< Tilbake til oversikten

Sukkertyper og GI

#1

hildabakk sa for siden:

I fase 1 skal man bare spise mat med lav GI.
Her er en oversikt over de forskjellige sukkertypene:

Fruktose 32
Laktose 65
Honning 83
Sukrose 92
Glukose 137
Maltodeksin 150
Maltose 150

Gode grunner til å ta hensyn til GI.
1) Mat med lav GI vil føre til saktere stigning i blodsukkeret enn mat med høy GI.
2) Mat med lav GI fører også til saktere reduksjon av blodsukkeret enn mat med høy GI.
3) Mal med lav GI gir lengre følelse av å være mett enn mat med høy GI.

Kilde: Gå ned i vekt med South Beach-dietten, av Dr Arthur Agatston


#2

nøtta sa for siden:

må bare si et pitteliten ting, atte er det ikke mye lettere og se etter glykemisk belastning for sånn som her burde man jo ligge laaangt unna maltodekstrin til fordel for sukker .... menneh det blir jo ikke helt riktig for maltodektrin er jo myyye lettere enn sukker så GB blir mye lavere på maltodekstrin enn GB til sukker

:liste:


#3

hildabakk sa for siden:

Ja, man trenger vel mindre mengde av det for å kjenne søtsmaken?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.