
Summer sa for siden:
Er det noen som har lagt inn oppskriften på fedons franske sjokoladekake her?
Prøvde meg på et kjapt søk, men stoler bedre på deres hukommelse, enn min egen leteevne. :)
Summer sa for siden:
Er det noen som har lagt inn oppskriften på fedons franske sjokoladekake her?
Prøvde meg på et kjapt søk, men stoler bedre på deres hukommelse, enn min egen leteevne. :)
apsara sa for siden:
FRANSK SJOKOLADEKAKE ala Fedon Lindberg
Kaken lages uten mel og er en saftig kake med rik sjokoladesmak.
Springform, ca. 24 cm i diameter.
2 plater à 125 gr mørk kokesjokolade
150 gr smør
5 store egg
125 gr fruktose
2 ts vaniljesukker[font=Verdana][/font]
Stekes i ovn ved 160 grader i 50-60 minutter
Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl så til romtemperatur. Skill eggene.
Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av fruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokolade og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.
Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprø skallet på kaken når den er kald, og glaser den med sjokoladeglasur.
SJOKOLADEGLASUR:
1 dl kremfløte eller soyafløte
1 plate à 125 g mørk kokesjokolade[font=Verdana][/font]
Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjølig så glasuren stivner.
[size=3][/size]
[size=3][/size]
Noen som har regnet karber på denne?
Summer sa for siden:
Tusen takk! :blomster:
HP sa for siden:
Hele kaken er rundt 250g karbohydrater :) glasuren gir ca 50g i tillegg :)
luringen sa for siden:
DEr var den ja...rødme
Summer sa for siden:
fnis ikke så mye å rødme for. Det tok deg bare et minutt fra du skrev forrige innlegg til du hadde funnet denne tråden og rødmet i den. :D Synes det var kjappt jeg. :dulte:
apsara sa for siden:
Hva om man bytter ut fruktose med søtstoff?
Summer sa for siden:
Da blir det ikke mange karbene å skryte av. :) Må bare passe på å ha det i til slutt etter at eggedosisen er stivpisket, og ikke piske det så hardt inn at den faller sammen igjen. :)HP sa for siden:
Det går sjelden bra å erstatte så store sukker/fruktose mengder med søtstoff. :) Men det er bare å eksperimentere, det blir sikkert godt - selv om det hverken ser ut som eller smaker som fedons franske. ;) Du kan jo poste oppskriften hvis du finner en god miks.
Iset sa for siden:
Denne skal jeg bake nå i helgen, både mann og barn ELSKER denne og så har vi litt bedre samvittighet enn om vi sitter og gafler innpå med chips og smågodt, hehe.
Den er superfantastsk god. :nam:
only sa for siden:
Har denne kaken i ovnen nå, byttet ut fruktosen med sukrin, syntes røren smakte helt topp, så håper kaken blir like god....
Solange sa for siden:
Ble kaka god med sukrin?
Wonder woman sa for siden:
Dytter ble kaka god med sukrin og hvor mye karber blir det egentlig når man bytter ut fuktose med sukrin?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.