jeef-micro sa for siden:
Spekeskinke med nykål
fant denne på matprat etter å ha sett den på tv... fjernet bare potetene. har ikke prøvd å lage den, men så innmari :sikle: ut
Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med poteter, kål, eggerøre eller andre gode grønnsaker, spiser du deg både mett og fornøyd
[color=#0000ff][/color]Porsjoner:4
400 g spekeskinke i skiver
400 g nykål, sommerkål
4 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper
1 beger lettrømme
2 ss persille
Slik gjør du:
-
Del kålen i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.
-
La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.
-
Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kålen surret i rømme.