< Tilbake til oversikten

kopiert deilig dessert fra'n Fedon...:

#1

luringen sa for siden:

Fruktig snadder

En fruktsalat med jordbærdressing og eggedosis er et ypperlig mellommåltid.

– Sunt, godt og helt riktig næringsmessig, mener Fedon-kokk Per Lauritz Lien, som gir oss oppskriften på herligheten.

«Man tager hva man haver» er prinsippet når en fruktsalat skal bli til. Per Lauritz trekker likevel frem pærer og epler som to favoritter i fruktfamilien, på grunn av det gunstige fiberet som finnes i disse. Nøtter hører også hjemme i en fruktsalat. De gir fiber, proteiner og sunt fett. Og ikke minst, en metthetsfølelse som varer.

Fruktose erstatter sukker, og med eggedosis på toppen skal alle de riktige komponentene være på plass for et riktig mellommåltid eller en deilig dessert.
Fruktsalat

Velg en frukt av hvert slag som du ønsker å blande til en salat. F.eks. 1 eple, 1 pære, 1 appelsin, 1 mango (til pynt). Skrell appelsinen, og fjern det hvite. Del fruktene i passe biter.

Jordbærdressing:
Bruk gjerne frosne jordbær, som tines. Bland med fruktose til passe sødme.

Eggedosis:
1 ss fruktose pr. egg. Blandes i hurtigmikser til tykk og kremete konsistens.

Bland jordbærdressingen i fruktsalaten. Fordel til antall personer, og topp det hele med eggedosis før servering. Pynt gjerne med noen skiver mango.

Tips
Bruk romtempererte egg når du skal lage eggedosis. Alternativt kan du legge eggene noen minutter i varmt vann, hvis de kommer rett fra kjøleskapet.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.