mette sa for siden:
Noen som kan fortelle meg det? Tenkte å legge det til på fitday. Eller er det andre alt? Finner ikke no lignende brød der...
mette sa for siden:
Noen som kan fortelle meg det? Tenkte å legge det til på fitday. Eller er det andre alt? Finner ikke no lignende brød der...
Nille sa for siden:
Dette var næringsinnholdet da jeg lagde det etter oppskriften:
[color=purple][/color]
Vekten på ferdig brød var: 1200 gram
Fitday data:
Total: 4708 Fat:362 3258 73% Sat:33 297 7% Poly:86 774 17% Mono:107 963 22%Carbs:151 152 3% Fiber:113 0 0%Protein:261 1044 23%Alcohol:0 0 0%
Jeg skar en skive som var ca 1.25 cm tykk. Det gir 21 skiver og pr brød og 2 netto karber pr skive. Bonusen er at det også blir 12 gram protein pr skive !!
kjøttklumpen sa for siden:
Jeg har lest endel veldig lite bra om soyaproteiner. Blandt annet i mat & helse om jeg husker korrekt.
Her er noen linker. Det gjelder mest for menn da men kan neppe være bra for kvinner heller:
Artikkel 1:
www.t-nation.com/findArticle.do?article=body_87prote
Artikkel 2:
www.t-nation.com/findArticle.do?article=body_143soy
t-nation er en hardcore treningsside, men mange av folkene som skriver artikler der er kroppsbyggere, doktorer og forskere som vet mer om ernæring og trening enn 99% av den norske legestammen. Les referansene og hvor de henter infoen fra og dere ser at det ikke er noe tull dem har mekka selv. De er ikke engang redd for fett ;)
"The main reason why the government decided to "sponsor" soy protein was because it can supposedly reduce the risk of heart disease. However, the funny, or scary, thing is that soy has actually been shown to decrease HDL cholesterol.(18,19) HDL cholesterol is the good kind."
Nille sa for siden:
Enig med deg ang. soya. Jeg har ikke laget det med soya siden. Klarer ikke smaken og dessuten hemmer soya skjoldbruskkjertelens hormoner - er ikke bra for de med lavt stoffskifte !
[color=#800080][/color]
Vi har en del tråder som handler om dette her i forumet !
Georgine sa for siden:
Men det kommer vel an på mengden bruk? En skive brød om dagen og en pannekake i ny og ne er jo ikke akkurat store mengder :)
Nille sa for siden:
Det spørs hvor ømfintlig du er..... Jeg tåler det rett og slett ikke.
Hver og en må prøve seg frem !
Georgine sa for siden:
Ok :) Jeg har ingen problemer med dette så da endrer jeg ikke noe som ikke er i stykker ;)
Torkil sa for siden:
Hei
Never change a winning team.:D
For Nille som ikke tåler og andre som ikke liker soyaprotein, er ketolysebakemiks uten soyaprotein på trappene, det vil bestå av hvetegluten og melkeprotein. I en overgang vil begge produkter være for salg. Hvis det er marked for begge ( noen liker faktisk soyaprotein, andre har allergi mot gluten og melkeprotein) vil begge bli solgt i nettbutikken
Senere på året er det mulig at et enda bedre miks vil se dagens lys. Sammensetningen av dette brødmiks er inntil videre hemmelig, det vil gi svært gode brød, men det blir sannsynligvis vanskelig å holde samme pris som på soyaprotein og bakemiks.
Vennlig Hilsen
Torkil
kjøttklumpen sa for siden:
Høres bra ut! Vanlig butikkbrød føler jeg med ikke spesielt bra av å spise.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.