose (som selges som Splenda) tåler oppvarming bedre enn de fleste andre "kunstige" søtnigsstoffer.

Det jeg lurer på, og ikke har funnet noe om, er hvorvidt sukralose har samme effekt på insulinet som aspartam har, nemlig at det kan øke utskillelsen. Siden det gjør meg godtesulten og insulin virker fettlagrende (og jeg dessuten får hodepine av aspartam) har jeg unngått dette søtningsstoffet de siste årene.


#5

luringen sa for siden:

tja...smak o g behag? Synes stevia og fruktose er best. Til mitt bruk..


#6

Vigdinil sa for siden:

Har nettopp kjøpt meg stevia, ( sweet stevia) og synes det er godt å tenke på at det er naturlig, har 0 karbohydrater og har en høy søtningsgrad. Det er en liten bitter ettersmak, men jeg tror man må tilvenne seg smaken. Jeg vet ikke om det andre produktet av stevia som er endel dyreresom skal være ennå søtere er bedre i smaken.Jeg prøver å venne meg til denne første og billigste sorten nå. Jeg er ikke sikker på om man kan bruke den i all matlaging. Noen som vet.? Ellers er jeg veldig fornøyd med natreen som kan brukes til alt ( den blå boksen):)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.