Jeg tror absolutt ikke at det var lurt. Det er ikke de "riktige karbene" her nei,
[color=purple][/color]
Men det vil jo vise seg på vekta !
Tåler du det ikke går du opp/står stille. Tåler du den vil du fortsatt gå ned.
[color=purple][/color]
Diplomis har en variant som heter Sans. Den er kjempegod.Den er vel laget for de som teller kcalorier, for på lokket står d 4,5% fett,mindre tilsatt sukker og 130 kcal pr 100 gr.
Videre er næringsunnholdet som følger:
130 kcal, 4g protein, 28g karbohydrater, 17g sukkerarter, 4,5g fett
så sånn var det.:rolleyes:
Var på butikken i dag, og så at Atkins hadde noe sukkererstatning. Og der var noen av endingene på -ose. Tror det var fruktose, men er ikke sikker. Er all -ose dumt for oss på SB?
South Beach dietten har en bok ikke sant? I den boka er det sikkert oppskrifter og der finner du sikkert en oppskrift på lettis også. Så lag isen selv, da har du full kontroll. Oppskrift på mager kesamis følger:
På fedonkurset sa de at vi kunne spise den hennig olsen isen med skogsbær, de fire-pack'ene du får kjøpt.
Ellers står det oppskrift på en mascarpone-iskrem i naturlig slank-kokeboka som jeg tenkte å forsøke meg på til 17. mai... Men har aldri laget is, så syns det er litt skummelt. Kan ikke noen skynde seg lage den i kveld og skrive her hvordan deg ble? :D
jo ok, springer hjem fra jobb og lager i en fei
neidah, desverre. jeg kan nok ikke det. men jeg skal lage fromasje til 17 mai jeg. sammen med mosete bringebær. nammis
Er det den samme som, de hadde i gamle dager? Det var favoritt-isen min når jeg var liten! De hadde både med "vanlig" smak, og med mocca, den mocca-isen var helt nydelig.... :sikle:
søkte på nettet. fant ut at man godt kan bruke polydextrose. det ligner sukralose og diverse polyoler.siden jeg fant siterer til og med atkins som sier at polydextrose eller litesse er en unik type karbo som kroppen tar til seg minimalt av og som har veldig liten innvirkning på blodsukkeret. stod også at det ofte ikke blir regnet med på karb siden det har så liten effekt....... så nyt isen din du! det gjør jeg!!!
Hvor mange karber var det totalt i isen da ? Du sier bare "inneholder Karbohydrater herav 8,5 polydextrose. Men for å vite om du kan spise den er det viktig å vite hvor mange karber der er. Ikke bare hvor mye kunstig søtstoff det er. Du kan trekke fra polydextrose, men isen inneholder ikke bare 8,5 karber vel ?
[color=#800080][/color]
Før vi vet hvor mange karber den inneholder kan vi ikke si sikkert om den kan spises eller ikke !
[color=#800080][/color]
pr enhet er det ca 14,0g karbo. -8,5g polydextrose og 0,3g mikrokrystallinsk cellulose. sitter da igjen med 5,2 net karb. som kommer fra fløte, melk og skogsbærkonsentrat. ikke tillsatt noen annen form for sukker.
Takk ! Med 5,2 net karb burde den iallefall kunne spises i fase 2 på South Beach (som det jo handler om her).
[color=purple][/color]
Lurer litt mer på denne isen jeg. Er det småis eller boks ? Er karbe tallet pr is eller pr 100 gram ? I tilfelle det siste, hva veier isen hvis det er småis ?
Lurer fordi den da også kan anbefales Atkins på vedvarende (om ikke de første trinnene på stigen) og iallefall vedlikehold. For Ketolysekuren blir det for mange karber.
[color=#800080][/color]
Så etter isen i to butikker i går, men fant den ikke - derfor må jeg spørre de som har den/har sett den !
[color=#800080][/color]
:)
[color=purple][/color]
Den stod før under anbefalinger på drlindbergs.no, men de har tatt den bort. Sikkert da de lanserte sin egen is i fjor, ville ikke reklamere for konkurrentene antar jeg :D
ja det er samme is! for meg på atkins (vedvarende) er dette den med minst karbo som jeg har sett. lindbergs er jo med fruktose, og dermed for mye karb....
Denne har jeg smakt og aldri mer. Når man først skal spise is må den være ekte og ikke noe lett-vann-is. Smaken er jo sååå mye bedre med ekte fløteis. Opplevelsen av isen blir jo mye bedre med ekte is, denne blir man bare irritert og kvalm av, ihvertfall ble jeg det.
Min is-mann siger at de kun har den i vanilje (vanlig) eller noget sånt. Spørg efter den på en coop-butik. Han husker ingen mocca is, men den er kanskje veldig gammel?
Det var en veldig grei side å ha i bankhånd.
Tusen takk!
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]
PS jeg har endelig fått tak i Hennig Olsen lett isen, den i de søte små formene. Den var ikke så ille som jeg trodde faktisk.....
Lager min is selv jeg, og er rimelig fornøyd med resultatet.
3dl kremfløte
3 eggeplommer
Kunstig søtning etter smak (jeg bruker canderel)
Vaniljestang (jeg bruker en hel)
Noen ganger tilsetter jeg gelepulver fra Heistad som smakstilsetning, men jeg bruker også ofte skogsbærblanding (kjøper i butikk, usukret, forholdsvis lite karbo) som jeg rører inn.
Pisk krem av fløte, søtning og evt. gelepulver
Pisk sammen eggeplommer og vaniljestang
Rør forsiktig sammen krem og eggeplommeblanding
Sett i frysern og rør i blandingen med jevne mellomrom. (Jeg rører hvert 10. minutt den første timen, deretter mer sjelden - jeg HATER iskrystaller i iskremen min nemlig). Det er vel strengt tatt ikke nødvendig med vaniljestang dersom man har gele eller masse bær oppi...
En favoritt her er iskrem med pekan-nøtter:) Kjører litt pekannøtter med stavmikser til de er helt most, så knuser jeg noen for å få litt større biter, og blander inn i iskremen og rører sammen rett før den serveres. :)
Nam slik lager jeg også isen min. Hadde ismaskin før og det var helt genialt, men den gikk i stykker. :( Skal kjøpe ny nå, for datteren min på snart 3 år er helt vill etter iskrem, og nå om sommeren går det jo endel i is, så jeg lager ofte hjemmelaget sunn is til henne.
Jeg har også pleid å bruke småhakkede advantage-bars, forholdsvis Mocka Crunch (men den fås ikke i Norge da), det blir omtrent som Cookies 'n Cream-is, nydelig!!
Ellers bruker jeg sitronolje i isen, det blir deilig frisk fløyelsmyk sitroniskrem. :sikle:
Smakte Diplom-is sin Lett-is. Den heter bare Lett. Knallgod! Uten sukker og mindre enn 5% fett. Uten aspartam også, men vet ikke om noen av de andre søtningsmiddlene er bedre da...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.