Jeg har kommet til et punkt hvor jeg nesten har mistet matlysten helt. Jeg blir bare kvalm hvis jeg spiser noe særlig mer enn jeg gjør nå. Det er sikkert ikke så bra for kuren det heller? Nå spiser jeg:
Frokost: 1 speilegg og 1 baconstrimmel. Vann til drikke.
Lunsj: En tomat delt i skiver med ost over - gratineres i ovnen. (Nam med litt oregano - anbefales!) Dersom ikke i nærheten av ovn: salat med skinkebiter. (Men jeg orker ikke mye, det blir vel 150 gram til sammen) Dressing av rømme, majones, en dæsj sennep og hvitløkspepper
Middag: Et stykke kjøtt/fisk/kylling tilsvarende litt under en kyllingfilet med salat til. Dressing som til lunsj.
Kvelds: Aldri noe særlig sulten før i elleve-tida igjen. Da er jeg fysen og gidder ikke å lage meg noe, så det ender med en cavalier-appelsinstang. Jada, jeg vet at det er fy. (Men det er jammen godt:) )
Drikker masse væske i løpet av dagen. Prøver å drikke mest vann, men det blir litt pepsi max og fun light også. Jeg aner ikke hvordan det ser ut på vekta nå, men målene går i alle fall nedover... Hva tror dere? Må jeg klare å gnage i meg litt mer? Hadde aldri trodd jeg skulle miste matlysta, kan det være de vidunderlige vitaminene til Torkil, tro?
Min første innskytelse er at ja, du spiser for lite...
Jeg hadde sultet ihjel på den matmengden i løpet av en uke... nå er jo det veldig forskjellig hvor mye folk orker å spise.. men det du får i deg er ikke engang 1000 kalorier skulle jeg tro..
du spiser omtrent som meg, jeg ligger på 600-800 kcal pr dag (men vi teller ikke kcal her, så det bryr vi oss ikke om)
min matdag består av :
frokost: to fiberrik med hvitost
lunsj: to-tre rugsprø, eller to fiberrik med ost eller noe annet
middag: ca 50-75 gr kjøtt (kylling eller fisk helst) med salat eller grønsaker
kvelds: skjelden, men viss jeg spiser er det ofte noen nøtter eller en fiberrik
jeg drikker også mye vann...
det jeg er redd for er om jeg er i sparebluss, for jeg har aldri spist mer enn jeg gjør nå, så jeg har sikekrt alltid vært i sparebluss
men det er liksom ikke plass til mere mat i magen min
Du spiser for lite av det meste kjære deg, men det visste du vel siden du spurte ! Du skal jo ikke tvinge i deg mat, men om du orker lite er det desto viktigere at du spiser gode sammensatte måltider med både proteiner, fett og antioksidanter (grønnsaker/urter/bær/nøtter etc).
[color=#800080][/color]
Husk at om du spiser for lite og mangelfullt kan du risikere at vekttapet enten går for fort eller at kropen stanser, tror den sulter og går på sparebluss, begge deler er like ille. Og spesielt om du spiser for lite protein - da forsvinner muskelmassen og du risikerer å ødelegge forbrenningen din helt. DA er du ille ute !
Frokost: 1 speilegg og 1 baconstrimmel. Vann til drikke. Alt for lite proteiner, ingen grønnsaker. Minst 2 speilegg og 2strimler bacon. 1/2 tomat eller 2-3-4 cherry tomater er bedre. Regner med at du steker i fett også for å få nok fett ?
Lunsj: En tomat delt i skiver med ost over - gratineres i ovnen. (Nam med litt oregano - anbefales!) Dersom ikke i nærheten av ovn: salat med skinkebiter. (Men jeg orker ikke mye, det blir vel 150 gram til sammen) Dressing av rømme, majones, en dæsj sennep og hvitløkspepper
Alfor lite av alt ! Det er jo lite proteiner i tomat med ost ! Det er heller noe du kan ha i tillegg til salat med skinke, ikke istedenfor. 100 gram skinke bør du ha. Dresingen er bra !
Middag: Et stykke kjøtt/fisk/kylling tilsvarende litt under en kyllingfilet med salat til. Dressing som til lunsj.
Bør ha minst 100-125 gram kjøtt/fisk/kylling til middag. Salat er greitt, men det spørs jo hva du har oppi salaten da. Man bør heller ikke spise for mye råe grønnsaker hver dag. Magen kan slite litt da. Prøv med å bytte ut salaten med f.eks. dampa brokkoli, blomkålmos eller jukseris noen dager i uka !
Kvelds: Aldri noe særlig sulten før i elleve-tida igjen. Da er jeg fysen og gidder ikke å lage meg noe, så det ender med en cavalier-appelsinstang. Jada, jeg vet at det er fy. (Men det er jammen godt:) )
Ikke noe problem å lavære å spise kvelds. Spesielt ikke så sent. Så lenge du går ned i vekt og tåler cavalieren er det ingen grunn til å slutte .....enda.
[color=purple][/color]
Håper du klarer å spise mer etterhvert !
[color=purple][/color]
:D
Jeg syns det såg ganske greit ut jeg, en tomat etter frokosten hadde vært positivt. Og så burde du spist noe til kvelds før du ble fysen. jeg mener det er for sent å spise Kl 23.
Det at du spiser flere måltider gjennom dagen gjør at du holder oppe forbrenningen.:)
Jeg merket til og begynne med.. Jeg spiste veldig mye mer enn hva jeg gjør nå.
Det er vel fordi jeg har begynt å bli litt matlei...?
Men det som nesten alltid frister, er smoothies! :)
Lager til meg og min kjære på: -3-4 egg, med litt flytende søtningsmiddel, som jeg har kjøpt på Lidl. -Vispes til eggedosis. -Setter på hakka, og hakker opp frossne blåbær og litt bringebær. -Blander eggedosisen i de frossne bærene, og tillsetter litt fløte. -Kjører dette til en fin "røre".
Dette smaker ALLTID godt! :D Får i deg masse antioksidanter...
Men ellers, så pleier matlysten å komme tilbake etterhvert... Slapp av! :cool:
Ja, Nille, jeg vet godt at du har helt rett! På en måte er det digg å ha dårlig matlyst også, i og med at noe av problemet mitt har vært at jeg alltid er sulten eller har lyst på noe godt... (Før jeg ble kvitt sukkeravhengigheten - å gud så deilig det er) Det er sånn at jeg begynner å kjenne den deilige følelsen av kontroll som jeg har hatt i mine anorektiske perioder. Dit vil jeg ikke igjen, så nå er det bare til å begynne å spise!
[color=green][/color]
Takker for menyforslag, jeg skal virkelig prøve å få i meg mer. Merker jo at jeg ikke går noe særlig fortere ned i vekt av dette her, uansett.
[color=green][/color]
Det som er, er at jeg har noen diffuse smerter i leverregionen. Legen har sendt meg til ultralyd av indre organer, og dit skal jeg den 22. Når jeg spiser et skikkelig måltid, blir jeg kvalm fordi det presser. (Har kastet opp et par ganger også pga det) Dermed er jeg liksom litt redd for å spise skikkelig også, jeg vil jo ikke være kvalm. Dessuten er jeg litt redd og bekymret for hva det kan være. Jeg har hatt disse smertene i litt over et år nå, men (typisk meg) har jeg ikke gått til legen før nå.
-3-4 egg, med litt flytende søtningsmiddel, som jeg har kjøpt på Lidl. -Vispes til eggedosis. -Setter på hakka, og hakker opp frossne blåbær og litt bringebær. -Blander eggedosisen i de frossne bærene, og tillsetter litt fløte. -Kjører dette til en fin "røre".
Har ikke lagd smoothies med egg før, det er jo bedre, for det blir mer protiner, men lurer på en ting??? Hvordan blir smaken på smoothiesen da??? Ikke litt "eggete"??
Hvordan er det å lage smoothies til frokost? Hva burde man ha i den da?
Jeg har i tillegg 2 ss med MCT olje eller avocado olje oppi. Da blir det iallefall et fullverdig måltid. OG det beste av alt. Det smaker som bringebær sorbet. Rett og slett "snop" - kjempegodt ! :sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.