< Tilbake til oversikten

Konfektruter med moltekrem

#1

nunno sa for siden:

Legg inn ei oppskrift som eg fekk hjå legen min på lindbergsenteret.:p Synes den er skikkelig god..

Kakebotn:
200 g. mandler, finmalt
25 g mørk sjokolade (70%)
3 egg, middels store
50 g fruktose
1 ss kakao
1 ts bakepulver

Glasur:
40 g smør
100 g mørk sjokolade (70%)
2 ss vatn
2 ts kaffipulver
1 ts vaniljesukker

1 Kjør/mal mandler og sjokolade heilt fint.
2 Pisk egg og fruktose til eggedosis. bland inn mandler/sjokolade, kakao og bakepulver.
3 smør ei kakeform (24cm) med smør og dekk botn med bakepapir. ha i kakerøra, sett inn i forvarma ovn på 160 C. steikes på nederste rille i ca. 8 min, 2 min lengre utan varmluft. ta ut kaka og skjer laus frå kanten.
4 ta alle ingediensane til glasuren opp i ein kjele og varm opp til alt er smelta. avkjøl til blandinga byrja å tjukne. ta kaka ut av forma og legg den opp ned på eit fat. smør utover glasuren og sett i kjøleskap.
5 når kaka er kald deles den opp i små biter. oppbevarast i tett boks, kan også frysast.
6 lag moltekrem av molter, fruktose og fløyte


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.