Jeg tenker på Fullkornpasta, spelt pannekaker, basmati ris osv?
Akkurat nå spiser jeg lavkarbo akkurat sånn som jeg pleier. men jeg lurer på hvor ofte dere andre har litt mer karbomåltider. JEg har fedon boka liggende men jeg har ikke fått lest den skikkelig enda.
med speltpannekaker tenker jeg på en røre på ca 12 pannekaker laget av
4 egg
5dl melk og
3dl spelt mel, blanding av fin og grov.
litt salt.
denne porsjonen pleier å passe på oss 2 til en middag.
så da blir det 1 1/2 dl mel på hver og 2 1/2 dl melk, er ikke verdens undergang sånn som jeg ser det.
Hva med fullkornpasta?
finnes jo så mange gode versjoner nå. lasange, spagetti, tagantele, pastaskruer osv.
Hvordan stiller det seg?
Jeg klarer ikke å gå ned i vekt så fort som før lenger, ikke at jeg hadde regnet med at den gullalderen skulle vare så lenge. men jeg vuderer oppkarbing. problemet er at jeg da alltid faller på "kjøret" men nå må jeg bare klare det. jeg må klare å ta et fullkornpasta måltid uten at ejg spiser brød og sjokolade 2 dager etterpå.
Du kan spise 1.5 dl basmati eller 2 dl fullkorn-pasta for dagen. Eventuelt halve mengden hvis du vil spise 1 skive fedon-brød. Spelt vet jeg ikke, men tror ikke jeg ville spist det like ofte.
Til kvelds skal man helst holde seg til lavglykemiske matvarer leste jeg i går. Det hadde med restituering av kroppen å gjøre.
noen glupe hoder her inne sa at jeg ikke måtte spise spelt... speltbrød i allefall... så om de pannekakene er så lurt det vet jeg ikke. Siden du har fedonboka, så les det han sier om C-måltider... tror det er en halv håndfull pr dag eller noe, og da er jo 1,5 dl spelt ganske mye vil jeg tro
Fullkornpasta, naturris(og basmati), grovt spelt og sånn er jo ikke akkurat høy-GI mat da. ;) I følge Fedon, så er det vel greit med et slikt måltid om odagen, og en liten porsjon. All høy-GI som sukker, loff, boller ol vil jeg svare "aldri" på.
Fedon sier at en skal følge hans råd i det daglige. Høy GI mat vil det ikke være krise å innta en sjelden gang. Han sier til og med at det kanskje er lettere å følge dietten hvis en gjør det". Det viktigste er å holde seg til lav GI , en del proteiner og essensielle fettsyrer.
Å plutselig gå på med flere dager med brød og sjokolade er nok ikke bra.
Fedon, har jo også sagt at man skal kutte ut alt korn i noen uker for å kjekke om du er intlerant mot det. Hvis du føler deg mye bedre uten så er du intolerant. Og sånn som du beskriver det, at du spiser brød og sjokolade i 2 dager etter et pastamåltid, da vil jeg anta at du er det. Forskere som forsker på protein intoleranse har funnet at de som ikke tåler feks. hvete, kan en teskje med mel utløse en enorm trang til mere mat og søtsaker.
Men så kan det jo også hende at du tåler andre kornsorter enn hvete, det tar tid å finne ut av din egen kropp.
Leser boka nå og det jeg har plukket opp er at matvarer med middels til høy Gi ikke skal utgjøre mer enn halve håndflaten pr måltid og legges til belønningsmåltidet. Altså en halv håndflate 1 gang til dagen. Men så står det også at han ser helst at man ikke spiser høy-Gi i det hele tatt da. Dersom jeg starter med Fedon tror jeg at jeg vil kjøre høy-Gi kun til spesielle anledninger. Sånn som på bursdager, utekvelder, selskaper og sånt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.