< Tilbake til oversikten

spekemat med nykål

#1

jeef-micro sa for siden:

Spekeskinke med nykål

fant denne på matprat etter å ha sett den på tv... fjernet bare potetene. har ikke prøvd å lage den, men så innmari :sikle: ut

Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med poteter, kål, eggerøre eller andre gode grønnsaker, spiser du deg både mett og fornøyd
[color=#0000ff][/color]Porsjoner:4

400 g spekeskinke i skiver

400 g nykål, sommerkål
4 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper
1 beger lettrømme
2 ss persille

Slik gjør du:

  1. Del kålen i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.

  2. La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.

  3. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kålen surret i rømme.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.