< Tilbake til oversikten

Lett-is

#1

hildabakk sa for siden:

Har to dager på rad spist lett-is fra Henning Olsen, og fikk plutselig litt angst for at det ikke går bra:eek:

Står at den inneholder Karbohydrater herav 8,5 g polydextroseb og 0.3 g mikrokrystallisk cellulose. Men kcal var lite.

På south beach tillatter man jo karber, bare det er rett type... Noen som har formening?


#2

Aline sa for siden:

jeg er ikke sikker, men jeg tror -ose ending betyr sukker?


#3

Nille sa for siden:

Jeg tror absolutt ikke at det var lurt. Det er ikke de "riktige karbene" her nei,
[color=purple][/color]
Men det vil jo vise seg på vekta !
Tåler du det ikke går du opp/står stille. Tåler du den vil du fortsatt gå ned.
[color=purple][/color]


#4

hildabakk sa for siden:

Noen som vet hvilken lettis man kan spise?
Det står jo i boka at man ksn spise lett-is


#5

Aline sa for siden:

Sukkerfri lettis isåfall, men jeg vet ikke hvilken lettis som er sukkerfri....


#6

Helene sa for siden:

Isbilen har en del sukkerfrie lett is. Som er ganske gode.

men de har og lett is med lite fett.. så sjekk først.


#7

nøtta sa for siden:

diplom is har en lett is vanilje


#8

garlic sa for siden:

Diplomis har en variant som heter Sans. Den er kjempegod.Den er vel laget for de som teller kcalorier, for på lokket står d 4,5% fett,mindre tilsatt sukker og 130 kcal pr 100 gr.
Videre er næringsunnholdet som følger:
130 kcal, 4g protein, 28g karbohydrater, 17g sukkerarter, 4,5g fett
så sånn var det.:rolleyes:


#9

hildabakk sa for siden:

Ikke for oss på SB kanskje? Lite fett og mange karbs? Eller hva?


#10

hildabakk sa for siden:

Var på butikken i dag, og så at Atkins hadde noe sukkererstatning. Og der var noen av endingene på -ose. Tror det var fruktose, men er ikke sikker. Er all -ose dumt for oss på SB?


#11

nøtta sa for siden:

har atkins en sukker erstatning :confused:


#12

Helene sa for siden:

Lindberg har fruktose, atkins har ikke egen i norge, vet ikke hva han har utenom.

-ose er fremstilt tror jeg, suralose fek. det er jo splenda, og helt lovlig, og Maltose.


#13

Aline sa for siden:

Men er ikke maltose sukkeret i ølet?

Fruktose er iallefall sukker, som tas opp litt saktere enn vanlig sukker.

:)


#14

Fjonken sa for siden:

South Beach dietten har en bok ikke sant? I den boka er det sikkert oppskrifter og der finner du sikkert en oppskrift på lettis også. Så lag isen selv, da har du full kontroll. Oppskrift på mager kesamis følger:

www.matoppskrift.no/sider/oppskrift14796.asp


#15

Kristian sa for siden:

-ose betyr sukker. Maltose betyre maltsukker, fruktose betyr fruktsukker og laktose betyr melkesukker. sucralose er jo fremstilt av sukker.


#16

Carisma sa for siden:

På fedonkurset sa de at vi kunne spise den hennig olsen isen med skogsbær, de fire-pack'ene du får kjøpt.

Ellers står det oppskrift på en mascarpone-iskrem i naturlig slank-kokeboka som jeg tenkte å forsøke meg på til 17. mai... Men har aldri laget is, så syns det er litt skummelt. Kan ikke noen skynde seg lage den i kveld og skrive her hvordan deg ble? :D


#17

Siljevanilje sa for siden:

jo ok, springer hjem fra jobb og lager i en fei
neidah, desverre. jeg kan nok ikke det. men jeg skal lage fromasje til 17 mai jeg. sammen med mosete bringebær. nammis


#18

nøtta sa for siden:

nå har jeg kjøpt sukkerfri o'boy den var søtet med splenda men nr1 på ingredienselista het noe med maltoxe.... eller noe sånnt :o skal sjekke


#19

Stella sa for siden:

Dimplom-is har en dukkerfri is til diabetikere. Den findes ikke i isdisken men du kan spørge efter den der de selger Dimplom-is.


#20

Carisma sa for siden:

Er det den samme som, de hadde i gamle dager? Det var favoritt-isen min når jeg var liten! De hadde både med "vanlig" smak, og med mocca, den mocca-isen var helt nydelig.... :sikle:


#21

Aline sa for siden:

NØTTAAAA: sukkerfri oboy?????

Hvor, hvor hvor!!!

:sikle:


#22

Helene sa for siden:

Tror jeg fant den på rema, gikk fint for bi. og det skal du gjøre og :p


#23

nøtta sa for siden:

over alt :spent::spent::spent: jeg kjøpte min på meny, men så reklamen i kk, virka som det skulle komme overalt !!! juhuuuuuuu !

problemet er bare at det skal blandes i melk :o men man kan jo lage sjokolademousse oboy+piska krem :sikle:


#24

Aline sa for siden:

Eller man kan putte den i smoothien :D

:ja:


#25

hildabakk sa for siden:

Der skal det jo være en del melis, og det er vel ikke så bra?:(


#26

3 barn i nord sa for siden:

søkte på nettet. fant ut at man godt kan bruke polydextrose. det ligner sukralose og diverse polyoler.siden jeg fant siterer til og med atkins som sier at polydextrose eller litesse er en unik type karbo som kroppen tar til seg minimalt av og som har veldig liten innvirkning på blodsukkeret. stod også at det ofte ikke blir regnet med på karb siden det har så liten effekt....... så nyt isen din du! det gjør jeg!!!


#27

Nille sa for siden:

Hvor mange karber var det totalt i isen da ? Du sier bare "inneholder Karbohydrater herav 8,5 polydextrose. Men for å vite om du kan spise den er det viktig å vite hvor mange karber der er. Ikke bare hvor mye kunstig søtstoff det er. Du kan trekke fra polydextrose, men isen inneholder ikke bare 8,5 karber vel ?
[color=#800080][/color]
Før vi vet hvor mange karber den inneholder kan vi ikke si sikkert om den kan spises eller ikke !
[color=#800080][/color]

[color=#800080][/color]


#28

3 barn i nord sa for siden:

pr enhet er det ca 14,0g karbo. -8,5g polydextrose og 0,3g mikrokrystallinsk cellulose. sitter da igjen med 5,2 net karb. som kommer fra fløte, melk og skogsbærkonsentrat. ikke tillsatt noen annen form for sukker.


#29

Nille sa for siden:

Takk ! Med 5,2 net karb burde den iallefall kunne spises i fase 2 på South Beach (som det jo handler om her).
[color=purple][/color]
Lurer litt mer på denne isen jeg. Er det småis eller boks ? Er karbe tallet pr is eller pr 100 gram ? I tilfelle det siste, hva veier isen hvis det er småis ?
Lurer fordi den da også kan anbefales Atkins på vedvarende (om ikke de første trinnene på stigen) og iallefall vedlikehold. For Ketolysekuren blir det for mange karber.
[color=#800080][/color]
Så etter isen i to butikker i går, men fant den ikke - derfor må jeg spørre de som har den/har sett den !
[color=#800080][/color]
:)
[color=purple][/color]


#30

nøtta sa for siden:

de hadde den på obs, maxi og meny


#31

Nille sa for siden:

Ikke på "min" Meny eller OBS.... enda ......:(


#32

nøtta sa for siden:

det kommer, det kommer ! den er jo helt ny .... men har ikke du ultra ? der må de da ha det !

håper du finner den :ja:


#33

3 barn i nord sa for siden:

de tallene jeg oppgav er pr enhet. en pakning innholder 4 enheter som hver er ca 65g.



#35

3 barn i nord sa for siden:

ja det er samme is! for meg på atkins (vedvarende) er dette den med minst karbo som jeg har sett. lindbergs er jo med fruktose, og dermed for mye karb....


#36

nøtta sa for siden:

oj er det denne vi snakker om , men den har jo vært i butikkene lenge, jeg har sett en ny type , trodde det var den jeg !


#37

Fjonken sa for siden:

Jeg sverger til hjemmelaget is jeg da. Med fløte og egg som eneste karbokilder. For ekstrakter og funsaft er det ikke mye karber i.


#38

donjuanwannabe sa for siden:

Denne har jeg smakt og aldri mer. Når man først skal spise is må den være ekte og ikke noe lett-vann-is. Smaken er jo sååå mye bedre med ekte fløteis. Opplevelsen av isen blir jo mye bedre med ekte is, denne blir man bare irritert og kvalm av, ihvertfall ble jeg det.


#39

Stella sa for siden:

Min is-mann siger at de kun har den i vanilje (vanlig) eller noget sånt. Spørg efter den på en coop-butik. Han husker ingen mocca is, men den er kanskje veldig gammel?


#40

Carisma sa for siden:

Ja, det er ca 20 år siden tenker jeg, så ikke rart han ikke husker det... :rolleyes:


#41

Stella sa for siden:

:D Hehe ja han har kun jobbet der i 11 år


#42

hildabakk sa for siden:

Nei beklager, det var Lindbergs


#43

nøtta sa for siden:

ahaaa , da er jeg med :D

:):):)


#44

hildabakk sa for siden:

8,5 g polydextroseb og 0.3 g mikrokrystallisk cellulose (tilsammen 8,8 mener jeg)


#45

hildabakk sa for siden:

Eller så kan man vel bare lage saft is av fun light?


#46

Trolljenta sa for siden:

Du må isåfall lage melis selv av fruktose.



#48

Nille sa for siden:

Det var en veldig grei side å ha i bankhånd.
Tusen takk!
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]
PS jeg har endelig fått tak i Hennig Olsen lett isen, den i de søte små formene. Den var ikke så ille som jeg trodde faktisk.....


#49

snoopygirl sa for siden:

oj så flott da,,,thank you,,,,,kan være kjekk å se på nå som det er sommer,,,,,,
[color=#ff00ff][/color]
[color=#ff00ff][/color]


#50

firth sa for siden:

Lager min is selv jeg, og er rimelig fornøyd med resultatet.
3dl kremfløte
3 eggeplommer
Kunstig søtning etter smak (jeg bruker canderel)
Vaniljestang (jeg bruker en hel)

Noen ganger tilsetter jeg gelepulver fra Heistad som smakstilsetning, men jeg bruker også ofte skogsbærblanding (kjøper i butikk, usukret, forholdsvis lite karbo) som jeg rører inn.

Pisk krem av fløte, søtning og evt. gelepulver
Pisk sammen eggeplommer og vaniljestang
Rør forsiktig sammen krem og eggeplommeblanding

Sett i frysern og rør i blandingen med jevne mellomrom. (Jeg rører hvert 10. minutt den første timen, deretter mer sjelden - jeg HATER iskrystaller i iskremen min nemlig). Det er vel strengt tatt ikke nødvendig med vaniljestang dersom man har gele eller masse bær oppi...

En favoritt her er iskrem med pekan-nøtter:) Kjører litt pekannøtter med stavmikser til de er helt most, så knuser jeg noen for å få litt større biter, og blander inn i iskremen og rører sammen rett før den serveres. :)


#51

Iset sa for siden:

Nam slik lager jeg også isen min. Hadde ismaskin før og det var helt genialt, men den gikk i stykker. :( Skal kjøpe ny nå, for datteren min på snart 3 år er helt vill etter iskrem, og nå om sommeren går det jo endel i is, så jeg lager ofte hjemmelaget sunn is til henne.

Jeg har også pleid å bruke småhakkede advantage-bars, forholdsvis Mocka Crunch (men den fås ikke i Norge da), det blir omtrent som Cookies 'n Cream-is, nydelig!!
Ellers bruker jeg sitronolje i isen, det blir deilig frisk fløyelsmyk sitroniskrem. :sikle:


#52

Juve sa for siden:

Oii det hørtes godt ut! Sitronolje? Hva er det/hvor får man det fra?


#53

Carisma sa for siden:

Nå kom jeg akkurat på hva jeg kan bruke mandarinolja jeg har stående i skapet til :ja:


#54

Ndure sa for siden:

Smakte Diplom-is sin Lett-is. Den heter bare Lett. Knallgod! Uten sukker og mindre enn 5% fett. Uten aspartam også, men vet ikke om noen av de andre søtningsmiddlene er bedre da...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.