Å kalle det Atkins brød når det er 5 karber pr 25 gram skive er vel å trekke det litt langt. Er det Atkins merke på det, - eller kaller de det bare Atkins brød ?
[color=purple][/color]
Det brødet jeg lager - som er min versjon av nabobrødet (ligner litt på ditt og) veier en cm tjukk skive 50 gram og har 5 karber. Er ikke ditt egt brød mye bedre enn dette her da, - sok du må helt til Sverige for å kjøpe ?
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]
Hvor i Sverige får man kjøpt dette brødet? :confused: Er det i noen spesielle butikker? Er det å få tak i på Svinesund? Hvor deilig er det å se sola da dere? :rolleyes: :D :D :D :cool:
Det er hvetemel, fullkornshvete og soyamel i det. Det er et "lav GI" brød. For oss som er ømfintlige overfor hvetemel (uansett mengde og GI) og ikke vil ha soya er det uaktuelt, men for andre er det helt flott !
5 egg
0,5 dl extra virgin olje av ettellerannetslag
3 ts Seltin (eller LO-salt)
2 dl sæterrømme
2 dl vann
1,5 ts bakepulver
100 gr kruskakli
75 gram sesamfrø
75 gram linfrø
100 gram valnøtter
100 gram solsikkefrø
50 gram bokhvete
1 ss fiber husk
1/2 ss karve (kan utelates - men det er knallgodt)
Bland alt det tørre. Bland alt det våte - og bland tilslutt sammen. Er litt "sausete" først, men la det svelle 15-20 minutter. Rør igjen og hell i form dekket med bakepapir.
Stek på 175 grader - midterste rille i 50 minutter.
Jeg tar det ut av formen ganske raskt når det er ferdig - og legger det til avkjøling på rist. Når det er helt avkjølet skjærer jeg det i skiver og fryser 4 og 4 i hver sin pose og legger i fryser. Tar opp og legger i kjøleskap dagen for jeg skal bruke. Oppbevarer skivene i plastpose i kjøleskap til de er spist.....
Det er ikke akkurat veldig lavt i karber, men mye lavere enn vanlig brød. En skive veier ca. 45-50 gram om har ca. 5 karber....
Er brødet glutenfritt? Er det gluten i kruskakli? Mannen min har søliaki og ønsker å gå ned noen kg. Klarer seg ikke uten brød. Hvis det er glutenfritt skal jeg jammen prøve meg..
Det ER gluten i kruskakli. Det er renset hvetekli og på infoen jeg fant står det Fuktig gluten: ca. 30 %. [color=#800080][/color]
Sorry ! :(
[color=#800080][/color]
...men kanskje Lise har en ide om hva som kan brukes isteden ??
Finnes sikkert et tilsvarende glutenfritt alternativ. Bare å slå ut med arma, og spørre på helsekosten. Helsekosten vår er stor på dette, og innehaveren har peil.Kruskalkli er vel tilsatt for fiberinnholdets skyld, ikke sant? Dette skal jeg nok fixe.
Denne tråden er fra 2006, jeg tror ikke dette brødet er å finne lenger..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.