< Tilbake til oversikten

Stevia istedetfor sukker i varmrett?

#1

mofe sa for siden:

Jeg lager en rett med kjøttdeig, og har brukt ICA sine "krossade tomater" oppi. Jeg vet at man kan bruke 1-2 ts sukker oppi retten, for å balansere smaken litt - hakkede tomater kan smake litt beskt (elllernoesånt.)

Og jeg har Stevia - og jeg lurte på om hvordan det vil bli om jeg istedetfor å bruke 1-2 ts sukker, bruker 1/2 ts Stevia? (NuStevia, forresten). Hvordan blir det smaksmessig? Jeg har til nå bare brukt Stevia i smoothies, og liker smaken veldig godt.

Jeg skal ha retten i ovnen etterpå, og husker ikke helt hvordan det er med Stevia og varme. Tenkte å ha den inne i en halvtime på rundt 200 grader, men det er kanskje for mye?


#2

Summer sa for siden:

Tror det går greit. Jeg brukte stevia i te en periode. Men når jeg tenker meg om, så laget jeg iste, så jeg er ikke sikker. Eller, jo. Jeg har jo bakt kaker med stevia, og det har gått helt fint. :)


#3

Siljevanilje sa for siden:

Lise, nå fikk jeg kjempe lyst å lage iste. også er jeg på jobb. og lenge til jeg er ferdig. søren plystre. :D skal gjøre det når jeg komme hjem.


#4

mofe sa for siden:

Supert Lise - takk! :) Prøver meg frem med en halv teskje først, og smaker.

Bare så redd for at smaken endrer seg når den blir utsatt for varme over lang tid.

Men - det finner jeg jo straks ut :)


#5

mofe sa for siden:

Funket veldig bra! Smaken av "krossade tomater" ble mildere. Brukte mellom en 1/2 og 1 ts stevia.

Da vet jeg det - stevia i varmrett=flott!


#6

Louloudi sa for siden:

Hei, hvor får man tak i stevia? Splenda har jeg, men jeg innbilte meg at Stevia ikke er tillatt solgt her i landet? Eller selges det fortsatt gjennom helsekost, eller kanskje i Sverige?



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.