< Tilbake til oversikten

Har funnet Atkins bakemix er kommet på Meny, er det ok å bruke?

#1

Vigdinil sa for siden:

Har nettopp funnet atkins akemix på meny i sandefjord. Der er forresten tatt inn masse av atkins produkter. Har noen bakt brødet og andre ting, hvordan funker det når man er i ketose og spise det?hvordan er smaken i forhold til soyaproteinbrødet? Takk for alle svar


#2

Nille sa for siden:

Min mening er at bakemix er greitt nok om du liker smaken. Det er jo soya i den og det er årsaken til at jeg ikke bruker den. Det smaker soya ! Jeg syns også at brødet får en noen "kakete" konsisens jeg ikke liker.

Men mange her inne bruker den og liker den.......
[color=#800080][/color]
I forhold til ketose er det ikke noe problem. Det står på boksen hvor mye karber det inneholder.


#3

Vigdinil sa for siden:

Takk Nille! Raskt svar som alltid:) Hva vil du si er forskjell på brød av denne kakemixen og soyaproteinbrødet til naboen til Torkil? Forresten... det står ikke at det er soya i den, det står vetegluten, maisstivelse, bakepulver, melkeprotein. salt... den heter quiqk cuisine og har 3,4 gram karbo pr. 24 gr. bakemix... tenke du på en annen type bakemix av akins?


#4

Nille sa for siden:

Jeg har to bokser, en eldre kjøpt i USA som bare heter Atkins Bake Mix og en nyere bestilt hos www.atkins.com som heter Atkins Quick Quisine Bake Mix. Ser at det bare er i den gamle det er soya i. Sorry !! Quick Quisine er visst uten. De inneholder samme karber. Jeg har bakt nabobrødet med begge og syns ikke noe om konsistensen eller smaken som sagt (falt meg ikke inn at de var forskjellige siden det smakte som soya, dvs. litt bittert, av begge). Kunne like gjerne bruke proteinpulveret til Torkil.
[color=purple][/color]
Nå bruker jeg myseprotein isteden - bedre smak og konsistens, - vel og merke etter min mening !


#5

luringen sa for siden:

hva slags myseprotein har du da Nille?? Boksen min er snart tom..


#6

Vigdinil sa for siden:

Ok Nille. Jeg får bare prøve å finne ut av det selv. Samidig så er jeg jo spent på det nye proteinpulveret som snart kommer på ketolyse. Derfor har jeg ventet med å bestille derfra, det skal være klart hver dag.Du det myseproteinet, hvor kjøper du det og hvordan er det i forhold til karber og konsistens, har du ei oppskrift?:confused: :)


#7

Vigdinil sa for siden:

Det som er positivt med oppskriften på atkns bakemix, er at det bare skal være 2 egg, og ikke så mye annet heller i det, så man slipper å kjøpe alle disse forskjellige kornene, men det er kanskje litt smaktløst da, hvis noen har prøvd oppskriften på boksen??


#8

Nille sa for siden:

Protein pulveret jeg har brukt er Tech Nutrition Protein Isolate.
Det har under 1 karb pr 100 gram. I tillegg 90 gram protein og 360 kalorier pr 100 gram. Har ikke mer igjen av det nøytrale, men bruker Tech Nutrition Protein Isolate Vanilla (med vaniljesmak) til pannekaka mi.
[color=purple][/color]
Ellers har jeg sluttet med proteinpulver i brødet ettersom jeg ligger på et høyere karbenivå. Har byttet det ut med bokhvete i oppskriften.
Jeg syns brød av bare mix og egg yuck men du må lage og smake deg frem. Alle liker jo forskjellige ting.
[color=purple][/color]
Jeg syns ikke det er noe point i å lage brød bare for å ha noe å legge pålegget på. Det må smake godt og. Jeg har etter prøving og feiling kommet frem til en oppskrift som passer min smak. Med nøtter og frø og urter. Bruker bittelitt bokhvete bare for å "binde" det sammen. Men det er mye karber da. Kommer ikke til å lage av mix igjen tror jeg.


#9

Ulvemor sa for siden:

Nille, har du en oppskrift på det brødet ditt? :) Jeg spiser heller mindre av noe godt...


#10

Nille sa for siden:

GROVT NØTTEBRØD - berabeidet fra nabobrødet

5 egg
0,5 dl extra virgin olje av ettellerannetslag
3 ts Seltin (eller LO-salt)
2 dl sæterrømme
2 dl vann
1,5 ts bakepulver
100 gr kruskakli
75 gram sesamfrø
75 gram linfrø
100 gram valnøtter
100 gram solsikkefrø
50 gram bokhvete
1 ss fiber husk
1/2 ss karve (kan utelates - men det er knallgodt)

Bland alt det tørre. Bland alt det våte - og bland tilslutt sammen. Er litt "sausete" først, men la det svelle 15-20 minutter. Rør igjen og hell i form dekket med bakepapir.

Stek på 175 grader - midterste rille i 50 minutter.

Jeg tar det ut av formen ganske raskt når det er ferdig - og legger det til avkjøling på rist. Når det er helt avkjølet skjærer jeg det i skiver og fryser 4 og 4 i hver sin pose og legger i fryser. Tar opp og legger i kjøleskap dagen for jeg skal bruke. Oppbevarer skivene i plastpose i kjøleskap til de er spist.....

Det er ikke akkurat veldig lavt i karber, men mye lavere enn vanlig brød. En skive veier ca. 45-50 gram om har ca. 5 karber....

Hele brødet veide 1110 gram.

Næringsinnhold for hele brødet:

Total: 4333 Fat:388 3492 79% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:211 416 9% Fiber:107 0 0%Protein:127 508 12%Alcohol:0 0 0%

Kalorier: 4333
Fett: 388 gram (79 %)
Netto karber: 105 gram (9 %)
Protein: 127 gram (12 %)

En skive veier ca. 45 gram og har da:

Total: 176 Fat:16 142 79% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:9 17 9% Fiber:4 0 0%Protein:5 21 12%Alcohol:0 0 0%

Kalorier: 176
Fett: 16 gram (79 %)
Netto karber: 5 gram (9 %)
Protein: 5 gram (12 %)


#11

Ulvemor sa for siden:

Tusen takk! :) Det var kjapt levert!


#12

Nille sa for siden:

We aim to please ! :p


#13

luringen sa for siden:

hehe..
I går laget jeg albertinepannekaker sånn ca. Da funker mixen helt greit!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.