< Tilbake til oversikten

sukkerfri oboy

#1

nøtta sa for siden:

hei !!

en liten glad melding her, nå har det kommet sukkerfri oboy

som nr 1 på ingrediense lista står matodexstrin .... hva er det ? produktet er søtet med splenda.


#2

guro sa for siden:

Du kan lage selv også.
[font='Comic Sans MS'][/font]
[font='Comic Sans MS'][/font]
Instant kakao (6 kopper) *

· 96 g tørrmelkpulver, tilsvarer 1 l skummet melk
· 3-5 strøkne ss kakao
· 3-5 strøkne ss fruktose eller tilsvarende i søtning
Alt blandes godt og oppbevares i en tett boks. Ved bruk tilsettes 3 ss av blandingen til 2 dl varmt vann.


#3

polvott sa for siden:

åh så kjekt. har de det over alt?


#4

Fjonken sa for siden:

Hvor mange karber blir det pr 100 gr av disse to da? Den hjemmelagde og den bortelagde..?


#5

mofe sa for siden:

Det er nok maltodextrin du mener - les mere om det i denne tråden;

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=513


#6

nøtta sa for siden:

takk mofe :klem:


#7

nøtta sa for siden:

også har jeg et spm til ( det kom ikke som noe sjokk nei :o)

slik ser næringsinnholdet ut for en porson som er 2 dl lettmelk + 3ts oboy

sukkerfri oboy -->vanlig oboy
energi 130 kcal ->150 kcal
protein 7,7 g -> 7,5 g
khd 16 g horav 10,5 g sukker --> 21g horav 20,5 g sukker ( :eek:vilt)
fett 3,5 -> g 3,4
kostfiber 2,8 g --> 0,7g

veit at oboy absolutt ikke er lavkarbo mat, men når det sto sukkerfri så fulgte den med meg ut av butikken !

spm derimot er hvor mange av disse kgh skal man telle med ?

inngrediensene er forøvrig : maltodekstrin, fettfattig kakao (27%),inulin, emulator,salt,sucralose,aroma !

Takk for svar !


#8

Fjonken sa for siden:

Det er ikke gull alt som glimtrer.. Her gjelder det å ha tunga rett i munnen og kunnskapene på plass.. Så.. hva er hva her egentlig?
Er ikke sukkerfritt sukkerfritt i ordets rette forstand?


#9

nøtta sa for siden:

Det kan man vel ikke bli mint ofte nok på nei .... :o

menne til mitt forsvar :o så er jo sukkeret byttet ut med søtningsmiddel ! det kommer jo en del melkesukker her fra melka men jeg lurte på om de andre khd skulle telles med , f:eks lacerol inneholder jo 68 g khd per 100g men det er slike som ikke skal teller med fordi det ikke påvirker blodsukkeret

så jeg lurte på hvordan er dette med maltodeksrin ? kjenner ikke til dette søtningsmiddelet ...

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)


#10

Aline sa for siden:

Men står ikke det på pakka, da?
Det burde de jo skrive på, for ellers så gidder vi jo ikke å kjøpe det flere ganger fordi vi tror det er fullt av sukker...???


#11

nøtta sa for siden:

nei det står ikke på :nei: hm ..... men det står jo ikke sukker i ingrediense lista .....


#12

Aline sa for siden:

jeg så på den i butikken.

I to desiliter melk er det vel 8 gram karb? (eh matte... :confused: )
Og i pulveret kan det jo være 2 gram net karb?

og dermed blir det 10?

(skulle ønske jeg hadde pakken her nå...)
Ihvertfall i den sammenligningstabellen på pakken så var det med melk :)


#13

nøtta sa for siden:

jeg har skrevet det over ......

eller var det noe annet du lurte på ?


#14

Aline sa for siden:

:p

ops...

Jeg så ikke at du skrev melk... men det vil vel bli mindre karber med helmelk?

;)


#15

Melania sa for siden:

Så vidt jeg har sett så er det like mye karber i lettmelk (lager kaffe latte med det hever dag på jobb) som i helmelk? Skummet har har litt mer karber, men den eneste melken jeg klarer å drikke

#16

nøtta sa for siden:

ja menne da er det jo ikke sååå ille da :o man kan jo blande det i piska krem og lage sjokolademousse :sikle:


#17

Aline sa for siden:

:sikle: :ja:

Eller ha i smoothisen istedet for det yuke proteinpulveret :)
(jeg liker nemlig bringebær og sjokoladekombinasjonen i smootien :D


#18

nøtta sa for siden:

nå har jeg laget sjokolader med det mmmmm, men viste dere at det er maltodekstrin i sånne dipp poser fra maarud, står som nr 1 på lista :eek: nei det er det ingen som snakker om nei :rolleyes::p


#19

polvott sa for siden:

dip poser har sukker også.


#20

nøtta sa for siden:

ja men det står langt bak på lista (men viktig og være klar over det ja, mye rart i sånne poser) men maltodekstrin (føler jeg skriver det ordet i en ny variant for hver gang :p) står som nr og hvis det er et søtningsmiddel er de ikke pliktige til og si ifra ? .... hm .....


#21

Nille sa for siden:

Maltodekstrin brukes som et "fyllstoff/hjelpestoff/lim" for bl.a. søtningsmidler og er ikke særlig søtt i seg selv. Det brukes som hjelpestoff i en rekke pulvervarer. Det er et sakkarin, men det lukt- og tildels smakfritt (nøytralt på smak) og er ikke et søtningsmiddel alene. Derfor behøver det ikke oppgis. Det er et lett fordøyelig karbohydrat som ikke skal påvirke blodsukkeret i nevneverdig grad.


#22

nøtta sa for siden:

Takk takk, like oppklarende som alltid , hva skulle vi gjort uten deg ? :klem:


#23

Trolljenta sa for siden:

Dette fikk jeg til svar fra kraft food om holiday dip mix:

(pr 100 gram vare)
Maltodekstrin ca 40 %
Modifisert potetstivelse ca 10 %
Sukker 7-8 %
Dekstrose 3-4 %
Sukkerarter 17 g totalt

Skjønner ikke hvordan de kommer frem til 17 g sukkerarter :confused:
Jeg trodde det var mest krydder i disse blandingene, men det er jo bare dritt


#24

polvott sa for siden:

Jeg syntes det er sukker i alt jeg. Selv om det ikke er så veldig logisk.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.