< Tilbake til oversikten

Nytt Atkins brød!

#1

Daizy sa for siden:

Noen som har fått med seg at det finnes et Atkins brød i Sverige???
Jeg har kjøpt og stekt og smakt....

og konklusjonen: :sikle:

5 kh per brødskive (25 gram) = overkommelig!!!

Så spriiiiiiiiiiiiiiiiing til sverige og kjøp :)
Og KRYSS fingrene for at det snart dukker opp i Norge!


#2

luringen sa for siden:

er det sånn melblanding da? Så du lager det sjøl? Grovt+ Godt?


#3

Daizy sa for siden:

Nei det er forstekt brød, så du må steke det i 10 min på 210 grader...

Grovt ja + namme namme namme namme godt!!! Hvis det forklarer det godt nok ;)


#4

nøtta sa for siden:

5 khd per skive, men det er jo sånn som lindeberg brødet .........


#5

Daizy sa for siden:

Er det? Oj... :o Hehe... jeg trodde Lindeberg hadde mye mer jeg...


#6

Nille sa for siden:

Å kalle det Atkins brød når det er 5 karber pr 25 gram skive er vel å trekke det litt langt. Er det Atkins merke på det, - eller kaller de det bare Atkins brød ?
[color=purple][/color]
Det brødet jeg lager - som er min versjon av nabobrødet (ligner litt på ditt og) veier en cm tjukk skive 50 gram og har 5 karber. Er ikke ditt egt brød mye bedre enn dette her da, - sok du må helt til Sverige for å kjøpe ?
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]


#7

Fjonken sa for siden:

5 karber pr skive var mye til å være et Atkinsprodukt..


#8

Heiko sa for siden:

Hvor i Sverige får man kjøpt dette brødet? :confused: Er det i noen spesielle butikker? Er det å få tak i på Svinesund? Hvor deilig er det å se sola da dere? :rolleyes: :D :D :D :cool:


#9

Daizy sa for siden:

På helsekosten i Sverige.
Nei, det er ordentlig Atkins brød - med det vanlige Atkins merket på.
Godt smakte det iallefall.

Prinsessebrødet smaker ok, men Atkins brødet smakte helt vanlig brød...


#10

Nille sa for siden:

Fant info om brødet HER

Det er hvetemel, fullkornshvete og soyamel i det. Det er et "lav GI" brød. For oss som er ømfintlige overfor hvetemel (uansett mengde og GI) og ikke vil ha soya er det uaktuelt, men for andre er det helt flott !

Neeeei, holder meg til nøttebrødet mitt jeg ;)


#11

Jan sa for siden:

Re Nille.

Kan du fortelle hvordan du lager nøttebrødet ditt, og hva energiinnholdet er i brødet?


#12

Nille sa for siden:

GROVT NØTTEBRØD - berbeidet fra nabobrødet

5 egg
0,5 dl extra virgin olje av ettellerannetslag
3 ts Seltin (eller LO-salt)
2 dl sæterrømme
2 dl vann
1,5 ts bakepulver
100 gr kruskakli
75 gram sesamfrø
75 gram linfrø
100 gram valnøtter
100 gram solsikkefrø
50 gram bokhvete
1 ss fiber husk
1/2 ss karve (kan utelates - men det er knallgodt)

Bland alt det tørre. Bland alt det våte - og bland tilslutt sammen. Er litt "sausete" først, men la det svelle 15-20 minutter. Rør igjen og hell i form dekket med bakepapir.

Stek på 175 grader - midterste rille i 50 minutter.

Jeg tar det ut av formen ganske raskt når det er ferdig - og legger det til avkjøling på rist. Når det er helt avkjølet skjærer jeg det i skiver og fryser 4 og 4 i hver sin pose og legger i fryser. Tar opp og legger i kjøleskap dagen for jeg skal bruke. Oppbevarer skivene i plastpose i kjøleskap til de er spist.....

Det er ikke akkurat veldig lavt i karber, men mye lavere enn vanlig brød. En skive veier ca. 45-50 gram om har ca. 5 karber....

Hele brødet veide 1110 gram.

Næringsinnhold for hele brødet:

Total: 4333 Fat:388 3492 79% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:211 416 9% Fiber:107 0 0%Protein:127 508 12%Alcohol:0 0 0%

Kalorier: 4333
Fett: 388 gram (79 %)
Netto karber: 105 gram (9 %)
Protein: 127 gram (12 %)

En skive veier ca. 45 gram og har da:

Total: 176 Fat:16 142 79% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:9 17 9% Fiber:4 0 0%Protein:5 21 12%Alcohol:0 0 0%

Kalorier: 176
Fett: 16 gram (79 %)
Netto karber: 5 gram (9 %)
Protein: 5 gram (12 %)


#13

polvott sa for siden:

dette skal jeg prøve-


#14

raptor sa for siden:

Er brødet glutenfritt? Er det gluten i kruskakli? Mannen min har søliaki og ønsker å gå ned noen kg. Klarer seg ikke uten brød. Hvis det er glutenfritt skal jeg jammen prøve meg..


#15

Nille sa for siden:

Mener det ikke er gluten i kruskakli, eller fiberhusk - men jeg er ikke sikker, så det bør du sjekke først ja !
[color=#800080][/color]
Anyone ?


#16

nøtta sa for siden:

fiberhusk er i hvertfall glutenfritt, jeg trodde det var gluten i kruskakli men kanskje ikke :confused: Liiiiiiiiiiiiiiiiseeeeeee !!!!


#17

Nille sa for siden:

Det ER gluten i kruskakli. Det er renset hvetekli og på infoen jeg fant står det Fuktig gluten: ca. 30 %.
[color=#800080][/color]
Sorry ! :(
[color=#800080][/color]
...men kanskje Lise har en ide om hva som kan brukes isteden ??


#18

raptor sa for siden:

Finnes sikkert et tilsvarende glutenfritt alternativ. Bare å slå ut med arma, og spørre på helsekosten. Helsekosten vår er stor på dette, og innehaveren har peil.Kruskalkli er vel tilsatt for fiberinnholdets skyld, ikke sant? Dette skal jeg nok fixe.


#19

nøtta sa for siden:

:eek: det skjer ikke for ofte, hvor er denne helsekosten da ?


#20

jannekristin sa for siden:

Vet du noe om hvor mye kcal det er i per 100 gram?


#21

Areola sa for siden:

Denne tråden er fra 2006, jeg tror ikke dette brødet er å finne lenger..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.