< Tilbake til oversikten

Sjokoladefondant

#1

Nett sa for siden:

I dag har jeg prøvd meg på en lavkarbo. desert - som ble knallgpd!! (spiste 2 stk. til mellommål.)

Sjokolade-fondant:
50 g. mørk sjokolade (jeg tok sukkerfri) - smeltes i smørret
50 g. smør - smeltes med sjokoladen
2 egg - piskes lett
1/2 dl. natreen-pulver - has i de piskede eggene, ha så i sjokolade/smør.
1/2 dl. finmalte mandler- tilsettes tilslutt.

4 små smurte former, 180 grader nederst i ovnen 7 min.

Jeg stekte minne litt for lenge og da blir de ikke rennende. Ta de rett ut av ovnen etter 7 min og sett de på en rist 5-10 min. - nyt


#2

Albertine sa for siden:

Med 70% sjokolade eller mørkere blir dette sikkert også godt. Megasnadder...mmmm...


#3

Solvei sa for siden:

Hei
Jeg har laget fondanter med rapsolje i stede for smør og havremel der du brukte mandel, men jeg må innrømme at jeg brukte fruktose i. Hadde is ved siden av og serverte ei venninne til dessert. Kjempegodt


#4

nøtta sa for siden:

ojojoj en trås etter min smak :cool:


#5

Georgine sa for siden:

Noterer så blekket spruter her :o

Hva mener du med små former??


#6

Solvei sa for siden:

Jeg bruker muffinsformer av amerikans type for de er stødigere og større ;-)


#7

nøtta sa for siden:

da er jeg snart i gang her :cool:


#8

Nett sa for siden:

Jeg brukte sånne små glassformer - rommer ca. 2 dl. Du kan jo bruke hva som helst bare det er ildfast (f.eks. en kopp). Den oppskriften jeg brukte blir på ca. 5-6 dl.


#9

Aline sa for siden:

NAMM!!!!

Har spist en :sikle:

:D


#10

Nena sa for siden:

Har tenkt å lage slike til 17. mai - med bringebær og pisket krem til må det vel bli en festdessert??


#11

Nett sa for siden:

Helt klart!! Går fort å blande sammen så du kan lage den rett før den skal spises. Er nok best når den er nylaget. Lykke til:)


#12

Nena sa for siden:

Himmel så godt - og ikke minst lettvint! Det skal jeg jammen lage flere ganger - tusen takk for super oppskrift :klem:!


#13

Nett sa for siden:

Så hyggelig :klem: Ja, en veldig enkel og god - (også greit å lage når man skal unne seg litt ekstra en dag!!)


#14

Summer sa for siden:

Hvor mye fruktose har dere i deres om har brukt fruktose?


#15

Kanari sa for siden:

Hvilken type sjokolade har dere brukt og hvordan smør?
Er det greit med soft flora??


#16

Summer sa for siden:

Meierismør er best. :) Soft flora er ikke så bra. Det var verre før, men den har fortsatt soyaolje som hovedingrediens, og det er ikke så bra.

Men er det ingen som har bakt disse med fruktose?


#17

Nett sa for siden:

Bruk en mørk vanlig sjokolade - eller sukkerfri. Ang. smør så bruker jeg bare ekte meierismør!!


#18

Solvei sa for siden:

Jeg bruker rapsolje, mmmmmmmmmm kos dere


#19

Kanari sa for siden:

Da ble det soft flora denne gangen..Bruker ekte meierismør neste gang..
Disse smakte nydelig...Min første lavkarbo dessert og den smaker så godt....


#20

Summer sa for siden:

Hvilket søtstoff og hvor mye? Ble det veldig søtt, eller bare litt?

#21

Kanari sa for siden:

Jeg brukte Splenda, det ble ikke veldig søtt..Helt fin smak synes jeg...


#22

Nett sa for siden:

Her er oppskriften Mya:p


#23

moinx sa for siden:

Dævven, dette hørtes digg ut, hvor mye karber på hele oppskriften???


#24

dingpot sa for siden:

Har smakt en slik en i dag. Tenkte jeg skulle "oversette" den originale oppskriften, men det var noen som kom meg i forkjøpet! Brukte oppskriften nesten som den stod, men tilsatte ca et kryddermål/knivsodd med stevia, for jeg synes søtsmaken blir perfekt da! Nøytraliserer det bitre i natreen. Brukte 1/4 dl soyaprotein istedenfor mandelmel også.

Dom: Kjempegodt! Også for ikke-lavkarbere. Min mor kommer til å flytte inn hos meg hvis hun får smake disse! haha! :lol: Sambo trødde i seg to stykker og skrøt fælt, selv før jeg fikk fortalt at det var lavkarbo! Herlig å kunne lage noe godt også for dem som sliter med candida o.l. Skal teste med cocosa neste gang :ja: Heldigvis var de utrolig mektige! Orket bare en!

Tusen takk for oppskrift!


#25

Tone-G sa for siden:

Blir det ikke mye karber om man bruker 70% kokesjokolade?


#26

Tone-G sa for siden:

Nå har jeg laget dobbel oppskrift, hol som jeg er :p

Så nå venter jeg i spenning her.. Laget den i en 20 cm kakeform jeg.. Røra smakte fortryllende da!


#27

ailicec sa for siden:

Takk for fint tips:):):)


#28

swimzy sa for siden:

åhh...dette hørtes nam ut!!!

Så herlig at vi kan kose oss med slike ting selv om vi er på diett:D


#29

swimzy sa for siden:

nå står mine i ovene..gleder meg til å smake!!! :D


#30

Elanessë sa for siden:

Noen som har lyst å ta bilde av disse når dere lager dem?
Bare sånn for å friste oss enda mer :p


#31

Summer sa for siden:

Kan man lage disse i muffinsformer?


#32

Thea86 sa for siden:

Jeg bare lurer på om det er mulig å bruke splenda i stede for natreen i denne oppskriften????


#33

Dietta sa for siden:

Det går helt sikkert bra :) Lykke til :D


#34

Cæmmis sa for siden:

Lager en "ny" versjon av denne nå. Fulgte oppskriften, men byttet ut mandler med kokkos/peanøtt smør! Røra smakte ihvertfall godt =P

Gleder meg til å se hvordan dette går. 5 minutter igjen!


#35

Karissima sa for siden:

Er det noen som vet hvor mange karb det er i denne oppskriften ?


#36

Holtappen sa for siden:

Nam, dette er min favoritt, denne vil jeg prøve. Takk for oppskriften ;)


#37

Kisser sa for siden:

Ny her, og jeg lurer også på hvor mange karbh. det er i disse ?? Og så lurer jeg på hvordan man får til den målelinjen for vekttap??


#38

Gopia79 sa for siden:

Hei=)

Jeg har nettopp laget disse i dobbel porsjon...Regnet ut at det da var ca. 45 karber i hele oppskriften. Har laget disse i ti muffinsformer, så stemmer dette er det ca 4,5 i en muffinsform...

desverre vet jeg ikke hvordan man får denne målelinjen, men skulle gjerne hatt en;)

Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.